Skocz do zawartości

google szpieg ...

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Dotąd wszystko się zgadza. Ale skąd wiesz, że google się logował? Musisz sam się zalogować, czyli licznik powinien przeskoczyć z 2 na 3.

może sprawdzić to w bazie bez konieczności ponownego logowanie się

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no ciekawe jakie będzie to jutro

google toolbar dołożyć do tego coraz więcej stron korzystających z coraz bardziej 'wypasionego' g. analytics wszystkie informacje prawdopodobnie mają służyć wyświetlaniu bardziej spersonalizowanych reklam userom, ale do czego zostanie zastosowane to się zobaczy. Ja tam nie czuje się zagrożony lustracją g. ale tak czy siak unikam tych programów.

może dojdzie do tego że google stworzy profile psychologiczne wszystkich użytkowników, znając nasze ruchy w internecie i szukane frazy, posunięcia na każdej stronie

zapowiada sie niezły matrix :) w realu

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Cześć,

Na wstępie witam wszystkich :) I mam pytanie do autora wątku...

Piszesz, że skrypt każdorazowo zapisuje adres IP, z którego logował się user i dodaje +1 do licznika logowań. Zgadza się?

W świetle tego, powinno być tak, że:

- start strony

- licznik wskazuje 0

- logujesz się TY, licznik przeskakuje z 0 na 1

- załóżmy, że jest tak jak piszesz i teraz loguje się ktoś z adresu google - licznik przeskakuje z 1 na 2

Dotąd wszystko się zgadza. Ale skąd wiesz, że google się logował? Musisz sam się zalogować, czyli licznik powinien przeskoczyć z 2 na 3.

Dlaczego tak się nie dzieje?

Pozdrawiam :)

logowałem się na stronie raz za mną google dwa

a dane odnośnie ilości logowań, oraz IP sprawdzam w panelu administracyjnym (tu nie zapisuje nic - logowanie standardowe AUTH apacha)

więc jest wszystko ok i powinno być 2 logowania (ja + google), a screen nie z phpmyadmina tylko mojego autorskiego panelu administracji ....

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Hmmm, to teraz przyznam troszke mnie zmieszałeś. Masz jakieś dowody na to, że Twoja przegladarka wysyła dane z formularza także do Googli? Osobiście zrobiłem test na własnym skrypcie i przy kilkunastu próbach do niczego nie doszedłem.

[updated]

A może jednak dodaj sesję, wprowadź śledzenie tego co robi użytkownik, z jakiej strony przychodzi itd., a następnie przeanalizuj to :>

Proste pytanie, czy ten Twój skrypt przekazuje SID w URLu?

nie - wogóle nie używam sesji ...

Ta... a mi się zdaje że to jakiś dziwna teoria spiskowa... bez obrazy ale:

1. Jeżeli w ogóle nie używasz sesji do autoryzacji dostępu do strony to co to za autoryzacja?

2. Tak ogólnie to sprawdź najpierw czy aby przypadkiem ten licznik logowania i zapisywania adresów ip użytkowników nie działa przed sprawdzeniem poprawności logowania. Jeżeli masz na stronie logowania formularz gdzie są pola login i hasło, a html masz coś ale <form action="costam.php"> to większość robotów wybiera to "cośtam.php" i normalnie podąża na ten adres. Podejrzewam, że Twój skrypt dodaje właśnie plus jeden i zapisuje ip nawet jak ktoś się nie zaloguje.

3. Żeby już to zakończyć możesz umieść może tu na forum te skrypty które używasz do logowania i zapisywania ip, wytnij oczywiśćie hasła do bazy itd. Będzie po prostu jasność czy to błąd w skrypcie czy coś jest na rzeczy bo ta cała dyskusja tu zaczyna przypominać wróżenie z fusów.....

tourpages_baner.png

3 Dzień. Kilkanaście logowań z FF i IE7. Ani jednego wejścia poza moimi...

pewnie nie masz tam nic ciekawego :)

dziś nawet Kwaśniewski czuje się podsłuchiwany :)

na moje oko to błąd skryptu

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

No więc ... posiedziałem żeby rozgryźć czemu to tak się dzieje.

Więc formularz wysyła login oraz hasło (metodą POST) do sktyptu który po sprawdzeniu pewnych parametrów w loginie przekierowywuje login oraz hasło do następnego skryptu (header("Location:...) ale już metodą GET - a tamten skrypt sprawdza dane i przekierowywuje na pierwotną stronę (pierwszą) ale już zalogowanego usera (lub z błedem o niepoprawnym logowaniu). Tak więc nie widać naprawdę przekierowania z metodą GET (muszę jak widać to poprawić)

Więc widać w czym problem ....

Jednak tak czy inaczej pozostaje jedno pewne za logowaniem po adresach chodził pająk - teraz przynajmniej jednak wiadomo jak pająk łapał login i hasło. Robot google to praktycznie mieszka na tej stronie ... (site ponad 100tys, w webmasters tools ustawione indeksowanie na Szybciej).

Co do pytań: nie używam sesji - dane przechowuję w cookies (hasło już zakodowane), licznik jest powiększany po sprawdzeniu hasła i loginu - to samo z zapisem IP - dopiero po poprawnym podaniu danych.

Jak widać cały ten przypadek który mnie spotkał dowodzi że trzeba tak czy inaczej uważać na googla, jeden błąd w skrypcie (taki jak ja zrobiłem) i już googiel może u nas zawitać jako zalogowany user (z sidami w linkach pewnie ta sama zabawa). Robot w chwilę po pojawieniu się adresu w przeglądarce podążał za nim - w sumie ten przypadek zarejestrowałem jakieś 6 razy (na kilkadziesiąt prób logowań).

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Jak widać cały ten przypadek który mnie spotkał dowodzi że trzeba tak czy inaczej uważać na googla

Przecież to od dawna jest wiadome i nie ma w tym nic dziwnego :) W zasadzie wychodzi, że nie ma tu żadnej winy Googla. Co najwyżej programisty PHP lub nieostrożnego usera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności