Skocz do zawartości

pozycjonowanie w rosyjskim internecie

malani

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze mi ktos podpowiedziec, jak skutecznie pozycjonowac strone w runecie?? Od 2 miesiecy sie tym zajmuje (wlasciwie bez wiedzy o pozycjonowaniu) i wyniki sa bardzo slabe ;)

Wkladam link do katalogow (do prawie wszystkich jestem dodawana), pisze na forach zwiazanych z tematyka strony a statystyki nie chca sie ruszyc:/

Robot ramblera strone znajduje, ale tylko znajduje - juz 2 tygodnie czekam na indeksacje. z yandexem jest problem, bo strony na razie tam nie ma (wyslalam linka do yandexa a ten nic),w google jestem dosc wysoko.

Wie ktos moze, jak dodac strone do rosyjskich przegladarek (moze byc nawet odplatnie, z tym, ze cos innego niz katalog yandexa) :)

Dodam, ze strona jest w calosci po rosyjsku, jesli ktos zna jakies strony, z ktorych moglabym sie czegos dowiedziec (chociaz juz szukalam i kiepsko) a sa po rosyjsku, to prosze tez przesylac - jezyk znam.

Mam nadzieje, ze ktos mi pomoze:)

Czy moze mi ktos podpowiedziec, jak skutecznie pozycjonowac strone w runecie?? Od 2 miesiecy sie tym zajmuje (wlasciwie bez wiedzy o pozycjonowaniu) i wyniki sa bardzo slabe ;)

Wkladam link do katalogow (do prawie wszystkich jestem dodawana), pisze na forach zwiazanych z tematyka strony a statystyki nie chca sie ruszyc:/

Mam nadzieje że wkładasz do rosyjskich katalogów i piszesz także na rosyjskich forach??

forum.searchengines.ru jest najlepszym miejscem do rozpoczecia poszukiwan, sa tam odpowiednie dzialy rabler i yandex.

Troche nie wierze ze strona jest we wszystkich katalogach, gdyz tego jest strasznie duzo. Liczy sie przede wszystkim zaplecze tworzone ze stron z ktorych jest nieduzo linkow wychodzacych, tak wiec znacznie lepiej jest tworzyc male stronki na subdomenach po pare podstron niz wielkie farmy. (yandex)

Jesli chodzi o katalog yandexa to znacznie lepiej jesli znajdzie sie tam za sprawa moderatorow, nie ma co ukrywac ze lepsze sa pozycje jesli sie istnieje w katalogu. Wyszukiwarka ta jest troszke nieobliczalna, w momencie kiedy dobrze traktuje strone strona potrafi na bardzo konkurencyjne frazy w ogole nie linkowane wyskakiwac na znacznie wyzszych pozycjach niz strony pozycjonowane. Yandex ma w obecnych badaniach az 60 % rynku, wiec jest to potezna sila przy tej ilosci internautow.

Z dodawaniem do katalogow nalezy uwazac przy wyszukiwarce yandex, nalezy szczegolnie uwazac by nie dodawac sie do samych katalogow przez jakis czas a pozniej stosowac innych technik bowiem najbardziej znanym filtrem w tej wyszukiwarce jest: "kolejne linki z katalogow". Z tego filtra sie nie wychodzi..

rambler, no coz najwazniejsze zeby znalezc jakas strone z top100 na dana tematyke i zalatwic linka co nie jest proste, trzeba cos dac w zamian.

Z tymi katalogami chodzilo mi o to, ze strona jest dodawana do wiekszosci, do ktorych ja dodaje (bo czasami mi sie to nie udaje - moderator odrzuca link).

Aha, ja dodaje strone tylko do "bialych katalogow", gdzie nie jest wymagane umieszczenie na mojej stronie "knopki" katalogu (moja firma nie zyczy sobie takich rzeczy na stronie).

Oleg bardzo dziekuje za linka, wydaje mi sie, ze juz bylam na tym forum, ale z tego, co widac, nie czytalam zbyt uwaznie - teraz na pewno pogrzebie dokladniej. A gdybys mogl mi jeszcze napisac, gdzie sie zwrocic do moderatora yandexa z prosba o umieszczenie w wyszukiwarce...pewnie na forum jest to napisane, ale zaoszczedzilabym czasu :rotfl:

Liczy sie przede wszystkim zaplecze tworzone ze stron z ktorych jest nieduzo linkow wychodzacych, tak wiec znacznie lepiej jest tworzyc male stronki na subdomenach po pare podstron niz wielkie farmy. (yandex)
Z dodawaniem do katalogow nalezy uwazac przy wyszukiwarce yandex, nalezy szczegolnie uwazac by nie dodawac sie do samych katalogow przez jakis czas a pozniej stosowac innych technik bowiem najbardziej znanym filtrem w tej wyszukiwarce jest: "kolejne linki z katalogow". Z tego filtra sie nie wychodzi..

a tego to ja w ogole nie rozumiem... ;)

Liczy sie przede wszystkim zaplecze tworzone ze stron z ktorych jest nieduzo linkow wychodzacych, tak wiec znacznie lepiej jest tworzyc male stronki na subdomenach po pare podstron niz wielkie farmy. (yandex)
a tego to ja w ogole nie rozumiem... ;)

Strona po jakims czasie linkowania sama znajduje sie w yandex, to tak jak z google, nie trzeba dodawac strony do wyszukiwarki i wystarczy ze trafi do niej troche linkow i google go znajdzie, warto na poczatku zatrzoszczyc sie o pare lepszych linkow, nawet z for, bo jesli strona ma linki z samych katalogow to yandex strony nie Doda. :rotfl: Nie przejmuj sie tym ze fora sa nietematyczne, dodawaj sie do tych stron co lubi yandex, jak chcesz gdzies cos napisac to nie pisz na oslep, tylko pisz na tej podstronie ktora znalazlas przez yandex.

ad1. stworz pare stron, daj na nich linki do twojej strony i te strony rowniez kataloguj, linkuj

ad.2. chodzi o to zeby dodawac strone do katalogow co jakis czas, a wiekszosc linkow pochodzila z "lepszych zrodel" (wymiana,systemy, itp).

W rosji jest sporo cncatow, adder po paru przerobkach sobie radzi z ruskimi znakami, wiec moze to jest wyjscie zeby zaoszczedzic sobie troszke czasu. (sam musze to kiedys kiedys zrobic, bo przy przejsciu z wersji 3 na 4 przerobki mi sie gdzies zapodzialy..)

• 7 miesięcy temu...

Ma ktoś może jakąś listę rosyjskich katalogów??

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Dzięki wielkie kolego, niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :P

--------------------

iconm.gif - Metallica

Powalczymy, zobaczymy...

--------------------

iconm.gif - Metallica

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności