Skocz do zawartości

podstawowe błędy pozycjonowania

FID

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie... wszyscy mówimy o tym co zrobić i jak zrobić aby poprawić promocję konkretnych fraz dla konkretnych witryn.

Piszcie jakie błędy popełniliście w przeszłości i jakie wg was popełniają inni.

Chciałbym aby ten post był zbiorem takich informacji (choć jest ich mnóstwo w pojedynczych artykułach).

Jeśli się przyłączycie to może coś fajnego z tego powstanie :D

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mój poważniejszy błąd w pozycjonowaniu był chyba tylko jeden. Pozycjonowałem gościowi stronę, wskoczyła na top 10 i właściciela już nie było, oczywiście właściciela z portfelem... :)

intruder2600 ale google adsense chyba nie jest aż takie złe? Zawsze jakieś grosze... ;)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Używanie znaczników <font color="jakiś tam"> itp zamiast zewnętrznego pliku CSS :)

Zupelnie sie z tym niezgodze, takie smieci w kodzie go urozmaicaja i nawet jak nie sa w jakis mocno przemyslanych miejscach nie raza uzytkownika.

super temat

u mnie: walenie linków gdzie popadnie i stale filtry.

grosze tak ale jak stronka sie nie spodoba to z serpow poleci
też mi się tak wydaje
Ja sam mam google AdSense ale szału niema przez pare dni nie całe 3 dolary

serio ale albo nie kumam czegoś albo ludzie kłamią że mają 100 dolców dziennie bo u mnie tez w granicach 3-4

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

serio ale albo nie kumam czegoś albo ludzie kłamią że mają 100 dolców dziennie bo u mnie tez w granicach 3-4

niewiem jak to możliwe że mają 100 dolców dziennie muszą mieć albo sporą oglądalność albo kłamią :)

No właśnie znam wiele osób co mają google AdSense i też mają maks 4 dolce hmm to troszke dziwne ale może maja naprawde dobre serwisy z dużą oglądalnością to wtedy co innego, chociaż to i tak troche nierealne bo trzeba sporo w to klikać żeby zarobić 100dolców ;)

Zupelnie sie z tym niezgodze, takie smieci w kodzie go urozmaicaja i nawet jak nie sa w jakis mocno przemyslanych miejscach nie raza uzytkownika.

Rozumiem że możesz się zemną niezgodzić każdy ma swoje zdanie na ten temat ja napisałem jakie kiedyś popełniałem błędy a których teraz niepopełniam bo uważam że używanie font itp tylko zaśmieca kod strony. Przynajmniej takie jest moje zdanie a Twoje może być inne. I niechodzi mi o to czy rażą użytkownika czy nie chodzi mi w sensie pozycjonowania że niepowinno ich się moim zdaniem używać bo tak zaśmieca się tylko kod strony.

Zakłądając, że masz średnio AS-tematycznie stronkę w j.ang (klik - 10C) mniej więcej wychodzi, że przy 10K uniq/dziennie powinieneś te $100 dziennie pociągnąć. Tylko kwestia trafficu... W temat wstrzelić jest się trudniej, bo znowu o traffic wtedy trudno.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

weźcie pod uwagę, że 20x5$ też daje 100$...

1. głupie anchory (może świadomie, tylko po co?),

2. 'nieumienie' dodawania do katalogów, blee.. jeszcze gorzej to 'katalogi straciły moc'...

3. wierzenie opisom w ofertach seo :) szczególnie tego co się nie rozumie

4. lenistwo, powiązane z 3

5. wierzenie w każdy post na PiO ;]

6. jeszcze gorzej, to robienie czegoś na podstawie posta/artykułu gdzieś tam/powiązanego z zagadnieniem, którego się nie rozumie, i nie chce/po potrafi sprawdzić.. bo ktoś tam coś powiedział, to ja tak robie, chociaż nie wiem co to i do czego...

7. pozycjonowanie dla pozycjonowanie

8. i takie 'z życia wzięte', niezwiązane tylko z seo, ale też dotyczy 'młodych wilków z neo-seo' (ja mam neo, patrz stopka):

ochocze zakładanie, że osoba z którą się kontaktujemy, mamy jakieś relacje, jest kompletnym idiotą...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności