Skocz do zawartości

Kiedy Google "zauważy" przekierowanie 301?

qazy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie: od ponad 2 tygodni w rezultatach jest tylko stara domena, mimo ze linki oraz PR juz przeszedl na nowa domene. Rowniez podlinkowalem ta nowa domene, ale wciaz w wynikach jest tylko stary adres. Co moge zrobic zeby zmusic Google do zmiany?

nie wiem od czego to zależy ale ja wyrzuciłem przekierowanie 301 ze starego site (teraz mam tam http404) i dopiero teraz widze na kilku datacenter, że coś w googlu zaczyna się powoli ruszać z nowym adresem

być może to tylko przypadek i gdybym zachował 301 byłoby tak samo

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Z moich doswiadczen wynika iz jest to ok 2 - 3 tygodni.

(Mysle, ze tu ma tez wplyw jak czesto odwiedzaja Cie roboty googla)

Jedngo pieknego dnia po prostu stwierdzisz ze starych stron w wynikach juz nie ma.

Sadze tez ze taka "bezwladnosc" w zwracanych wynikach to naturalna rzecz. (Nie mówie, że mnie to cieszy).

Jezeli jakas stronka lezalailes tam w indexie i nagle robisz przekierowanie.

To google musi sie troszke zastanowic, czy na pewno to co zrobiles zrobiles swiadomie iz juz tak jest na stale.

Google sadzi ze moze jednak zmienisz swoja decyzje wiec woli poczekac - w koncu ma czas. :)

Pozdrawiam i zycze szybkiej zmiany adresow w indexie po przekierowaniach

Juz minelo z 3 tygodnie i nic:) Gdyby to byla moja prywatna strona to bym sie nie przejmowal;)

Wlasnie sprawdzilem po raz kolejny i wpisalem po prostu w google www. strona . com . pl - czyli ten nowy adres. Pojawia sie opis stronki ale wszedzie jest widoczny link starej strony, czyli www. strona . pl Podlinkowalem ta nowa domene, stare linki oraz PR dodatkowo przeszly a to Google nadal nic nie "zajarzylo":) Czy moze sposob w jaki Google pokazuje strone, opisany powyzej, swiadczy ze cos jest zle?

Być może wydłużasz adresz .pl na .com .pl i to nie pasuje googlowi??

Jak mocno wypozycjonowana jest ta stronka

(jak czesto odwiedza ja robot) ? Czy wchodzi na nowa strone na podstrony i calkowicie je indeksuje? Czy robi to samo ze stara strona ??

Jak dlugo stara strona byla w indeksie ??

Przypuszczam ze moze byc ciezko szybko zminic domene w indexie jezeli ta lezala kilka lat.

Wiesz jak juz sie robot "przyzwyczai" to tak jakby mu zmienili adres starego dobrego pubu ;)

Inna hipoteza to taka, iz cos tymczasowo sie kielbasi bo w okresach przejscowych to rozne cuda potrafia sie dziac.

Mysle ze w ciagu tygodnia powinno sie cos zmienic - tego Ci zycze.

a czy po zrobieniu przekierowania 301 ,linki z innych stron automatycznie sie "zmieniaja" i prowadza na ta strone do ktorej jest to przekierowanie 301??? czy tylko w przekierowaniu 301 tak jest czy w tym w meta tez?

Tak linki oraz PR automatycznie "przeskakuja".

Mam jeszcze jedno pytanie: czy użycie przekierowania 302 też jest dobre dla Google?

co rozumiesz przez slowo "przeskakuja"? bo ja sie chcialem spytac, czy np. jak zrobie przekierowanie 301 na stronie a do strony b, to czy jezeli po np. miesiacu (przez ten czasu juz Gboot zdazy odwiedzic strone) skasuje to przekierowanie , to te linki, ktore wczesniej prowadzily na strone a, ale pozniej na stronie a bylo przekierowanie na strone b, to czy od tego momentu beda prowadzily na strone b, nawet jezeli na stronie a nie ma juz przekierowania na a?

wydaje mi sie, ze jednak tak nie jest, ale wole sie upewnic...

chyba nie zrozumielismy sie do konca... chodzi mi o to, ze jezeli zrobie przekierowanie 301 na stronie a do strony b, to czy jezeli po np. miesiacu (przez ten czasu juz Gboot zdazy odwiedzic strone) skasuje to przekierowanie , to te linki, ktore wczesniej prowadzily na strone a, ale pozniej na stronie a bylo przekierowanie na strone b, to czy od tego momentu beda prowadzily na strone b, nawet jezeli na stronie a nie ma juz przekierowania na b?

jezeli zrobie przekierowanie 301 na stronie a do strony b, to czy jezeli po np. miesiacu (przez ten czasu juz Gboot zdazy odwiedzic strone) skasuje to przekierowanie , to te linki, ktore wczesniej prowadzily na strone a, ale pozniej na stronie a bylo przekierowanie na strone b, to czy od tego momentu beda prowadzily na strone b, nawet jezeli na stronie a nie ma juz przekierowania na b?

Jezeli chcesz, zeby [rzekirowanie istnialo to musi ono byc tam na stale. Jak je sciagniesz to juz go nie bedzie. W tym czasie postaraj sie aby linki, ktore prowadza do starego serwisu byly zmienione na nowy. Wymaga to jednak chyba troche czasu na wyslanie emaili do webmasterow serwisow linkujacych.

To jest tak jak bys mial na skrzyzowaniu przez miesiac znak STOP i po miesiacu go sciagnal (bo kierowcy juz go widzieli) i oczekiwal ze dalej kierowcy beda sie tam zatrzymywali. Raczej niemozliwe, prawda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności