Skocz do zawartości

G. ma czkawkę?

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

A opiszę moje przypadki, może komuś się przyda

Ogólnie pozycjonowaniem czy w ogóle czymkolwiek zwiazanym z siecią zajmowałem się dobre 5 lat temu, potem zająłem się tym co mnie faktycznie interesuje - hodowlą zwierząt egzotycznych i literaturą ;) No, ale przyszedł czas że trzeba było znowu wziąć się do pracy. Jak to gość, który kiedyś tam był dobry, ale dawno dawno temu i nieprawda, zrobiłem parę błędów. Nowa domenka. Oczywiście wziąłem nie taki jak trzeba title i description (nie było w nich słów kluczowych), no - to zmiana. Z miejsca spadek, z 20 pozycji poza pierwsze 500 wyników. Niewiele sobie robiąc, spokojnie pozycjonuję dalej, W miarę solidnie, bez adderów, na różnicowane anchory, przeplatam reklamą na serwisach tematycznych. Wyszło, że znowu trzeba zmienić title i descritpion (zmiana profilu serwisu). No to zmiana. No to znowu łup, tym razem coś ze 100 miejsc w dół.

Drugi przypadek, dostałem do pozycjonowania domenkę znajomego. Stara i dobra, ale beznadziejnie poprowadzona. W ogóle nie miała site description, wejścia z google nie istniały, pomimo PR=5. Słabego title nie ruszałem, ale description dodałem, 250 znaków z 4 kluczami. Jednocześnie w najsilniejszych serwisach, które linkowały do domenki, zmieniłem anchory. Dużo tego nie było, raptem 5 czy 10 zmian, ale okazały się zabójcze - poleciało na wszystkie anchory poza pierwsze 500 wyników. A może to zmiana description? W sumie przypuszczałem, że tak się stanie, ale co tam - liczyłem na miesięczny, 2 miesięczny filtr, z którego - po wyjściu - dalej będę miał bardzo mocne anchory na bardzo mocnych serwisach tematycznych.

Ciekawe było zachowanie G w tym drugim przypadku. Otóż najpierw domeny w ogóle nie było w google na te anchorki, potem - nagle wskoczyła na 200, potem - na 10 pozycję (dość mocno obstawione frazy, po parę tysięcy wpisów zgodnie z https://www.keyworddiscovery.com/search.html ), potem spadek na 300, skok na 20, spadek na 150, skok na 15... i tak w kółko. Obecnie wypadła strona główna, podstronki się trzymają.

Niewiele sobie robiąc, spokojnie pozycjonuję dalej, zmienię teraz anchorki. Na niektóre frazy domenka trzyma się bez dosłownie żadnych zmian.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rzeczywiście coś się dzieje

mam stronę z nazwą pospolitą w domenie, na to słowo była 1,2, czasem 3 w G.

a teraz strona spadła na 18 pozycję, i nie wskazuje www.domena.pl tylko

www.domena.pl/index.htm ;/

o co tu biega?

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Ja natomiast zauważyłem inną prawidłowość . Nowe domeny , które pozycjonuje pojawiają się a następnie wypadają na miejsca z przedziału 50-70 aby po kilku dniach wrócić i już zostać. Dzieje mi się tak z 70% nowych fraz . W chwili kiedy wypada fraza przestaje linkować na okolo 7 dni i znowu dodaje ostro gdy powraca. Żadnych filtrów i następnych spadków. Przetestujcie sami.

Hacking for no reason

W chwili kiedy wypada fraza przestaje linkować na okolo 7 dni i znowu dodaje ostro gdy powraca. Żadnych filtrów i następnych spadków.

Co rozumiesz poprzez "przestaje linkować" ? Sciągasz wszystkie linki czy nie dodajesz nowych ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

To ja dzisiaj mam dziwna sytuacje pozycjonuje sobie nowa strone i wrzucilem adsense (strona na zaplecze) ale mialem spory ruch to wrzucilem reklamy zeby sie koszty transferu zwrocily. wiec dzisiaj jakby strona dostala filtr na wszystkie podstrony (polecialy tak dalego ze nawet nie wiem gdzie sa) ale site strony jest ten sam strona pozycjonowana na 1 slowo = pozycja spadla z 100 na 200 i stoi (wczesniej byl chyba bonus za nowa strone) ale podstrony tez by tak mocno polecialy?

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności