Skocz do zawartości

Otworzyć czy zamknąć forum dla...

karalux

Rekomendowane odpowiedzi

Otworzyć czy zamknąć forum dla użytkowników niezarejestrowanych?

Czy google widzi linki, które są w tematach niedostępnych dla niezarejestrowanych?

Czy gdybym zamknął działy dla niezarejestrowanych użytkowników forum, to moja pozycja spadłaby w googlach?

Co o tym myślicie? Bo zastanawiam się czy nie zamknąć niektórych działów na forum, być może to by zachęciło do rejestracji?

Nie warto zamykać. Co nie widzi user nie widzi Google. Na forum ludzie trafiają szukając głownie treści, które mogą być nie zindeksowane jak zablokujesz forum.

Ja nie rejestruje się na fora blokujące tematy. Wole gdzieś indziej znaleźć odpowiedź na moje pytanie.

pewnie że nie zamykać.

Może jakiś procent zdecyduje sie na rejestracje w ciemno - ale w ten sposób zdobedziesz mase martwych userów.

A jak bedziesz miał otwarte to chociaż ci co się zarejestrują można powiedziec ze chcą coś napisać czyli przekonało ich to co tam jest już napisane.

No chyba że kreci Ciebie ilość zarejestrowanych users. Jednak ja polecam to co MKR a jak forum bedzie takie juz wielkie to mozesz kilka zamknąć.

To ja się dopnę do wątku (w forach i PHP jestem absolutnie zielony - postawiłem forum na phpbb tylko na potrzeby znajomych grających ze mną w entropiauniverse). Czy można coś zrobić w miarę łatwo z "userami" którzy rejestrują się tylko w celu reklamowania viagry albo "swoich" stron? W tej chwili mam zablokowaną możliwość rejestracji userów, ale to kłopotliwe...

Wracając do pytania to moim zdaniem jeżeli Ci zależy na wzroście rankingu - to lepiej otwierać. Ja zamykam, bo nie chcę publikować np. naszej strategi gry i materiałów, które przygotowałem dla "swoich" graczy. Gry ZDECYDOWANIE nie polecam, bo wciąga - to jak fatalny nałóg, który zjada czas.

BTW.

Szukanie w googlu mi za bardzo nie pomogło - pokazuje rezultaty, a nie jak go usunąć:

ht tp://www.cnc.info.pl/topics12/cheap-generic-via gra-vt4852.htm

ht tp://www.bazydanych.com.pl/phpbb/viewtopic.p hp?p=870&sid=c1eabdb0eb7ec3f6bb126e11d8e3dec2

ht tp://eol.kie.ae.poznan.pl/magdam/viewtopic.p hp?p=268237&sid=30a0bfb2126f99ec95c75dc037f14c6d

ht tp://www.tranzystor.pl/phpBB/viewtopic.p hp?t=1255

i nie o to mi chodzi.

z utęsknieniem czekam na kolejne wybory

Witam!

Dołączam sie do zdania poprzedników. Nie zamykać, nie zamykać i jeszcze raz nie zamykać. Nie będę powtarzać tego samego co pisał SZOOK i MKR - trafne uwagii. Ja w taki sposób jak opisał SZOOK trafiłem na PiO. Najpierw tylko czytałem no i po jakimś czasie zaczęło mi sie podobać więc się zarejestrowałem.

Pamiętaj, że najważniejszy jest content forum. Dopiero później cała reszta. Jeśli zamkniesz dostęp do contentu to odbierasz sobie szansę na użytkowników

mkr, nie do końca można zgodzić się z tym co piszesz o Google. To zależy od skryptu forum. Nowy phpbb3 ma domyślnie zdefiniowana grupę "boty" i można ustawić jej oddzielne uprawnienia, a domyślnie boty te mają dostęp do każdego działu.

Tylko jaki sens ma zamykanie forum dla userów, skoro boty mogą zaindexować treść? Wszystko i tak będzie w cache :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">

Co nie zmienia faktu, że ja jeszcze nigdy się nie zarejestrowałem na forum, które wymagało tego ode mnie, żebym zobaczył treść. Są przecież setki innych :)

[...]nie zarejestrowałem na forum, które wymagało tego ode mnie, żebym zobaczył treść.[...]

Yyy ??

A nie odwrotnie ? :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności