Skocz do zawartości

G. ma czkawkę?

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może dojdziemy do konstruktywnych wniosków. Z tego co zauważyłem zyskały stare domeny od dawna pozycjonowane, świeżynki pozycjonowane metodą agresywną stoją albo lecą, tak jakby Google coraz mniej lubioło seo !!!

Nie tworze teorii spikowych tyko stwierdzam fakt, ze cos jednak sie dzieje - to w kwestii formalnej.

Co do moich wlasnych obserwacji to ze domeny wg. Y! zyskuja po kilkanacie do kilkuset linkow. Stare mocno przyrznelo i spadly o kilkadziesiat do kilkuset pozycji bez specjalnie agresywnej promocji tj. dodawania wielkiej ilosci linkow. Nagle spadaja frazy, ale inne trwaja co wiecej pna sie w gore co tez jest nieco dziwne. Domeny ktore maja po kilka lat spadly drastycznie na kluczowe frazy, a skoczyly mocno w gore na na nieco mniej kluczowe frazy. Swieze domeny powoli ida w gore. Wniosek jest taki jest jakies tasowanie zobaczymy jak dlugo bedzie to trwalo i nie widze zadnej logigi w tym wszystkim oraz powodow aby kazdy pisal tu, tu, tu mis padlo ... jest cos stalo sie poczekamy to zobaczymy co sie stanie dalej.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Z tego co zauważyłem zyskały stare domeny od dawna pozycjonowane, świeżynki pozycjonowane metodą agresywną stoją albo lecą
Potwierdzam, IMHO tak ogólnie wygląda.

PS: Też stare (powyszej rok/1.5 roku) pozycjonowanie śmieci wracają do wyników.

Z tego co zauważyłem zyskały stare domeny od dawna pozycjonowane, świeżynki pozycjonowane metodą agresywną stoją albo lecą, tak jakby Google coraz mniej lubioło seo :)

potwierdzam.

mam 2 stronki po zmianach designu i całej struktury, zmiany wprowadzone 2 miesiące temu, przedtem mocno się trzymały pierwszych pozycji, teraz pospadały w top10-20 i nie ma szans ich ruszyć

mam też wrażenei że coraz bardziej zyskuje "stare zaplecze", nowe jest bezużyteczne.

U mnie troche pospadalo ale widze, ze juz wraca do normy. Mam skrypt, ktory sprawdza pozycje stronki na jakies 500 fraz i wrzuca do bazy - chyba ze 2 dni temu mocno polecialo w dol ale na krotko. Powoli odrabia straty. Ogladalnosc niby nizsza ale na alexie staly poziom - moze mniej ludzi na necie, bo tam % licza? :) Inne roznie troche w dol ale wracaja, wiec bez cudow. Z mlodymi domenkami chyba jest cos na rzeczy, bo mi nowa subdomena poleciala na maxa i przed 24tym maja mialem 30 osob dziennie a po zrobilo sie 3-4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności