Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

ja miałem lepsze jaja z hamerykanami, kiedyś wstrzymali mi wysyłke czeków na jakieś 3500 $ czekam i czekam miesiąc minął i kasy niet, pisze do nich maila "co sie k*** dzieje ?" a ci mi odpowiadają " ze względu na wojne w twoim rejonie, dla bezpieczeństwa twojej wypłaty wstrzymaliśmy wysyłke czeków, w twoim rejonie jest zbyt niebezpiecznie abyśmy mogli wysłać czek" :shock: no to ja ich sie pytam jaka wojna ????? to mi odpowiedzieli że ....................... w Jugosławii :D , no to im w mailu wytłumaczyłem, że jedyne niebezpieczeństwo w moim rejonie to białe niedzwiedzie chodzące po ulicy czasami , ale one nie jedzą czeków ani listonoszy :mrgreen: no i oczywiście im wyjaśniłem, że od jugoli dzieli mnie taka odległość że nawet najlepsza ich rakieta ziemia ziemia do mnie nie doleci ze względu na brak zasięgu. i dopiero wtedy wysłali mi czek .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie no... to ja juz nic nie rozumiem.

To BPH od razu skupuje czeki?

Ja dzis musialem wysluchiwac sfohowanej paniusi z VI oddzialu bz wbk w W-wie... ponadto 3 tygodnie lub 3 miesiace... mam nadzieje, ze to pierwsze.

Co trzeba zrobic w tym BPH? Czy trzeba tam miec konto?

Pozdro,

Dzieki.

z tym skupem coś chyba ostatnio mieszają Think

Mi biorą czeki do skupu. Warszawa bodajże ulica "Jasna", bank beznadziejny, czeków do dłuższej realizacji już bym nie zostawił, ale do skupu w sam raz teraz mam kase od ręki i to w dolarach więc, zawsze można poczekać na lepszy kurs... .

Co do wymiany dolarów w Warszawie polecam kantor Conti (czasami i 7 groszy więcej za $ niż gdzie indziej) róg Jana Pawła i Solidarności, tylko trzeba powiedzieć, że się chce po kursie z ich strony www.

Ze tez teraz dopiero to przeczytalem... jutro sprobuje pobiec do bz wbk i wyrwac im moj czek... jezeli sie uda, biegne szybko na jasna i odbieram moja kaske.

To tylko BPH wypłaca od razu kasę?

Moim zdaniem nie, dlatego już w pierwszym poście pisałem że należałoby przyglądnąć się tematowi skupu. Trzeba tylko pomęczyć trochę ludzi w placówkach.

Natomiast w BPH trzeba trochę ponaciskać ale dzięki temu co napisał Beerbant i co dziś i ja mogę potwierdzić, będzie wszystkim łatwiej otrzymac gotówkę od razu.

Jeśli chcemy dostaćgotówke od ręki, bez posiadania konta. Idziemy do dowolnej placówki z czekiem googla i przedstawiamy go do SKUPU. Jeśli napotykamy na opór twierdzimy stanowczo że czek jest wiarygodny a Centrala BPH dysponuje wzorem podpisu.

Jeśli wciąż nie chcą nam skupić czeku nie odchodzimy od okienka dopóki nie wykonają telefonu do Centrali.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

udalo mi sie w piatek.

1,5% prowizji a wiec bardzo malo. nie trzeba miec konta.

- prosze pana, skup nie - przyjmujemy do inkaso...

- nie, nie, wy to skupujecie, prosze sprawdzic... co najmniej trzy takie czeki juz skupiliscie w tym oddziale...

10 minut pozniej

- a tak wszystko ok.

ul. jasna 1, w-wa, bph

pozdrawiam.

;););)

ps. to ja rozumiem, a nie czekac 5, 10 czy 50 dni :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności