Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rafal - zgadza sie, tymczasowe, ale o tym niżej

AdSenseLab - chyba nie czytasz dokładnie tego co zostało napisane.

Czy to takie trudne zalozyc sobie konto w banku?

jak sie ma juz 4 konta to na ch*...olere mi kolejne konto? no i konto w WBK jest drogie (a konkretnie przelewy).

Ja place chyba 10zl za miesiac w citi

pisałem już wyżej - nie chcieli mi założyć konta w citi.

a teraz ciekawsza wiadomość:

W odpowiedzi na Pana maila skierowanego na skrzynkę Departamentu Operacji Zagranicznych w dniu 18 lipca 2005 r w sprawie inkasa czeków zagranicznych uprzejmie informuję, że:

w przypadku czeków zagranicznych przyjmowanych do inkasa lub rozrachunku z regresem przez Bank Zachodni WBK S.A. nie ma konieczności otwarcia rachunku osobistego w PLN lub w walucie w jakiej wystawiony jest czek. Bank pobiera za ww. czynności w obrocie z zagranicą opłaty zgodnie z Taryfą opłat i prowizji za czynności bankowe dla ludności.  

Ze względu jednak na ryzyko związane z nieopłaceniem czeku przez Bank wystawcy i naliczenie kosztów banku zagranicznego, Oddział w Tychach praktykuje nieodpłatne otwarcie i prowadzenie rachunku transakcyjnego  w PLN lub walucie czeku przy realizacji czeków w obrocie z zagranicą. Otwarcie takiego rachunku nie wiąże się z poniesieniem przez Pana żadnych dodatkowych kosztów. Serdecznie zapraszam Pana do placówek naszego Banku na terenie Tychów.

Ale tylko na poczatku czekasz te 2-3 miesiace..a pozniej (jesli masz dobra stronke) dostajesz co miesiac

sorry ale do czego się to odnosi? bo się zgubiłem.

sorry ale do czego się to odnosi? bo się zgubiłem.

Ja to zrozumiałem tak:

Ale tylko na poczatku czekasz te 2-3 miesiace [na swój pierwszy czek]..a pozniej (jesli masz dobra stronke) [i zarabiasz więcej] dostajesz co miesiac [czek z AdSense]

:D

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

rafal: :D no ja też to tak zrozumiałem ale pytam się do jakiej częsci mojej wypowiedzi to się tyczy. bo ja pisze o bankach i ich debilnych zasadach a w odpowiedzi dostaje cos o ciągłości otzymywania czeków :D

wcxześniej w częsci z adsenselab dyskutowałem o tym, że nie potrzebuje kilkunastu kont - tu tez nie widze związku z odpowiedzią "ciagłości wysyłania czeków" :)

moze ja jestem jakis inny ale nie mam pojecia co to ma do tego co ja wyzej pisalem. ja wiem jak czesto przychodza czeki, wiem ze wpadlem w comiesiezne wyplaty no i...? w jednym banku nie chca mi konta zalozyc, w drugim klamia cos o kontach :) zobaczymy jaka beda mieli mine jak znów przydję, troche sie pospieram dla zasady a na koniec wyciagne to pismo :)

Poprostu nie chcialem powiedzec wprost ze jak ktos ma zarabiac te miliony to je zarabia i nie bawi sie w gadanie o bankach smile.gif Tak czy siak dostajesz co minimalnie co miesiac czek i tego nie zmienisz (chyze ze masz konto premium na ktore poluje od pewnego czasu smile.gif ) a gadanie o bankach na 14 stronach to juz przesada smile.gif Moze zalozymy osobne forum na ktorym bedziemy opisywac 'bezmyslnosc bankow' i jak to czlowiek jest bezsilny w walce z biurokratyczna machina ?

pozycjonuj.png

to jest watek o gadaniu o bankach więc jeśli ci sie nie podoba to go nie czytaj.

no wiem, ze dostaje czek.. (normalnie rotfl) :D ale co to ma do moich wczesniejszych wypowiedzi? miałes zacytowac do czego się odnosisz i nic... ja o gruszce, ty o pietruszce i jeszcze się cieszysz :D

co do zarabiania i gadania: specyfika adsense pozwala na zarabianie przy minimalnym lub wręcz bez udziału w tym :) wstawiasz kod, liczysz kase i masz czas na dyskusje w wątkach o bezsensownych zachowaniach polskich banków.

i EOT bo dyskusja zboczyła z toru... :)

Moja wypowiedz nie tyczyla sie Twoich konkretnych slow tylko bardziej charakteru wypowiedzi. A do tego watku zagladam tylko od czasu do czasu po przeczytaniu pierwszych 5 stron zrobilo sie zbyt nudno smile.gif

Rafal: No tak moze zbyt duzy skrot myslowy (ale wazne ze kazdy zrozumial o co mi chodzilo..) 8)

Zmykam z tego watku bo wpadlem tu tylko przypadkowo, problemu z bankiem nie mam, dziwie sie jak inni moga gadac o tym od paru miesiecy juz (przez ten czas to pewnie uzbieralo by sie na bilet do stanow i odebranie w okienku na miejscu laugh.gif ) - swoja droga ciekawe czy ktos tyle zarabia zeby ten 1% prowizji zamiast wydawac w polskim banku to kupic bilet i poleciec.

Bilet kosztuje okolo 2.500zl to musialby ktos miec 250.000. No chyba ze ktos odbierze raz na rok to juz bedzie tylko 20.000 miesiecznie biggrin.gif

pozycjonuj.png

citibank jest w porządku.

co to nie założenia konta w citibanku, to powinieneś się komuś poskarżyć, bo mają obowiązek założyć każdemu to płatne konto (takie informacje dostałem)

10zł za konto to jest dokładnie najtaniej ze wszystkich podanych w tym wątku rozwiazań, z tego prostego powodu, że czekając miesiąc na czek, nie płaci się za jego realizację dokładnie nic (null, zero)

Zatem płaci się 10zł za konto i 0 za czek. wychodzi taniej niz każde inne rozwiązanie, a jak Ci się bardzo spieszy to placisz chyba te 10 czy 15zł dodatkowe i masz czek w przeciągu ok tygodnia albo krócej (4 dni raz było).

bujałem się po różnych bankach, ale citibank jest pod tym względem, po prostu najlepszy. no i przelewy zewnętrzne za darmo itp. itd.

no ja nie interesowałem się przelewami nie przez internet, ale z tego co wiem, to w innych bankach trzeba za ne płacić kupę kasy... typu 2 czy 4zł :( więc o tym nie rozmawiamy w ogóle

ja zalozylem w 7 różnych bankach konto (7 albo 8) i wybralem citibank w koncu. (tak, wiem, mialem za duzo czasu wolnego... to prawda)

Witam ! Zalozylem konto w Citibanku w Sosnowcu oddalem do realizacji pierwszy czek i pobrali mi 80 PLN + około 30$ (czek na 298$). Jak dla mnie to zlodziejstwo, czy ktos mial podobne doswiadczenia ? Czy jest tutaj ktos z Sosnowca lub Katowic ? W jakim banku realizujecie czeki ?

Jak dla mnie to zlodziejstwo,

Jak dla mnie też (10% prowizji !!! o jezu ! ) jak dla mnie max to 2% i dlatego korzystam z bph jakoś 0,5 lub 1% inkaso i 1,5%skup (lecz bph to nie jest bank idealny, ale chociaż niedrogi)

Nie dowiadywałeś się ile zapłacisz prowizji ? Jak dla mnie kwalfikuje się to do reklamacji.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności