Skocz do zawartości

opinie ofercie PKT odnosnie pozycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

Jedwabisty pomysł :)

Płacisz 3500zł za wypozycjonowanie czyjejś strony!!!

Że wcześniej na to nie wpadłem.

Witam, pozwolę sobie odkopac temat bo szukając informacji na temat tego pozycjonowania poprzez aleje handlową odnalazjęm parę przykładów firm które naprawdę zbijają kokosy na aleji handlowej. np https://alejahandlowa.pl/tr/produkt/torty-k...cin_250509.html , ta oto firma chyba nawet nie posiada strony www a może w tej branży nie jest jej potrzebna, po wpisaniu w google fraz takich jak torty szczecin, ciastka szczecin, torty komunijne szczecin, ciasteczka domowe szczecin bla bla itp zawsze produkt ze zdjęciem opisem ,sugerowaną ceną, pojawia się na pierwszej oraz czasami na drugiej pozycji (dodatkowo). Myślę że na niektórych rynkach regionalnych i w specyficznych branżach można asiągnąć rewelacyjne efekty. może zadzwonie do kolesia z ciastkarni i zapytam jaki tego jest efekt (pewnie ludzie poprostu przychdzą z ulicy albo dzwonią),chyba że nie bedzie wiedział bo repsi pkt czy pf czasami sami robią takie wizytówki które przez rok wiszą i nikt ich nie edytuje, pewnie dlatego torty komunijne wiszą na alei w lipcu, a można by tam jakiś inny produkt wcisnąć.

pozdrawiam

Podziekowań: 0

I zachwala PKT. Kto by rejestrował konto, aby napisać o tym, że torty szczecin jest na 1 miejscu i się to musi opłacać?

To się nie opłaca! Za 3500zł można stworzyć ładną, zoptymalizowaną wizytówkę, która sama wskoczy na tak niszowe frazy. Za rok nie trzeba płacić kolejnych 3500zł, ale powiedzmy 366zł za serwer i 56zł za domenę. I wszystko.

Płacenie 3 i pół kafla za wstawienie swoich produktów na czyjąś stronę to głupota do kwadratu.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Podziekowań: 0

I zachwala PKT. Kto by rejestrował konto, aby napisać o tym, że torty szczecin jest na 1 miejscu i się to musi opłacać?

To się nie opłaca! Za 3500zł można stworzyć ładną, zoptymalizowaną wizytówkę, która sama wskoczy na tak niszowe frazy. Za rok nie trzeba płacić kolejnych 3500zł, ale powiedzmy 366zł za serwer i 56zł za domenę. I wszystko.

Płacenie 3 i pół kafla za wstawienie swoich produktów na czyjąś stronę to głupota do kwadratu.

przeglądam stronę od dłuzszego czasu, szukałem info o aleji handlowej ale na forach jakoś mało o tym piszą, serwisy typu ceneo czy radar działają na podobnej zasadzie i każdy szanujący się sklep ma tam swoje produkty. Znalazłem "niszowy" ciekawy przypadek. nie zachwalam pkt.pl, tylko informuję. Ale faktycznie 3500 k to sporo, gdyby cena była koło 1500 + obsługa tzn wklepywanie tych produktów przez pkt na moje zlecenie, to może bym sie pokusił.

pozdr

Ja odpowiem bardzo ogólnie bez wnikania w ceny itp. Wszędzie gdzie robi się masówkę, nie opłaca się zlecać pozycjonowania.

Pisałem kiedyś ofertę klientowi którą zamieszczałem na PKT. W sumie nie wiedziałem że to tyle kosztuje. Masakra. To normalny katalog, do którego można sobie dodawać artykuły ze zdjęciami. Po prostu szok. Tak jak piszecie za 3 i pół tysi można sobie założyć full wypas stronę i pozycjonować.

A TERAZ NAJLEPSZE:

Ten sam klient zapytał mnie o cenę wypozycjonowania 3 fraz do pierwszej 10. Krzyknąłem mu nieco ponad 2 tys, a on powiedział, że to dużo.

Buhahahaha, ja nie moge.

Patrze na wyniki i jest na jakimś 30 miejscu za 3,5 tysiąca, z czego jeszcze samemu trzeba napisać ofertę :soczek:

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

• 3 tygodnie później...

podziwiam tych co się wypowiadają na temat alei - nie mając pojęcia o jej działaniu..ale jak to w Polsce bywa najmniej zorientowanie najwięcej krzyczą - jak w naszym sejmie :D

pozdrawiam tych którzy dzieki pojawieniu sie w katalogu firm i usług - alejahandlowa mogą pokazać swoj produkt klientom ktorzy chca juz kupic produkt - najlepsi klienci.

porównywarki służa dla maniaków szperających w sieci po okazje i sensacje.. :) Patrz nokia 6300 za 200 zł woow - i tak nie kupia ;)

albo kupia by n aallegro za 400 wystawic hehe :)

Miło że aleja takie emocje wywołuje... im wiecej hałasu o nas tym lepiej

zapraszam na spacer.pkt.pl

i czekam na negatywne opinie o moim poście - krytyka jak najbardziej wskazana

porównywarki służa dla maniaków szperających w sieci po okazje i sensacje.. :D Patrz nokia 6300 za 200 zł woow - i tak nie kupia :)

Na temat całej idei nie będę się wypowiadał - nie mój temat, ale do tego kawałka mam zastrzeżenia.

Dlaczego sądzisz, że nikt nie kupi jak znajdzie dobrą ofertę? Wszystkiego typu porównywarki nie są stworzone dla maniaków, ale dla każdego, kto ceni sobie przelicznik cena/jakość. Często jeden produkt można znaleźć w cenie 1k i 10k złotych, a to już jest spora różnica.

albo kupia by n aallegro za 400 wystawic hehe smile.gif

No i co w tym złego? Biznes is biznes i każdy ma prawo robić z zakupionym towarem co mu się żywnie podoba.

Spółki | Prawo | Sąd

• 3 tygodnie później...

Do mnie wczoraj zadzwoniła bardzo miła pani/lekko flirtująca. Zaoferowała mi kilka pakietów, najmniejszy umożliwia zaprezentowanie 10 ofert, wizytówkę firmy, obecność w jakiejś ichniejszej wyszukiwarce i jeszcze jakieś nikomu-niepotrzebne cuda. Trzeba przyznać, że miała predyspozycje do tego typu pracy: bez zająknięcia odpowiedziała WYMIJAJĄCO na każde pytanie i trzymała mnie przy słuchawce pół godziny...

Najlepsze było jak się zapytałem na jaką skuteczność mogę liczyć. Od razu otrzymałem hasła, które miałem wpisać w google, żeby zobaczyć jak to oni się dobrze pozycjonują - no i rewelka - same pierwsze miejsca, na hasła z kilkoma milionami odpowiedzi...

Później sobie oczywiście sprawdziłem jak to wygląda u mojej konkurencji. Już niestety nie było tak różowo....

Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka...

• 5 miesięcy temu...
Jak ktoś chce wyrzucić 3,5 tys w błoto, to już lepiej wpłacić te pieniądze na konto fundacji

www.alexa.com

Wystarczy podzielić ich mały ruch na stronie przez liczbę klientów i wychodzi nam 0,00**

na klienta

Pozazdrościć tylko marketingu
Telefonistki spamujące przez telefon jak się trafi klient wysyłają akwizytora ( cinquecento w firmowych kolorach )

wiem coś na temat alei handlowej.prawda jest taka,że to decydujesz co wstawiasz pani która ma te torty komunijne możeje po ''sezonie'' zamienić na inny produky.kwesta ceny to oczywiście może podlegać negocjacji w zależności od ilości wprowadzanych produktów.i jeszcze jedna ważna kwestia aleja NIE JEST POZYCJONOWANA TYLKO INDDEKSOWANA

• 11 miesięcy temu...
czy ktos korzysta/ł z oferty PKTdotyczacej pozycjonownaia poprzez alejehandlowa.pl?

czy ich oferta jest warta swojej ceny 3500zl netto na rok za wypozycjonowanie 150 produktow (fraz)?

najlepiej jakby byl tutaj ktos kto korzystal ich uslug i moglby podzielic sie spotrzezeniami na ten temat

od PKT uciekaj jak najdalej, to [ nierzetelni partnerzy ] i naciągacze! Ja wykupiłem u nich reklamę w 2009r gdzie zapłaciłem, i na tym sie skończyło, o wywiązaniu się z umowy zapomnieli i byli bardzo zdziwieni że coś chcę od nich. Po długich walkach zaproponowali mi właśnie to o co pytasz tylko za sporo mniejsze pieniądze w ramach rekompensaty, tylko zastrzegłem sobie że zapłacę dopiero po umieszczeniu mnie na stronie PKT, dostałem 6-cio miesięczny termin płatności, a na stronach PKT znalazłem się dopiero w 11-tym m-cu jak chcieli abym przedłużył umowę na następny rok, nie wspomnę ile wysłałem e-maili, ile razy telefonowałem.

teraz PKT ścigają mnie poprzez biuro windykacyjne, straszą sądem, a ja i tak im nie zapłacę, bo nie dam się oszukać następny raz, i na całe szczęście gromadziłem dokumentację że w tych dwu przypadkach PKT nie wywiązało się z umowy.

...

dokladnie pozycjonowanie odbywa sie przez alejehandlowa.pl ...

Nie "przez alejehandlowa.pl" a "w alejehandlowa.pl" i nie ma to nic wspólnego z tym co jest omawiane na PiO czyli z "pozycjonowaniem w google".

Nieco więcej tu -> https://fakty-mity-seo.info/polskie-ksiazki...cjonowania.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności