Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytalem chyba wszystkie posty ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Otoz jestem nowym uczestnikiem adesence i chcialbym zapytac jaki jest sredni koszt otrzymania tych 100$? Z tego co przeczytalem, to banki biora od 10 do 30 zl. Jakie jeszcze dochodza do tego oplaty?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Dzisiaj rano realizowałem czek w BPH ( Warszawa koło domów towarowych centrum ) Niestety miałem pecha, bo w okienku siedzieli sami nowi (chyba 1 dzien w pracy) na oddanie czeku czekałem 2 godziny.

Najpierw z jednego okienka dziewczyna ( głeboko westcchnęła, że ona jeszcze nie umie) poprosiła mnie abym przeszedł do innego okienka, tam był młody gościu...

Poprosil abym usiadł i poczekał bo on musi sobie wszystko przygotować. Na telefonie wisiał prawie przez cały czas (dzwonił jak mówił do departamentu czeków :) ). Mówię na początku do inkaso, okazało się że pierwszą godzinę gościu spędził nad tym jaka jest procedura skupu czeków... Ucieszony mnie zawołał , że zaraz będzie kasa :P

Jak mu powiedziałem, że chyba to jakaś pomyłka to mina mu trochę zrzedła no i inkaso to następna godzina zabawy. Najbardziej podobało mi się jak gościu poszedł skserowac ten wypełniony już formularz to wrócił z około 10 kopiamii :lol:

Moze kto inny by się wkurzył , ale miałem trochę czasu to się nawet dobrze bawiłem... Głupi czek a odniosłem wrażenie, że postawił na nogi 1/4 pracowników dużego odziału - banku BPH, w samym centrum stolicy :lol:

To taka przestroga dla tych co chodzą do tego banku, szczególnie rano i myślą, że nie ma kolejek (bo nie ma).

...

Tak sobie czytam o Waszych bankach i muszę powiedzieć, że chyba mam najlepiej. Korzystam sobie z usług Citi Banku we Wrocławiu na Ruskiej i zawsze jestem obsługiwany expresowo. Trwa to kilka minut, kasa wypłacana od ręki, choć przez pierwsze 3 miesiące prowadzenia konta czekałem 2-3 tygodnie na wpływ środków na konto. Najbardziej podoba mi się to, że kwota, którą mam na czeku, ląduje u mnie na koncie, bez żadnych potrąceń 8)

Czekaj, czekaj, czy dobrze rozumiem...

Teraz wypłacają ci kasę bez czekania. A wcześniej schodziło im się 2-3 tygodnie? I nie pobierają prowizji? Masz konto walutowe? Czy są jakieś limity na kwotę czeku, który tak ekspresowo wypłacają?? W ING schodzi im się zwykle 4-5 tygodni i pobierają ok 30zł prowizji, chyba warto rozejrzeć się za zmianą banku...

Dziś dostałem czek z datą 27 czerwca 2005

Dziś również złożyłem wniosek o konto w citybanku.

Czy zdążę zrealizować czek?

Czek jest podobno ważny 6 miesięcy od daty wystawienia (czy tak?)

Jesli tak to czy terminem jest zgłoszenie się z nim do banku czy jeszcze oni muszą w tym terminie go zrealizować.

Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności