Skocz do zawartości

Zablokowanie indeksowania strony przez Google

michalk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam dwie domeny podpięte do tego samego konta hostingowego. Jedna domena odpowiada za zawartosc pliku public_html/ a druga odpowiada tylko za podkatalogi(subdomeny). Niestety google dobral się do mojej strony przez drugi adres.

Moje pytanie brzmi jak przez plik robots.txt albo inny sposob zabronic indeksowania strony www.xxx.pl, ale jednoczesnie zezwolic na www.yyy.pl ktore sa w tym samym katalogu?

Rozumiem ze masz tak:

domena.pl wskazuje na public_html/

domena.com wskazuje na public_html/com/

do glownego katalogu domena.pl czyli public_html/ wstaw plik robots.txt z taka zawartoscia:

User-agent: *

Disallow: /com/

A najlepiej pocztaj sobie:

https://www.spiders.pl/

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

To obie sa podpiete do public_html? Jesli tak to z jednej z nich zrob przekierowanie 301 na druga.

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności