Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przygotowałem eksperymentalnie mini toola https://pozycjonowanie.stron.pl/skup-i-inkaso-czekow.html który przelicza wartość czeku na złotówki oraz podaje najkorzystniejszą ofertę, bierze pod uwagę prowizję w %, wartość minimalną i maksymalną :)

ciekawe czy Wam się spodoba? ;) jesli znajdziecie w nim niezgodności do dajcie znać

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

A ja dziś byłem sobie w BPH oddział przy Millenium Plaza (Wawa) i .. oczywiście czeku nie przyjeli. Chceili do inkaso, powiedziałem że SKUPUJĄ, babka że nie. poprosiłem z kimś bardziej kompetentnym. Przyszedł konsulant - i ta sama gadka. poprosiłem z kierownikiem oddziału ... i ta sama gadka. Troche się uniosłem, kazałem dzwonić do centrali i wyjaśniać. Tyle że było już za późno żeby w centrali coś załatwić (17:45). Kierowniczka poprosiła o moj nr telefonu i skan czeków i jutro ma się dowiedzieć i dzwonić do mnie.

ehhh. nie mam siły.

A ja dziś byłem sobie w BPH oddział przy Millenium Plaza (Wawa) i .. oczywiście czeku nie przyjeli. Chceili do inkaso, powiedziałem że SKUPUJĄ, babka że nie. poprosiłem z kimś bardziej kompetentnym. Przyszedł konsulant - i ta sama gadka. poprosiłem z kierownikiem oddziału ... i ta sama gadka. Troche się uniosłem, kazałem dzwonić do centrali i wyjaśniać. Tyle że było już za późno żeby w centrali coś załatwić (17:45). Kierowniczka poprosiła o moj nr telefonu i skan czeków i jutro ma się dowiedzieć i dzwonić do mnie.

W BePeHahaha tak jest z większością spraw. :)

W większości opisujemy tutaj konta prywatne. Może ktoś się pochwali też realizacją na konto firmowe? Zwłaszcza interesuje mnie czy ktoś korzystał z ING.

ok. w BHP przy Millenium Plaza (Warszawa) wywalczone skupywanie czekow z google :spam: troche było nerwów ale dziś kierowniczka oddziału zadzwoniła i potwierdziła że faktycznie takie czeki skupują. kasjerki dostały przykaz skupywania takowych czeków od ręki. uff.

testował ktoś może skup w krakowie w którymś oddziale BPH ???

83454[/snapback]

Tak

Błękitek, Al. Pokoju

skup bez problemów. jakieś 15 minut całą robota: można w gotówce, można przelew na rachunek

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

W większości opisujemy tutaj konta prywatne. Może ktoś się pochwali też realizacją na konto firmowe? Zwłaszcza interesuje mnie czy ktoś korzystał z ING.

Byłem wczoraj i dzisiaj w BPH i realizowałem na firmę czek - czytaj niżej

testował ktoś może skup w krakowie w którymś oddziale BPH ???

pozdro

greg

Tak - Rynek Głowny BPH

Tak

Błękitek, Al. Pokoju

skup bez problemów. jakieś 15 minut całą robota: można w gotówce, można przelew na rachunek

To chyba na priv, bo na firmę:

Sprawa ma się tak, iż Pani (a nawet lepiej będzie określić cały sztab) w BPH w Kraku zajmowały się czekiem prawie dwie godziny usiłując mi wmówić, iż na firmę jest tylko INKASO - po wielu faxach czeku i telefonach udało się ustalić, iż jest możliwość przyjęcia czeku do skupu, ale niestety tego dnia temat musiałem zakończyć, gdyż Pani, która posiadła całą wiedzę na ten temat kończyła pracę i nie mogła się tym tematem dalej zajmować, (klient nasz PAN he he) ale obiecała przekazać temat kierowniczce uprzedzając mnie, iż następnego dnia ma wolne.

Tak zakończył się pierwszy dzień w BPH

Idąc Dzisiaj miałem nadzieję, iż temat zajmie 15 minut - teoretycznie tak powinno być, ale niestety zeszło ponad godzinę - dlaczego ? otóż do końca dzisiejszy sztab sympatycznych Pań nie wiedział, czy czek zrealizować gotówkowo, czy przelewem - ostatecznie poszedł przelew złotowy na konto - oczywiście już po odtrąceniu prowizji za skup i prowizji za przelew.

Do skupu na działalność BPH wymaga:

-wpis do ew.

-nip

-regon

-potwierdzenie posiadanego konta firmowego

-no i oczywiście piecząteczke ;-)

Teraz już chyba będzie prościej....

Mieszkam w malym miescie gdzie są tylkod wa oddaizły banków z drżeniem serca udałem się więc do pierwszego PKO BP - pani w okienku na widok czeku najpierw zbladła potem zszarzała - poszła na zaplecze i wróciła po pięciu minutach oznajmiając że ich bank nie realizuje takich czeków. Kiedy zapytałem o inkaso i skup - poradziła mi żebym udał się do konkurencji czyli do PKO SA. Co tez uczyniłem pokrzepiony tym postem:

PKO SA (z żubrem)

Pytam o inkaso a pani stwierdziła że chyba skupują tylko musi sprawdzić.

Wzięła czek, sprawdziłą na zapleczu, dowodzik, formularz,  podpis,  do kasy (dolary czy złote?), wypłata w gotówce.

Czas jakieś 20 min., koszt 20 zł prowizji  :)

Nie mam tam konta.

82449[/snapback]

Pani w PKO SA sprawiała wrażenie pewnej siebie i od razu poinformowała mnie że może przyjąć czek do inkasa - kiedy powiedziałem że prawdopodobnie takie czeki były już skupowane w PKO SA próbowała mnie opieprzyć że to ona zna sie lepiej. Stanowczo i grzecznie poprosiłem o sprawdzenie mozliwości skupu tego czeku. Po przefaksowaniu tego czeku do koleżanki z miasta obok poinformowano mnie że czek ma znamiona fałszerstwa, jest przeznaczony do realizacji WYŁĄCZNIE na terenie USA , a oni moga PO DOKŁĄDNYM SPRAWDZENIU go przyjąć w inkaso pod warunkiem, że wpłace 100$ na nowo otwarty rachunek i poczekam od 2 tygodni do 3 miesięcy. Poprosiłem Panią o sprawdzenie ponowne w centrali w Warszawie, ale powiedziała mi tylko, że jak pani Jadzia nic nie wie to centrala nie pomoże. Zabrałem czek i wyszedłem... A spisałem jeszcze dane pani z plakietki bo poziom obsługi pozostawiał sporo do życzenia.

I co dalej? Pojadę do Torunia do BPH - ktos tam już realizował czeki? Czy muszę przecierać szlaki sam?

https://horror.com.pl - Horror Online - zapraszamy

Zakończyłem swoją batalię z bankami i teraz chętnie powiem gdzie sprzedać czek w Poznaniu:

Własnie wróciłem z gotówą z banku PKO S.A (z byczkiem) z ulicy Masztalarskiej.

Sprzedałem czek bez żadnego problemu. Jedyny warunek to taki że czek nie może być wystawiony na firmę. Nie trzeba mieć u nich konta.

Opłata 10 zeta.

Pozdrawiam

Wrocław BPH na ruskiej mamrzut beretką sympatycne panie skupiły od ręki czekjac, oki znam dyrektora, dostałem kawusię miła pogawędkę o czekach z Googla i kaskę

Można zarówno w zetach, dollarach czy na konto...

przy czekach powyżej 1000$ i wypłacie złotówkowej bardzo przyzwoity kurs...

Osobiście na wrocław polecam.

|| EDYTKA ||

kolega był dwa dni po mnie i z buta od razu czek do skupu chiałem oddać

Pani że inkasso a on grzecznie żeby przefaksowała do centrali

15 minut potem wyszedł z gotówką w łapce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności