Skocz do zawartości

40 k w index google

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że temat poszedł w złym kierunku ( SPAM , BAN , MFA , FBI , CBA , .. PIS ) odświeżam go toroszkę

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...545&hl=xend

pytanie moje jest takie .. jak [cenzur] zaindeksować 40 k w googlu może to też być 20 k w miesiąc , bo u mnie to tak szybko google nie łapie a chciałbym to zmienić ;) , ma kto na to radę ....

Hej.

Pierwsza rzecz - trzeba mieć te 40k podstron w ramach witryny. A tak serio to mam domenę która ma aktualnie ponad 30k, zindeksowane bardzo szybko.

To co zostało zrobione to dobre meta, przyjazne URL'e, wewnętrzne linkowanie, rotowanie linków do podstron na stronie głównej.

Domena nie była praktycznie w ogóle linkowana. Ma około 50 zaindeksowanych linków w Yahoo. Co najlepsze taki site daje kilkaset uniq na dobę.

Pozdrawiam, anas.

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

1. Strony ktore uzywaja parametrow w dalszym ciagu indeksuja sie szybciej (choc ZAZWYCZAJ na gorszych pozycjach), chodzi mi tutaj o zapowiedzi google ktore mowilo ze bedzie traktowal na rowni strony z parametrami z tymi stosujacymi mod rewrite

2. Nalezy linkowac w glab serwisu, nie do poszczegolnych artykulow, a do spisow.

3. Nalezy postawic sie w roli robota i tak budowac serwis zeby caly czas szedl naprzod. W momencie kiedy robot widzi 2 linki nie rozdwoi sie i nie pojdzie w tej samej chwili do wszystkich (z wyjatkiem yahoo, gdzie przeprowadzany jest masowy atak - jednoczesny na wszystko co DO TEJ PORY posiada w bazie). W tym miejscu warto przemyslec linkowanie do strony glownej..

4. Nalezy unikac roznych anchorow do tych samych stron, i odwrotnie, ten sam anchor nie powinien prowadzic do wielu stron (czestym bledem jest dzielenie serwisu na pare kategorii i wyswietlanie w kazdej z nich stron 1,2,3).

punkty te nie dotycza pozycjonowania ani dobrego linkowania wewnetrznego a jedynie szybkiej indeksacji strony.

czekam na komentarze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności