Skocz do zawartości

Perła czy kamień....?

Maciej77

Rekomendowane odpowiedzi

@AdSenseLab, ja tam goscia rozumiem, zarabia z 6k, spzeda za 15k i ma do przodu, zrobi kolejne ...

a moze akrurat to jego slaba strona, ktora ma maly dochod i chce sie jej pozbyc ;)

@mkr, tak sobie napisalem, troche przesadzilem, sorry :P

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiem ze licytowałem w tej aukcji. Miałem chwilowe zaćmienie chyba umysłu, ale co się dziwić gorąco się zrobiło.

Sprzedający 1336 zapewniał mnie listownie ze zespól G upewnił go ze nie jest to strona MFA ( made for adsense ) ani nie jest traktowana jako spam. Spełnia wszystkie punkty regulaminu.

Może i tak, ale to jest na dzień dzisiejszy, a jutro, kto wie.

Dziwi mnie tez ze ktoś chce sprzedać kure, co znosi złote jajka, bo policzmy:

zarobki w 17 dni to 1180$. Załóżmy ze w 15 dni jest to około 1000. Czyli jakieś 2000 $ na miesiąc x 2,8 zł to jest, ~ jakies 5,6 tyś miesięcznie minus podatek. Rocznie około 67tys przed opodatkowaniem. Powiem ładna kasa za nie robienie niczego, ale czy na pewno??

Co będzie jak strona nie spodoba się G??

Może jest teraz tak wysoko w wynikach, bo korzysta z FSB??

Wejścia na sa praktycznie tylko z G odpadaj inne warianty reklam jak strona by dostała bana w G.

Co będzie jak cos w skrypcie się pochrzani?? Nie wiadomo czy sprzedawca pomoże.

No i co będzie jak sprzedawca postawi sam 10 takich serwisów tylko jeszcze lepiej poprasowanych i zacznie na allegro sprzedawać??

Jak wszystko jest tak cacy jak mi napisał w mailu to naprawdę nie wiem czemu chce sprzedać. Przynajmniej nie może napisać na aukcji ze sprzedaje z powodu wyjazdu, bo czeki wszędzie przyślą.

Rodzi się jeszcze wiele pytań, na które nie znamy odpowiedzi.

@AdSenseLab, ja tam goscia rozumiem, zarabia z 6k, spzeda za 15k i ma do przodu, zrobi kolejne ...

a moze akrurat to jego slaba strona, ktora ma maly dochod i chce sie jej pozbyc :)

Jak rozumiesz tego gościa to ja już rozumiem skąd się biorą licytujący w takich aukcjach :)

@Yeden, zarejestrowalem sie poniewaz jestem a juz raczej bylem zainteresowany kupnem tego.

@Chacgapl, a pytales sie za jaka kwote chcialby sprzedac ? Bo nie sadze aby to bylo mniej niz xxk. Wtedy mialby kase z przyszlych miesiecy i czas na zrobienie kilku takich stron :).

Co jak co ale koles umie zarobic, bana dostanie czy tez nie, napewno mu to wielce nie zaszkodzi ...

zreszta istnieja wyszukiwarki podobne do tej

https://szukanie.pl

https://www.szukacz.org

i juz obserwuje je od dluzszego czasu i sie trzymaja bardzo dobrze.

https://szukanie.pl

https://www.szukacz.org

i juz obserwuje je od dluzszego czasu i sie trzymaja bardzo dobrze.

Sory, ale czy ty wiesz, o czym my tu piszemy?? Chyba nie za bardzo, co??

Bo naprawdę nie wiem, co ma piernik do wiatraka, a może się mylę i ja nie wiem, o czym tu piszemy to mnie oświeć proszę.

Za ile sam nie wiedział jeszcze.

IMO, sprawa z tą wyszukiwarką jest dość podejrzana. Strona nie posiada praktycznie żadnych BL (tylko 3 w Yahoo). Nie wiem czemu tak wszyscy wierzą w jego wyniki na AS. Ten screen może być akurat spreparowany, to żaden problem do zrobienia nawet w Paincie :) . Poza tym jak on może mieć taki traffic z wyszukiwarek? Na jakie frazy? Szukałem na słowa związane z wyszukiwarkami i na żadną nie ma w TOP10.

Jedyny atut, to ponad 30000 podstron zaindeksowanych w Google, co też jest dziwne w tak krótkim czasie.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Na jakie frazy? Szukałem na słowa związane z wyszukiwarkami i na żadną nie ma w TOP10.
Ruch i kasa z AS IMHO jest realistyczna: widziałem ta domena na dużych niszowych fraz w TOP10 (Google).

PS: BTW dla niszowych fraz te wyniki czasami są lepsze niż z G i Yahoo (nie mowiąc o onet i NS)

@Chachapl, piszesz jakies glupoty co bedzie jutro, co bedzie jak google sie nie spodoba ... Podalem Ci przyklady stron ktore sa dlugo w sieci i trzymaja sie bardzo dobrze wraz z kontem adsense. Czego tu nie rozumiec ?

@Beckson, https://web3.countomat.pl/se/Komputery/Inte...2007/45734.html

@TTSEO, mozesz wyjasnij jakim cudem koles to zrobil. Pisal, ze strona nie byla pozycjonowana. Linkow rowniez jest malo do tej strony. Wiec jak to jest mozliwe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności