Skocz do zawartości

Najtansze domeny pl - globalne - aktualna lista i komentarze - opinie

Waligóra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój pierwszy oficjalny temat na forum ;)

Proponuje stworzyć aktualną listę - cen i promocji domen pl i globalnych - przede wszystkim com, info, wraz z komentarzami danej promocji, firmy, opinii o firmach świadczących daną usługę.

To samo z przedłużeniami.

Tego typu narzędzie będzie przydatne mi samemu a i na pewno wielu innym użytkownikom PiO którzy bawią się domenami.

Podawalibyśmy też newsy o najnowszych promocjach nask i rejestratorów.

Sam czekam na kolejne tanie pl. - owanie i nie moge sie doczekac :P

Lista przede wszystkim dla masowo rejestrujących domeny ;)

Podobną listę można otworzyć dla hostingu.

Warunki promocji są ważnym elementem, wypiszcie zawsze parę zdań dlaczego tak tanio i haczyki ;)

Chciałbym żeby lista zawierała potentatów domenowych ale i nowe firmy które także mają ciekawe i uczciwe promocje, a przede wszystkim są przez nas sprawdzone - promujmy firmy z forum :)

No i jeśli znacie też tanich rejestratorów z zagranicy, lec gou - dodawajcie.

Jeśli skorzystacie z danej promocji - napiszcie opinię, wyczytaliście coś w regulaminie promocji - znaleźliście haczyki - dodatkowe informacje - podzielcie się tym z innymi napiszcie o tym tutaj, zaktualizujemy listę :)

Przykład takiej listy poniżej - liczę na sugestie z waszej strony i ją dopracujemy i przykleimy temat:

Domeny .pl

Nazwa firmy - Cena w promocji -netto - Specjalne warunki promocji...

nazwa.pl - 29,90 zł - 1 domena na 1 konto

az.pl - 39 zł - 1 domena na 1 konto - długa rejestracja w promocji...

active24.pl - 58,90 zł

ibc.pl - 59 zł

home.pl - 49,90 zł

domenytanio.pl - 45 zł

rejestracjadomen.pl - 46 zł

Ludzie, nauczcie sie raz na zawsze.

NASK sprzedaje domeny partnerom po stalej cenie: 60 zl (pomijam promocje raz na 2 lata). I do tej kwoty trzeba szukac firmy. Czesc sprzeda za 30 ale odnowi za 100. Inna sprzeda i odnowi za 65. Po prostu pewnego progu nigdy nie przekroczycie (no domeny.pl ostatnio zaczelo fazowac z 3 latami - ale to tez na to samo wychodzi!).

Po prostu - znajdzcie sobie firme, gdzie rejestracja + odnowienie ~ 120 zl netto. Im blizej tej kwoty, tym lepiej dla Was. Nie katujcie wypowiedziami typu "na xyz.pl jest po 40 zl ale przedluzenie drogie itp." bo to naprawde nie ma sensu... Chyba ze ktos szuka domeny tylko na rok (bo pozniej liczy na ponowna rejestracje jako nowa domena), to inna sprawa.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Co do haczyków ja znalazłem jak rejestrowałem mase po 15.

Był ptaszek którego zaznaczenie powodowało akceptację regulaminu promocji.

Brak zaznaczenia to brak akceptacji - ale formularz nie posiadał zabezpieczenia i bez zaznaczenia ptaszka i tak można było zarejestrować domeny.

Więc w moim rozumieniu nie zaakcetpowalem regulaminu promocji.

Być może w Az nadal to działa że bez zaznaczonego ptaszka możemy zarejestrować domenę w promocji.

Odnosnie tego:

cyt.

"az.pl - 39 zł - 1 domena na 1 konto - długa rejestracja w promocji..."

Hm.

Ja tam w promocji czy to jak byly po 15 zl czy po 35 rejestruje natychmiastowo i nie 1 sztuke.

Chyba ze mowa o rejestrowaniu domen bez panelu ale w tym momencie nie mozemy mowic o tym ze jest to dla tych co rejestrują masowo.

racje ma arek_inc...niska cena domeny .pl w promocji g...o daje, bo wtedy zazwyczaj odnowienie jest drogie no i jest sie przywiazanym na minimum 2 lata (jesli ktos mysli o transferze domeny).

Teoretycznie do konca lutego br. najlepsza promocja (stosunek promocji do ceny odnowienia) byla w Home.pl (o ile sobie dobrze przypominam), gdzie domena .pl byla za 29,90 netto plus odnowienie 90 netto, a wiec lacznie na rok wychodzilo 73,135 PLN

W tej chwili jest ciezko z niskimi cenami i w promocji srednio domeny .pl sa po ok 40-50 pln netto

Moim zdaniem najkorzystniej (jesli ktos rejestruje domene dla siebie, nie na sprzedaz) to jest w OVH.pl gdzie placi sie 80 PLN brutto i nie jest sie przywiazanym na dwa lata, mozna zrobic transfer od razu nie doplacajac (tam nie maja po prostu promocji). U reszty providerow po zsumowaniu ceny promocji i odnowienia zawsze jest praktycznie grubo powyzej 80 PLN brutto (no, moze w AZ sa na granicy - 84,18 PLN za dwa lata brutto))

I tyle w temacie, taniej na razie nie bedzie...pewnie dopiero na boze narodzenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności