Skocz do zawartości

Dobry hosting poza Polską

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Only dreamhost ;)

No to chyba żart. Kompletna porażka. Nawet się poczytać wam opini nie chce?

Wiesz, niektórzy tutaj, to nawet nie wierzą w informacje samego Dreamhosta o przerwach w usługach....

MZ

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

fidma, mi sie wydaje mario1973 ma na mysli to, co sie dzieje z serwerami DH po pewnym czasie, gdy sie zapelnia. Zaznaczam, ze sam DH nie uzywam - takie wnioski wyciagam czytajac opinie o tej firmie (nie tylko polskie).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Trzeba raczej użyć czasu przeszłego :) Te negatywne opinie były przed ostatnim kryzysem po którym firma przeprosiła i zmieniła politykę. Obecnie na każdym serwerze lokują maksymalnie 30 klientów (maksymalnie bo to zależy od pakietu level1 - level4) i np. na moim jest oprócz mnie jeszcze 22 userów.

Co by o DH nie mówić, podejście firmy zasługuje na naśladowanie wśród innych firm. Jak coś im padnie to mówią co i przepraszają, wiecie o co mi chodzi, jest pełna informacja tego co się dzieje i dobrego i złego ;)

404.tf

Dobra, pewnie sie nie znam, ale oni musza byc cudotworcami zeby tworzyc maszyne o dysku 4200 GB (+ backup x2?) i przepustowosci 45 TB za jedyne 240$ / mc. Ok, niby dadza overeselling i bedzie pewnie tego wszystkiego 5x mniej. Ale gdzie obsluga jeszcze...

Nie obraz sie, wiem ze jestes zadowolony, ale juz ktos napisal ze nie ma nic za darmo. Ja bym na pewno nie zaryzykowal postawienia tam jakiegos powaznego serwisu. Moze gdyby cPanel oferowali, to wtedy latwo jest wszystko przeniesc (bazy, subdomeny). Ale w sumie tez czasami wychodze z zalozenia ze kto nie ryzykuje ten nie ma szans na dobry zarobek, wiec ok :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Trzeba raczej użyć czasu przeszłego ;) Te negatywne opinie były przed ostatnim kryzysem po którym firma przeprosiła i zmieniła politykę. Obecnie na każdym serwerze lokują maksymalnie 30 klientów (maksymalnie bo to zależy od pakietu level1 - level4) i np. na moim jest oprócz mnie jeszcze 22 userów.

Co by o DH nie mówić, podejście firmy zasługuje na naśladowanie wśród innych firm. Jak coś im padnie to mówią co i przepraszają, wiecie o co mi chodzi, jest pełna informacja tego co się dzieje i dobrego i złego :)

Tu masz jedno z ostatnich ostrzeżeń, rzuconych przez mojego akurat dobrego znajomego zza oceanu:

Man, dreamhost REALLY f'kd up on this one.

If you are using dreamhost, there was a security breech a day or so ago, and if any of your sites are hosted on them, please DO check your index.php and index.html files. Not just in the root, but also in all subsequent folders within the folder structure.

You will most likely see an 'edited' date of 6-06-2007 or 6-07-2007.

What has happen is they have either replace and/or edited the index.php file and most likely have added an additional index.html (if it didn't exist) or have replaced that one too.

Jeez, this is going to get messy. Just be sure to check on your sites.

Takie cuda się tam zdarzają, między innymi także ostatnio...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Wow ale ci niusa sprzedał nie ma co, na oficjalnej stronie o tym piszą. Właśnie o tym mówiłem, jak coś się dzieje z serwerem to natychmiast informują o tym wszystkim a nie udają, że nic się nie stało czy też nie tuszują sprawy.

Mogą sobie informować, a ból i tak pozostaje Twój. No chyba, że ktoś lubi cuda co chwila...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Nie obraz sie, wiem ze jestes zadowolony, ale juz ktos napisal ze nie ma nic za darmo. Ja bym na pewno nie

Ogólnie to jakość DH jest dokładnie wprost proporcjonalna do ceny.

Jak na swoją cenę, to działa dobrze.....dostałem przez przypadek tam hosting i na Precelka nadaje się .....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Podniecacie się tymi pingami jak nie wiem co. Przecież to jest zupełnie inna bajka. Pingi to pakiety ICMP, a http chodzi na TCP/IP.

Można takie cuda z serwerem zrobić, że pingi będziesz miał błyskawiczne a cała reszta będzie do bani.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Szczegolnie ze 1/10 sekundy (100 ms) jest tak ogroooomnym czasem, ze mozna w trakcie isc np. na kawe. Ja wiem ze roznica pomiedzy liczba 20 a 200 jest duza, ale pomyslcie tez o jednostce...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności