Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PKO SA - Śrem - 22$ - zabezpieczenia.

"Z daleka od tego banku"

Placówka do bani bo czekam już ponad 8-tygodni za kasą.

Z tego co wiem wysyłają czeki do warszawy , następnie W-wa wysyła czek do nadawcy , nadawca wpłaca kase która idzie do W-wy i oni przesyłają do banku w śremie - i bank do mnie.... I wogóle...........

Z następnym czekiem pojadę osobisćie ;)

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Co do zabezpieczenia to zapomiałem napsiać że w BZWBK trzeba podpisać zgodę na egzekucję komorniczą w wysokosci 150% wartości czeku + koszty postępowania egzekucyjnego. No ale chyba to żaden problem, bo czeki z googla są chyba z pokryciem?

ja nic nie płacę za realizację w Citibanku cały czas :D realizacja trwa do 30 dni, a jak zapłacę zdaje się 10 albo 15zł to wtedy trwa do tygodnia (słyszałem że na ogól 4dni).

Dziwi mnie że cieszycie się z prowizji 30zł czy wiekszej i czasach czekania jakichś ogromnych...

Nie lepiej jest mieć czek za darmo? i mieć możliwość realizacji w tydzien, jak się chce zapłacić te 10-15zł ?

do realizacji czeków za darmo nie trzeba mieć konta długo, wystarczy od razu założyć.

do realizacji czeków prawie od ręki, trzeba mieć 3 miesiące.

minusem są koszta tego konta, ja płacę 10zł/mies (można taniej chyba), ale skoro nei płacę ani złotówki za realizację czeku to wychodzi mi to bardzo tanio... szczegolnie że mogę sobie taki czek wypłacić wcześniej niż z jakiegokolwiek innego banku.

A w te 10zł wchodzą takie rzecz jak np. darmowe przelewy zewnętrzne, darmowe przelewy przez telefon, darmowe wypłacanie pieniędzy w banku i kilka innych usług, za które trzeba płacić w innych bankach.

A, i jak nie masz na koncie 10zł jak przychodzi opłata za konto, to nie pobierają ci ich w ogóle :) W sensie później jak wpłącisz też już nie :P Tylko nie można z tym przeginać, ale można spokojnie "zapomnieć" zostawić tych 10zł na czas płacenia za konto kilka razy w roku

Mi się podoba konto w PEKAO. Opłata za czek to te 1,5 % ( ale przy moich czekach zawsze jest to te 20 zł ), ale za to czeki realizują na miejscu ;) Czasami pani w okienku nie wie co zrobic z tym czekiem, ale ja przezornie zawsze mam przy sobie potwierdzenie za ostatni czek i już nic nie mówią tylko kase na konto wpłacają :(

W BPH oferuje

Skup czeków - 1,5%, min. 10 zł max. 1000 zł + ew. koszty banków zagranicznych pobierane od opłaconych czeków podróżnych. Skup może być tylko gdy bank czy instytucja wystawiająca czeki jest na liście wiarygodnych wystawców czeków.

czyli kase dostaje od razu do raczki??

te 0.5% roznicy w prowizji to nie dużo pare zlotych

google chyba jest na liscie wiarygodnych wystawców :P

ja dziś poszlem do bph i mi powiedzieli że nie prowadza kont walutowych :)

Bzdura, w ktorym oddziale Cię tak "doinformowali" ?

Zobacz : https://www. bph.pl/pl/klienci_indywidualni/rachunki_osobiste/rachunek_avista

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności