Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

CO do BPH rozmawiałem z kumplem jeden dyrektor oddziału we Wro, na razie maja prikaz jak najwięsze ilości czeków G skupować, ale po prostu panie z okienek tego jeszcze nie wiedzą lub nie chcą się dowiedzieć

Chodiz o koszty transakcji od kwot, w zależności od sumy itp itd, więc nie bójmy się BPH będzie kupować ....

A nawet myślą nad obniżeniem kosztów prowizji...

INFO z pierwszej (oki ja to ) drugiej ręki i czeki dla firm no problem

REGON i NIP wex ze sobą... Jeżeli działalnosc jednosobowa ...

Dowiedz sie jeszcze u kumpla dyrektora czy po realizacji czekow (bez posiadania konta) zostaja w banku slady ;)

Nie zebym nie chcial placic podatku, ale dwa czeki z przeszlosci mam "nielegalne" i troche sie obawiam :/

CO do BPH rozmawiałem z kumplem jeden dyrektor oddziału we Wro, na razie maja prikaz jak najwięsze ilości czeków G skupować, ale po prostu panie z okienek tego jeszcze nie wiedzą lub nie chcą się dowiedzieć

Chodiz o koszty transakcji od kwot, w zależności od sumy itp itd, więc nie bójmy się BPH będzie kupować ....

INFO z pierwszej (oki ja to ) drugiej ręki i czeki dla firm no problem

REGON i NIP wex ze sobą... Jeżeli działalnosc jednosobowa ...

80391[/snapback]

Prawo bankowe określa dokładnie sume przelewów/realizacji czeków i innych operacji bankowych dla których jest powiadamiany UKS jak i nadzór bankowy :) no i ABW :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

przy ostatniej wizycie nalegałem na obiżenie kosztów ale nici z tego wyszły, natomiast napewno taki sygnał poszedł do Centrali więc może jak w Polsce pojawi się więcej takich sygnałów to obniżą a więc...

...każdy kto idzie do BPH niech prosi i nalega o kontakt z Centralą w sprawie obniżenia kosztów inkasa a przede wszystkim skupu choćby dla posiadaczy kont :)wówczas BPH stanie się ulubionym bankiem wydawców reklam... trochę ich w Kraju już jest :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Czek doszedł, zrealizowany,

jeżlei chodzi o zmniejszenie prowizji na razie raczej nie ma szans.

Ale przy wyższych kwotah możesz zarządać przelicznika waluty według Tabeli 501

stawka za dolara jest wyższa niż w kantorach i to poważnie dzisiaj dostałem za dolara: 3,128

p.s. ide zapłacić i odebrać V-Maxa :(

odebrać V-Maxa ;)

81156[/snapback]

jeśli takego to :(

z czekami w tym miesiącu się fajnie sprężyli, może ostatnie opóźnienia należy zwalić na wakacje i pocztę polską, miejmy nadzieję ze kolejne będą przychodziły równie szybko

Do pierwszego postu dodałem dziś bank Millennium, jutro mam mieć rozmowę z ING w sprawie skupu warunkowego, trzymajcie kciuki no i wciąż szukajcie nowych rozwiązań.

Byłem dzisiaj w BPH . Pani od razu wiedziała że nie trzeba dawać czeku do inkaso tylko że mogą skupić czek. Cała operacja trwała około 15 minut.

77569[/snapback]

a ja dziś byłem w BPH i dobrze, że to ja wiedziałem, że skup "od ręki" jest możliwy, akcja wyglądała tak:

- daję czek - a pani z kasy mówi: "czek będzie do incaso"

JA: nie, Państwo skupują takie czeki i nie trzeba zostawiać do incaso

PANI: to ja spytam kolegi - on był na szkoleniu, poszła, przyszła i mówi: czek do inkaso

JA: nie, Państwo skupują takie czeki, w oddziale w Gdańsku Głównym już Państwo skupowali

PANI: to ja poproszę kolegę

Kolega (tej Pani): spojrzał i mówi: czek do incaso

JA: nie, Państwo skupują takie czeki a cała operacja trwa 10min, proszę zadzwonić do centrali i się dowiedzieć

Kolega (tej Pani): ok, sprawdzę, ale musi Pan poczekać

JA: oczywiście

...

telefon do centrali, fax czeku, jeszcze telefon, potwierdzenie, że jest ok

(minęło 10 min.)

kasa wypłącona od ręki :-)

co oznacza, że w BPH trzeba grzeczenie nalegać i stanowczo prosić o to aby telefonowali do centrali

pozdr.

Daniel

w ING nici ze skupu, chociaż próbowałem przewałkować u nich temat od A do Z

wh - lepiej przeczytaj co masz napisane w warunkach przyjęcia czeku do inkasa, najwyraźniej za dużo czeków do nich wpływa a te 25 zł / za czek (komplet czeków od jednej osoby) to za mały zysk na tym więc poobracają Twoją kasiorką przez dodatkowy miesiąc

inny bank przykładowo realizuje inkaso w 3 miesiące, sorka aż tak długo to korespondencja raczej nie idzie nawet w obie strony - gdzieś jest napewno miejsce dla dodatkowego zysku banku na tych operacjach

jak do tej pory BPH rządzi! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności