Skocz do zawartości

Symulator Sejmu - głosowanie, debatowanie nad ustawami z Sejmu, czytelne skróty ustaw

kwiatekx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Zapraszam do swojego serwisu - Symulatora Sejmu.

https://symulatorsejmu.pl

Serwis umożliwia głosowanie nad ustawami głosowanymi w Sejmie, prowadzenie dyskusji, debatowanie nad argumentami za i przeciw. Najważniejsze głosowania posiadają czytelne skróty stworzone za pomocą AI. Dodatkowo serwis umożliwia przejrzenie statystyk jak wybory użytkownika pokrywają się z decyzjami posłów i programami partii oraz jak głosy całego serwisu pokrywają się z realnymi wynikami prac w Sejmie.

Najważniejsze funkcjonalności:

• Głosowanie, komentowanie, debatowanie nad argumentami
  • Przeglądanie prawdziwych prac Sejmu w czytelnej, skróconej formie (timeline)
  • Przeszukiwanie głosowań na podstawie typów dokumentów (np. ustawy), wyników głosowań czy kategorii
  • Przeglądanie statystyk zgodności moich głosów z partiami i całym Sejmem
  • Przeglądanie jak głosują inni w porównaniu do realnych wyników Sejmu

Stack technologiczny:

• PHP, Laravel, Angular
  • Tailwind CSS, Preline, PrimeNG

Zapraszam do zapoznania się z serwisem oraz podzielenia się swoją opinią co o nim sądzicie. Chętnie usłyszę jakieś sugestie jeżeli macie.

Zaiste specyficzny serwis  😆

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dałeś post wczoraj, cierpliwości ;) Trzeba Ci przyznać, że trafiłeś w niszę, druga wirtualna polska (zbieżność nazw przypadkowa).

Co Cię nakierowało aby stworzyć taki projekt?

Świeży niczym trawa na wiosnę katalog stron www - zareklamuj swój Biznes Lokalny już dziś. Usługa z FV 23%! Dla forumowiczów oferta - polub nasz fanpage i dodaj wpis brązowy za free.

3 minuty temu, Maksiulek napisał(a):

Dałeś post wczoraj, cierpliwości ;) Trzeba Ci przyznać, że trafiłeś w niszę, druga wirtualna polska (zbieżność nazw przypadkowa).

Co Cię nakierowało aby stworzyć taki projekt?

Czekam na opinie na spokojnie. 

Co do projektu to długa historia dosyć.

Od dawna chciałem stworzyć projekt w którym użytkownicy będą mogli wyrazić swoje zdanie na temat ustaw głosowanych w Sejmie, zagłosować i sprawdzić jakie zdanie ma społeczeństwo. Ciekawi mnie na przykład do jakiej partii jest mi najbliżej ale po czynach a nie po programie (czyli np. po wynikach głosowań).

Wyszedłem z założenia, że wiele osób interesuje się polityką i lubi ją komentować, więc chciałem stworzyć platformę do tego, ale bez obrzucania się błotem a skupiającą się na głosach i argumentach.

Sam projekt już zrobiłem jakieś 10 lat temu, nazywało się to "Wirtualny Parlament", ale z wielu czynników został on wyłączony. Największym problemem była jego czytelność (mniejsze doświadczenie w pisaniu aplikacji) oraz brak czytelnych opisów głosowań. Wtedy też sejm nie miał swojego API od danych. Dane, które przychodzą z API Sejmu są mocno nieczytelne i ciężko jest z nich na pierwszy rzut oka wyłapać o co biega w głosowaniach. Teraz z pomocą przyszło AI które ułatwia tworzenie czytelnych skrótów i dzięki temu każdy jest w stanie zrozumieć nad czym pracuje Sejm. Dzięki temu też w tym serwisie zrobiłem sekcję skupiającą się na realnej pracy Sejmu, gdzie przedstawiane są skróty ale i realne statystyki głosów parlamentarzystów (w podziale na partie, płeć).