Skocz do zawartości

Adwords - Faktura od google

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dzwoni do mnie księgowa i mówi do mnie że faktury od Google są źle wystawione.

Chodzi dokładnie o to za co jest faktura wystawiona przez GOOGLE:

Dla kwot przedpłaty z tytułu przyszłych usług reklama:

Czyli kwota faktury nie jest opłata za reklamę tylko "przedpłata" co w rozumieniu mojej księgowej nie może stanowić kosztów dla firmy.

Ktoś miał podobne problemy z księgową ?

Google waszym zdaniem wystawia dobre faktury ?

• 3 tygodnie później...

z tego co mi sie wydaje ... to chyba mozna za cos zrobic przdplate ... np kupujac cos co musi zostac sciagniete z innego konca swiata [ naprawde troche tego jest ;] ] i odrazu przy zakupie dostaje sie fakturke ...

Klimatyzacja do domu i biura.

Apartamenty nad morzem w Rowach.

z tego co mi sie wydaje ... to chyba mozna za cos zrobic przdplate ... np kupujac cos co musi zostac sciagniete z innego konca swiata [ naprawde troche tego jest ;] ] i odrazu przy zakupie dostaje sie fakturke ...

jak masz pisać takie brednie to lepiej wogóle się nie odzywaj.

• 8 miesięcy temu...

Wiecej o fakturach w adwords znajdziecie na ich oryginalnym oficialnym forum adwords - https://groups.google.com/group/adwords-hel...4dce5a2ddb2a86/

Może to jest problem firm które są na "pełnej księgowości" ?

Bo moja jest , albo mam za nadto gorliwą księgową !!!

W tym momencie u mnie sprawa przycichła , co nie znaczy ze jest OK

jeśli księgowanie jest zgodne z zasadą memoriałowa to księguje w momencie wystawienia (data n afakturze) i po kłopocie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 6 miesięcy temu...

Witam,

Czy Wy normalnie księgujecie faktury od Google? Mi dzisiaj księgowa powiedziała, że ta faktura nie jest zgodna z polskim prawem i nie będzie honorowana przez Urząd Skarbowy w czasie kontroli.

Chodzi o to, że w Polsce trzeba mieć specjalne pozwolenie na wystawianie faktur elektronicznych. Wiecie jak to rozwiązać?

Zajmuję się tworzeniem stron www

• 2 lata później...

Ja mam jeszcze fajniej: omyłkowo zaznaczyłem "Firma" zamiast "Osoba prywatna" przy rejestracji i nie obczaiłem tego w porę, i jako, że nie mam firmy, mój podatek nie został odprowadzony. Naczelnik mojego urzędu skarbowego nakazał mi skontaktować z Google, by wystawili korektę faktury z naliczonym irlandzkim VAT-em, ale za cholerę nie chcą, tylko ściemniają, że nie mogą.

Przecież to jest chyba ich ustawowy obowiązek, nieprawdaż? No i co ja mam teraz w tej sytuacji zrobić, przecież każdemu może zdarzyć się pomyłka przy rejestracji, a urzędy skarbowe każdego niezapłaconego grosza potrafią się przyczepić.

Taka obsługa klienta to jest kompletna olewka, Google czuje się chyba państwem w państwie.

Jak ktoś wie co zrobić w tej sytuacji, to proszę o pomoc.

Inny problem to płatności: jak to możliwe, że gigant informatyczny ma takie problemy z obsługą płatności? Zdecydowanie odradzam Google AdWords, nie wiem jak gdzie indziej na świecie, ale obsługa klienta z polskiego AdWords to kompletny brak profesjonalizmu i ignorowanie polskiego klienta.

Oj, coś kręcisz z tym omyłkowym zaznaczeniem. A) Przy zakładaniu konto jest wyraźna informacja o celu reklamy: "Używam Google AdWords do celów biznesowych" wraz z obszernym wyjaśnieniem odnośnie celów komercyjnych / niekomercyjnych. :) Żeby zaznaczyć firmę, trzeba wpisać jej nazwę, wypełniając pole "Firma/organizacja". Trudno wpisać nazwę firmy, której się rzekomo nie ma.

PS: Co do obsługi klienta - od trzech lat nigdy nie korzystałem, bo nie było takiej potrzeby, na przepływ płatności też nie narzekam, ale ponoć Polska obsługa rzeczywiście kuleje.

była...

Przecież to jest chyba ich ustawowy obowiązek, nieprawdaż?

Naucz się prawa irlandzkiego i jeśli wyniki nie są dobre dla Ciebie jeszcze prawa UE (być może, że irlandzkiego prawa nie jest do końca zgodne z prawem unijnym - wtedy pozew do Strasburg).

Jeśli chodzi o xxxxxxk EURO warto o to walczyć, jeśli chodzi o kilkanaście PLN, lepiej wpłacić i zapomnieć.

Ja mam jeszcze fajniej: omyłkowo zaznaczyłem "Firma" zamiast "Osoba prywatna" przy rejestracji i nie obczaiłem tego w porę, i jako, że nie mam firmy, mój podatek nie został odprowadzony. Naczelnik mojego urzędu skarbowego nakazał mi skontaktować z Google, by wystawili korektę faktury z naliczonym irlandzkim VAT-em, ale za cholerę nie chcą, tylko ściemniają, że nie mogą.

Przecież to jest chyba ich ustawowy obowiązek, nieprawdaż? No i co ja mam teraz w tej sytuacji zrobić, przecież każdemu może zdarzyć się pomyłka przy rejestracji, a urzędy skarbowe każdego niezapłaconego grosza potrafią się przyczepić.

Taka obsługa klienta to jest kompletna olewka, Google czuje się chyba państwem w państwie.

Jak ktoś wie co zrobić w tej sytuacji, to proszę o pomoc.

Inny problem to płatności: jak to możliwe, że gigant informatyczny ma takie problemy z obsługą płatności? Zdecydowanie odradzam Google AdWords, nie wiem jak gdzie indziej na świecie, ale obsługa klienta z polskiego AdWords to kompletny brak profesjonalizmu i ignorowanie polskiego klienta.

Ten użytkownik również na forum adwords zaśmieca posty dokładnie takimi samymi wnioskami.

• 2 miesiące temu...

Witam wszystkich,

Dwa lata temu znajomy założył mi konto w Google adwords, wpłaciłem 600 zł na wyświetlanie reklamy. Reklama wyświetlała się i wszystko było okey. Dziś chciałem ponownie uruchomić reklamę, zacząłem czytać o kompani adwords i wyczytałem, że od przelanej kwoty odprowadza się podatek, którego 2 lata temu nie odprowadziłem bo o tym nie wiedziałem … Co mam w takiej sytuacji zrobić, czy mogę jeszcze ten podatek jakoś odprowadzić ?

Nasza księgowość nie ma problemu z fakturami od Google.

Ja je drukuję. Kto będzie dochodził, czy Google przysłało mi ją listem, czy sama ściągnęłam i wydrukowałam.

Nawet nie wiem czy księgowość wystawia fakturę wewnętrzną.

Ja im po prostu przekazuję fakturę i o resztę się nie martwię.

Przeglądając ostatnio różne info o fakturach natknęłam się na informację, że w takich wypadkach wystarczy wystawić fakturę wewnętrzną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności