Skocz do zawartości

opinie ofercie PKT odnosnie pozycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos korzysta/ł z oferty PKTdotyczacej pozycjonownaia poprzez alejehandlowa.pl?

czy ich oferta jest warta swojej ceny 3500zl netto na rok za wypozycjonowanie 150 produktow (fraz)?

najlepiej jakby byl tutaj ktos kto korzystal ich uslug i moglby podzielic sie spotrzezeniami na ten temat

Daj linka do tej oferty "pozycjonowania", chociaż nie sądzę, żeby

pozycjonowali podstrone produktu w Twoim sklepie.

dokladnie pozycjonowanie odbywa sie przez alejehandlowa.pl, ktora ma odnosnik juz do strony docelowej

oferta zostala przedstawiona przez handlowca, ale najlepiej jak podam przyklad dzalania:

1. zalozmy, ze jest sobie taki produkt https://alejahandlowa.pl/index.php?t=p,1582569

2. wpisujac w google "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X"

3. akurat ten produkt pojawia sie na 1 pozycji

za kwote 3500 netto rocznie mozna dodac 150 dowolnych produktow

Jeśli mieli by takie efekty na frazy AGD, Chłodziarko zamrażarka to kupuj w ciemno. Niestety wypozycjonowanie frazy "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X" jest dziecinnie proste jak ma się dostęp do od 1 do kilku dobrych linków. Nazywanie czegoś takiego pozycjonowaniem jest trochę naciągane.

Sprawdź ile osób szuka frazy "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X",

Zastanów się czy jak szukasz chłodziarki to wpisujesz całą nazwę łącznie z numerem albo tylko chłodziarko zamrażarka, a nawet ograniczasz się tylko do AGD - potem szukasz już konkretnego modelu.

Teraz pozostaje określić różnicę w trudności między pozycjonowaniem tej frazy a np. słowem AGD. Czasami na forum widzę porównania do samochodu luksusowego, więc wpisując się w konwencję to jeśli AGD jest takim samochodem luksusowym to fraza "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X" nie jest nawet rzęchem mojego kumpla, którego od czasu do czasu trzeba popchać a w tylne drzwi zasadzić kopa żeby sie zamknęły

Zwłaszcza, że "Smeg FA720X" jest we frazie 2 razy. Jak wpiszesz raz to jest dopiero druga. :)

A tak na poważnie, w przypadku sklepów internetowych, to owszem, rtv, agd itp ogólne frazy, ale na pewno trzeba też pozycjonować na nazwy produktów. Jeżeli tego nie zrobisz, tracisz większość wartościowych odwiedzin. Pozycjonowanie szerokie, długi ogon - poszukaj sobie o tym na forum.

Eksperyment Discover.pl

Sprawdź ile osób szuka frazy "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X",

Zastanów się czy jak szukasz chłodziarki to wpisujesz całą nazwę łącznie z numerem albo tylko chłodziarko zamrażarka, a nawet ograniczasz się tylko do AGD - potem szukasz już konkretnego modelu.

Z tym bym był jednak ostrożny. Tego typu frazy mają niewielką ilość "poszukiwań", ale potrafią mieć przeogromną konwersję. Taka osoba to już w 90% zdecydowany klient!

Jeśli mieli by takie efekty na frazy AGD, Chłodziarko zamrażarka to kupuj w ciemno. Niestety wypozycjonowanie frazy "Chłodziarko-zamrażarka Smeg FA720X Smeg FA720X" jest dziecinnie proste jak ma się dostęp do od 1 do kilku dobrych linków. Nazywanie czegoś takiego pozycjonowaniem jest trochę naciągane.

[...ciach...]

Podałem tylko pierwszy lepszy przykład i chodziło mi tylko o samą idee.

Natomiast w 100% zgadzam sie z tym co napisałeś, ale pytanie dotyczyło czy oferowana usługa przez PKT jest warta swojej ceny (miałem nadzieje, że którys z forumowiczów skorzystał z ich oferty i oczekiwałem odpowiedzi w stylu " tak zapłaciłem i .... tutaj konkrety ... ")

Kyob takie coś to sam sobie osiągniesz przez właściwą optymalizację sklepu.

PKT i PF - jeden pies = g warte oferty i wciskanie ludziom kitu.

Ty nie płacisz 3,5k za pozycjonowanie tylko za to że ich serwis jest dobrze zoptymalizowany. A za 3,5k to możesz zlecić zoptymalizowanie własnego sklepu.

DO tego jeśli jakiś z tych produktów będzie miał popularną obstawioną nazwe to nie bedzie Ciebie w top10 a oni linków za 3,5k rok na te fraze Ci nie zapewniom.

Podsumowując płacisz 3,5 kafla za dodanie sie do katalogu produktów a ta gadka z pozycjonowaniem to marketingowy bełkot mający Cię do tego przekonać. AMEN

PKT każdy wie że to naciągacze ale dziwi mnie obecność w Alejce takich krezusów jak melin, inbook, lidera, Hoopla.Pol to są sklepy które raczej nie narzekają na brak klientów i długi ogon ich nie dotyczy już w takim stopniu jak małe sklepy

Podejrzewamy że pkt zaprosił ich do Alejki aby chwalić się że u nich w alejce są już najlepsi i brakuje tylko Ciebie drogi niedoinformowany partnerze.

Choć może się mylę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności