Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

801 3xx xxx to jedna jednostka taryfikacyjna za 3 minuty? Hmm.. Ja wiem, że biura podróży ze swoją infolinią na 801 brały po 50gr za minutę (chociaż było to zależne od biura)

A jeśli chodzi o uzupełnienie poprzedniej wypowiedzi, to edytnę swój poprzedni post żeby nie było to porozwalane.

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
801 3xx xxx to jedna jednostka taryfikacyjna za 3 minuty? Hmm.. Ja wiem, że biura podróży ze swoją infolinią na 801 brały po 50gr za minutę (chociaż było to zależne od biura)

Skoro Google naszym przyjacielem:

https://moko.lodz.tpsa.pl/POK/uslugi/si.html

Są jeszcze prefixy dla 801 innych operatorów, np. Netii (801-8xx xxx).

to Citibank Delaware i pewnie znalazłbyś to na forum

Szukałem, nie znalazłem. Dzięki :)

Fragment wypowiedzi mojej znajomej na temat Citibank:

"najbardziej ch****y bank z jakim się w życiu spotkałam i jesli bedziesz miał miec kiedys z nimi do czynienia, to od razu sp*******j, bo sa niekompetentni i mają zadziwiający talent do wprowadzania lludzi w błąd, niby przypadkiem.

na karcie kredytowej i jej rzekomej bezpłatności i paru innych rzeczach z tą kartą związanych.

niech spierdalają na szczaw - dzisiaj kazałam im wsadzić sobie moją kartą w du**ę i powiedziałam, że jak jeszcze raz ich słodko pierdzący pracownik do mnie przyjdzie, to mu za****e. i sie rozłączyłam."

Troszki nerwowa:D

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Fragment wypowiedzi mojej znajomej na temat Citibank:

"najbardziej ch****y bank z jakim się w życiu spotkałam i jesli bedziesz miał miec kiedys z nimi do czynienia, to od razu sp*******j, bo sa niekompetentni i mają zadziwiający talent do wprowadzania lludzi w błąd, niby przypadkiem.

na karcie kredytowej i jej rzekomej bezpłatności i paru innych rzeczach z tą kartą związanych.

niech spierdalają na szczaw - dzisiaj kazałam im wsadzić sobie moją kartą w du**ę i powiedziałam, że jak jeszcze raz ich słodko pierdzący pracownik do mnie przyjdzie, to mu za****e. i sie rozłączyłam."

Troszki nerwowa:D

nieprawda, widocznie miałą doczynienia więcej z bankami ;)

Ja wczoraj siedząc w banku millennium, gotowy do założenia konta byłem w szoku z powodu opłaty PORTO, o której nie informują w infolinii. Trochę zły, ale uprzejmy, powiedziałem pani, że właśnie chciałem założyć konto w millennium a nie w ING (i pokazałem na ścianę, bo są sąsiadami), bo w ING mnie oszukali i też powiedzieli w infolinii kilka razy że dodatkowych opłat nie ma. Pani zrobiła powątpiewającą minę i rzekła "to ciekawe... dwa różne banki, różni pracownicy i wszyscy pana oszukują"

no cóż, sugerowałą że to moja wina, pożegnałem się i poszedłem. Wróciłem do domu, zadzwoniłem na obie linie i spytałem o to samo, po czym zadawałem pytania typu "A gdyby Pani praca miała od tego zależeć, też by pani powiedziała że nie ma żadnych dodatkowych opłat?". Nie sądziłem że zadziała, ale poprosila zebym zaczekał po czym POTWIERDZIŁA że jednak wprowadzono mnie (wielokrotnie) w błąd, ale to nie ich wina bo tego nie ma w cenniku.

Właściwie sytuacja wyglądała podobnie w ING i Millennium. Wniosek prosty, to nie żadna spiskowa teoria dziejów, tylko po prostu mają taki sposób polowania na klienta. Możliwe że sami operatorzy są celowo wprowadzani w błąd aby zachęcić klienta, a jak klient juz będzie w oddziale to może założy....

Tak jak napisałem wcześniej, też skończyłem w banku zachodnim, dlatego że mam koło domu i od razu mnie poinformowali o wszystkich dodatkowych opłatach...

Citibank to opłata 5zł za konto +2zł za kartę debetową miesięcznie. 7zł miesięcznie w porównaniu do tych wszystkich ofert 0 zł (no dobra, tylko część to jest naprawdę 0. ) to jednak sporo, ale z drugiej strony skupują na zaufanie INKASO...

Citibank to opłata 5zł za konto +2zł za kartę debetową miesięcznie. 7zł miesięcznie w porównaniu do tych wszystkich ofert 0 zł (no dobra, tylko część to jest naprawdę 0. ) to jednak sporo, ale z drugiej strony skupują na zaufanie INKASO...

Skupuja gdy masz konto > 3 msc, czeki do 500 USD.

W przeciwnym razie normalnie czek leci do inkasa. Oplaty wtedy moga byc rozne, jest to realizowane po kosztach rzeczywistych (nawet ponad 100 $ - wiadomosc od pracownika banku)

Witam

Mialem nadzieje ze mnie ten problem nie bedzie dotyczyl. Ale jednak:)

Mam pytanie realizowal ktos czeki >500$. Z tego co czytalem na forum WBK chyba sie najlepiej nadaje. Ale moze macie inne doswiadczenia.

A ja nie będe miał sygnaturki

Nie wiem - może jestem wyjątkiem - ale w citi nikt nie pobrał mi jeszcze żadnej opłaty za prowadzanie konta ani subkonta walutowego - opłat za kartę też nie miałem, co więcej z mojego stanu wiedzy - powziętej podczas zakłądania konta - wynika, że w citi-handlowym opłaty za prowadzenie konta (przynajmniej w wybranym przeze mnie wariancie - citikonto) nie pobiera się do jakiejś tam wysokości środków.

Co więcej - zostałem poinformowany - i zostało to przetestowane - dla konta ze stażem powyżej 3 miesięcy - warunkowy skup czeków (do 10 dni) nie ma z góry określonego limitu - bardzo uprzejma Pani w okienku poinformowała mnie, że z czekiem do wysokości ~3000$ mogę przyjść i realizować w przyspieszonym trybie bez problemów.

Jak to? Mi powiedzieli że są opłaty, co więcej sprawdzałem dwa razy na stronie. Sprawdzam teraz 3 raz i cytuję:

Konto Osobiste Citione:

Opłata za prowadzenie konta

- gdy średnie miesięczne saldo wynosi conajmniej 25 000 PLN - bez opłat

- gdy nie wynosi - 17,99 PLN

Konto Osobiste CitiKonto:

Opłata za prowadzenie konta 4,99 PLN

opłata miesięczna za kartę debetową 2 PLN

Wzięte z oficjalnego pdfa na stronie citibanku. W okienku było jeszcze trzecie Konto, CitiGOLD ale z tego co pamiętam to jeszcze większe wymagania. Wiec może masz 25 000 zł po prostu na koncie conajmniej :lol:

ale ja bym nawet 2500zł nie miał :lol:

tak oczywiście, ugną się pod naciskiem wpływowego lobby forum.optymalizacja.com :)

Czekaj cierpliwie, oni doskonale wiedzą że my tego chcemy (my - wszyscy użytkownicy adsense), nie trzeba im o tym przypominać.

Plotki są, że mają wprowadzić dodatkową formę płatności do końca roku, a może nawet do wakacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności