Skocz do zawartości

Profesjonalizm Google Adsense

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

Wbrew pozorom, chciałbym pochwalić Google Adsense, ponieważ jestem miło zaskoczony. Wysłałem im 6 dni temu maila, który w skrócie był prośbą o przyjrzenie się moim stronom czy nie naruszają żadnych zasad itd. Nie spodziewałem się odpowiedzi, a tu zaskoczenie, dzisiaj dostałem (z automatu więc wkleję):

Witaj Arturze,

Dziekujemy za wiadomosc.

Rozumiemy, ze jestes zaniepokojony mozliwoscia utraty uczestnictwa w

progranmie AdSense. Aby rozwiac Twoje watpliwosci, jest mi milo

poinformowac, ze nasi specjalisci sprawdzili Twoje obecne konto i nie

stwierdzili zadnych naruszen naszych zasad programowych.

Prosze zauwaz, ze nie ma powodu do niepokoju jesli tylko bedziesz

kontynuowal przestrzeganie zasad i warunkow programowych w przyszlosci.

W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod

adresem adsense-pl@google.com .

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

----

Jestem bardzo mile zaskoczony i radzę innym, którzy też mają wątpliwości co do swoich stron o prośbę o sprawdzenie - chociaż co za dużo to nie zdrowo i nie można ich codziennie o coś pytać.

Konto założyłem w Banku Śląskim - polecam, pobierają tylko min. 15zł albo 0,25% , co jest dosyć mało. Oraz jest ewentualna szansa skupu ale to już niestety trzeba indywidualnie z oddziałem rozmawiać bo nie mają tego konkretnie w ofercie.

no tak, facet był zdziwiony i na początku zaprzeczał jak mu to powtórzyłem a później go olśniło. wkurzyłem się na nich, bo mi wyraźnie powiedzieli że nie ma żadnych pozostałych opłat. Cóż...

Dzwoniłem do citibanku i co prawda realizacja czeków jest super, ale konto kosztuje 7zł miesięcznie, nie żeby dużo, ale inne banki mają opłaty nawet po 1zł... a lokata oszczędnościowa kiepska, bo 3-4% taka miesięczna... ech... idę dalej szukać banku :)

zYm3N napisał(a):
to może poszukaj najpierw na forum ?  

Piotrek prezentował kiedyś zestawienie banków. Może nie warto biegać i wymyślać koła po raz n-ty ?

pozdr.

Ale ja ten wątek czytałem 5 razy, cały. (Bo ciągle zapominałem dokładnych danych i tam wracałem), oraz całe stado innych wątków na tym forum, niestety właśnie ten wątek wprowadził mnie w błąd.

Dane tam pokazane często odbiegają od rzeczywistości, przykładem jest chociażby ING Bank, bo naliczają tą opłatę 18zł, poza tym dane przy ING są podane 2 razy i 2 razy inne.

To samo z BRE Bank, podane 2 razy, 2 razy inne - przy czym, jak do nich dzwoniłem to się dowiedziałem że oni nie realizują dla indywidualnych klientów czeków inkaso bo są bankiem dla firm. Od tego mają banki mbank i multibank, które z koleji nie miały pojęcia o co chodzi z czekami inkaso.

Reszty banków z tego wątku nie sprawdzałem, chociaż zakładam że też są błędy.

A jak widzisz jest o co walczyć, skoro niektórzy płacą 38zł w ING i im to nie przeszkadza, a niektórzy, tacy jak ja, którym to przeszkadza, szukają najtańszego banku i konta tylko i wyłącznie do realizacji tych czeków.

Aktualnie moim faworytem jest bank Millennium, 0,2% od kwot zagranicznych lub 10zł, __ 0 zł __ na miesiąc za prowadzenie konta jeśli nie chcemy wydruków (1zł z wydrukami). Przynajmniej dla studentów.

Niezłe lokaty 5-6% na okresy 1-2 miesiące, darmowe konta walutowe, karta debetowa bez pobierania prowizji w Euronet itd. Ale szczerze mówiąc polecę ten bank dopiero jak dostanę z niego kasę.

Myślę, że warto temat zgłębić skoro jest tyle pomyłek, każdy ma swoje zdanie i nie zostało napisane jasno które z banków są "niezłe" do realizacji czeków. Póki co to chyba tylko Citibank (chociaż ma wysokie opłaty miesięczne za prowadzenie rachunku) i Millennium.

Pozdrawiam

juice99 napisał(a):
Dane tam pokazane często odbiegają od rzeczywistości, przykładem jest chociażby ING Bank, bo naliczają tą opłatę 18zł, poza tym dane przy ING są podane 2 razy i 2 razy inne.

Prośba, skomentuj tamtego posta podając właściwe według Ciebie dane. Masz bardzo pożądane informacje - zostaw je na forum dla innych.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności