Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

W BPH długi okres czekania na pieniądze, w praktyce wyszło 6 tygodni, to raczej trochę długo ?

( Niby znaczenia to nie ma, bo czeki przychodzą co miesiąc, ale poza tym wszystkim to ten bank ma "socjalistyczno - komunistyczne " podejście do klienta, albo tylko ja trafiam na babki z obsługi z poprzedniej epoki )

Zobaczymy ile realizacja zajmie w WBK.

...

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale to nie jest ich prowizja tylko banku posredniczacego.

a mnie to tam obchodzi kogo :) jakiekolwiek kwoty odbiegające od standardowych 20-40zł to czyste złodziejstwo. I w dodatku temu doliczymy, a tamtemu nie, w tym oddziale robimy tak, a w innym siak...

No to i ja moge cos napisac o realizacji czekow :)

bylem w WBK - niemila obsluga - pani zdezorientowana, zrobili zebranie i kazali przyjsc za godzine jak zapytaja szefa o rade....

Godzina szmat czasu zwlaszcza ze w centrum szczecina bankow jak psow. Zaszedlem do PKO S.A. ...

Mila pani powiedziala ze nie ma problemu, realizacja 21 dni, za 3 czeki wyliczyla 20 zl prowizji, ktore skasowala od razu.

Niemniej jednak musialem zalozyc konto walutowe (lub przelicza i przeleja na moje stare konto jesli mam). Zalozylem konto walutowe, na ktore trzeba bylo wplacic 100$ (ktore mozna jutro zabrac).

Generalnie wszystko poszlo sprawnie :) Teraz tylko czekac na wplyw ;)

PKO BP

Tabela opłat i prowizji

Prowizja 1% | min 20 zł | max 400 zł

- adresy placówek

- infolinia: 0 801 302 302

Huh, a mnie w PKO BP powiedzieli, ze takiego rodzaju czekow nie realizuja wogole (jako siec, nie tylko jako placowka).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Godzina szmat czasu zwlaszcza ze w centrum szczecina bankow jak psow.  

Oj to prawda ;) Zdaza sie ze co 50 metrow sa 2 placowki tego samego banku ;)

Zaszedlem do PKO S.A. ...

PeKaO S.A ;) A do ktorego oddzalu?

Mila pani powiedziala ze nie ma problemu, realizacja 21 dni, za 3 czeki wyliczyla 20 zl prowizji, ktore skasowala od razu.

Niemniej jednak musialem zalozyc konto walutowe (lub przelicza i przeleja na moje stare konto jesli mam). Zalozylem konto walutowe, na ktore trzeba bylo wplacic 100$ (ktore mozna jutro zabrac).

To ladnie...tylko pewnie zapommniala Ci powiedziec ze te 3 tygodnie to okres minimalny ;) Jesli nie, to bylaby to chyba najlepsza oferta z ktora sie spotkalem (bo wszedzie bylo min 3 lub 6 tygodni [w zaleznosci od banku] a maxymalnie 3-6 miesiecy [j.w.] ).

Huh, a mnie w PKO BP powiedzieli, ze takiego rodzaju czekow nie realizuja wogole (jako siec, nie tylko jako placowka).

To musisz sie dopytac bo ja realizowalem spokojnie ;) Poprostu babka/facet niedoinformowana/ny ;)

pozycjonuj.png

Oddzial na ulicy śląskiej. Tam tylko jedna pani wie o co chodzi, tam w dziale z obsluga firm, po srodku ;) Powiedziala mi ze jak jej nie bedzie kiedys jakbym byl to moge wyjsc..bo nikt tam nie klei o co chodzi z czekami ;) hihi, na dziendobry stwierdzila ze pewno jestem studentem ktory pracowal w stanach, bo juz miala kilkanascie takich czekow. Co do czasu..., te 21 dni to chyba pewne jest bo mowila ze juz kilkanascie roznych czekow z usa bylo tam realizowanych, ona przyjmowala i ze w tym czasie kaska splywa.. takze teraz czekam i zobaczymy ;)

poszukaj babki.. rysopis: srodkowa czesc banku, ciemne wlosy.. te dwie co siedza po bokach do niee.. ona tam w srodkowym stanowisku mnie oblsugiwala, ciemne sredniej dlugosci wlosy.. hihi, gdybym wiedzial strzelil bym jej fotke. Powiedz ze byl w czwartek ktos kto czeki realizowal, zakladal konto i likwisowal stare swoje.... tej jak wejdziesz.. srdokowa czesc banku. ta dla firm.. po prawej stronie kobitka.. taka starsza (przynajmniej tak wyglada) bedzie wiedziala, zapytaj czy drukarke naprawial :) hihi, bo miedzyczasie walczylem z jej drukarka jak mi ta babka dowod kserowala :)

hihi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności