Skocz do zawartości

Robię test

Red

Rekomendowane odpowiedzi

A więc dzisiaj mi się nudzi po szkole i zrobiłem i wypozycjonowałem w 30 minut taką stronę:

https://wyszukiwarki.ruchchorzow.com/

zgłosiłem ją do wyszukiwarki onetu zobaczymy czy będzie aby na 1 stornie wyników bo jest to bardzo popularne słowo. Czytałem o pozycjonowaniu w onecie ale co by było jeszcze ważne oprócz żeczy które już zastosowałem?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

A ja tam widze tylko paplanine Pana Piotra. To mnie od razu zniecheca do takich stron.

Ale cale szczescie dla Ciebie ze roboty nie maja filtra na P. Majewskiego:)

Ale na nieszczescie maja swoje algorytmy. Gdzie bierze sie pod uwage wystepowanie slowa kluczowego na stronie itd...

Rozni ludzie roznie podchodza do tych narzedzi, ale sprawdz sobie strone tym: ht tp://w ww .widexl.com/cgi-bin/remotely/meta/meta.pl i wyciagnij wnioski. Bo nie zaciekawie wyglada.

Anchor:

zakłady bukmacherskie - 1

animowane gify - 1

opisy na gg - 1

tibia - 1

slowa:

wyszukiwarkach - 6 - 2.94%

jak - 5 - 2.45%

kurs - 5 - 2.45%

nie - 4 - 1.96%

co - 4 - 1.96%

się - 4 - 1.96%

jest - 4 - 1.96%

ci - 3 - 1.47%

dlaczego - 3 - 1.47%

wiedzieć - 3 - 1.47%

wyszukiwarki - 2 - 0.98%

itd...

A ja nie będe miał sygnaturki

Typowe strony w jego stylu i jego 'uczniów' sa komszarem...

czlowiek widzi taki papirus i nie wie na czym oko zawiesic, a internauci czytaja szybko, rzucaja okiem i od razu chcieliby wiedziec w czym rzecz i konkrety, po rzucie okiem, a tu nawet jak przeczytac calosc, to czlowie nadal nie wie o co chodzi, poza tmy, ze wlasnie stracil z 10-15 minut na czczą paplaninę... wszedzie zreszta taka sama... pamietam czasy modemów, i wtedy bylo tlumaczenie, ze "teraz usiadz wygodnie, rozlacz modem i na tej 1 podstronie wszystko przeczytasz' - teraz jakos mi to nie pasuje, ale watek sie chyba nie ten rozwija.

Strona wedlug mnie ma byc taka, by internauta, mogl szybko, rzucajac okiem, nawet po prostu znalezc jesli juz, natychmiast interesujacy go akapit. i Wtedy ewentualnie wie, czy chce sie zglebiac w szczegoly...

:? :roll:

postulat - robmy strony dla ludzi, a nie dla robotow, bądź to idiotów : :twisted:

Czyli musimy robic nie podwojny cloacking. (dla robota jeden a drugi dla userow)

Teraz czekaja nas trzy wersje strony

1) dla robotow (latwe do wykrycia)

2) dla userow

3) dla idiotow

czekam na propozycje jak wykryc:)

Moja jest nastepujaca:) :

Bedzie strona robiaca testy, wysylajaca cooki na komp z wynikiem badania.

A nastepnie kazda strona przed serwowanie contentu bedzie sprawdzala takiego cookiza i serwowala odpowiednia zawartosc. Dla wyniku 0 od razu przekierowanie na CNEB (oczywiscie z naszym ID partnera)

Marcin

PS ciekawe ile punktow zdobedziecie tu:

https://www.newgrounds.com/portal/view/215427

A ja nie będe miał sygnaturki

czekam na propozycje jak wykryc

proponuje... pierwsza podstrona w danym dziale, zrobiona tak, zeby po rzucie okiem, przez wyjadacza internetowego, by od razu wiedzial na czym oko zawiesic, krotka tresc, krotkich kilka akapitow, wyboldowane najwazniejsze, ale nie całe zdania.

A gdzies dosc mocno widoczny link, 'tresc krok po kroku', 'szczegolowo...', 'chcesz wiedziec wiecej?', 'Nie wszystko jasne? / nie wiesz jeszcze wszystkiego? - czytaj TU'.

Problem rozwiazany... wchodzi ktos, rzuca okiem i wszystko jasne... wejdzie ktos tepy kto ma mase czasu i sie nudzi... bedzie czytac w szczegolach taka ciagnaca sie w nieskonczonosc strone 2 razy :)

Jest to perfekcyjne rozwiazanie :) moim zdaniem, nie zgadza sie ktos? chetnie podyskutuje w tej kwesti i sie chetnie dowiem co Wy na to...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności