Skocz do zawartości

kolejnosc slowa kluczowego w tytule - najlepiej na poczatku

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widze czasami nie udaje mi sie pozycjonowac strony ktora w opisie (w <title></title>) ma "Wypas owiec w bieszczadach" na fraze bieszczady

Samo przesuniecie slowa w bieszczadach na sam poacztek powinno duzo dac tak aby title wygladal "w bieszczadach - wypas owiec" wychodzi maslo maslane ale ....

No wlasnie nie wiem czyt byl juz tutaj poruszany temat wlasnie kolejnosci slow w title i wplyw samej kolejnosci na pozycjonowanie

Z tego co widze to praktycznie na wiekszosc fraz trzeba sie zmiescic w pierwszych dwoch slowach

Z kolei jezeli jeden wyraz presuwamy na przod to znowu jakis przechodzi dalej i traci na swoim znaczeniu, a wiec zawsze trzeba sie zdecydowac aby bardziej pozycjonowana fraza byla blizej poczatku tytulu strony.

Pewnie Ameryki nie odkrylem ale coz mozna o tym popisac

:/

Używaj Cuilla i Hakii

Nie wszystkie słowa mogą być na początku, dlatego dobrym rozwiązaniem wydaje się robienie podstron stricte pod jedną frazę, dodatkowo zyskujemy url znaczący:

wypas-owiec.pl anchor:owiec, owce, wypas, wypas owiec etc.

wypas-owiec.pl/bieszczady.htm anchor: wypas owiec w bieszczadach, bieszczady etc.

z doświadczenia wiem, że składowe fraz pozycjonują się "same". np. jeśli jedziemy tylko a anchorem "wypas owiec", to na sam wypas też będziemy w indeksie. Nie wiem tylko czy tak samo jest z podstronami.

Osobiście, interesujący jest jeszcze wpływ długości tytułu. Zdaje się, że im krótszy tym lepszy, co przemawiałoby za w/w teorią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności