Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie no dziś to mnie w BPH rozwaliła kassjerka.

Ja: Dzień Dobry Chciałbym zrealizować czek.

Kasjerka: Popatrzyła na niego i mówi przykro mi ale od DZIŚ bank nie skupuje tych czeków tylko INKASo.

Ja: Zaraz dziś dzwoniłem do centrali i powiedziano mi, że Pani skupuje.

Kasjerka: Przykro mi nie mogę go skupić, ale mogę do Inkaso.

Ja: Dobra kiedy zastanę Kierowanika oddziału.

Kasjerka: Jutro.

Ja: To przyjdę jutro.

Dobra i co teraz to prawda, że czeków już nie skupują ?

Jak jutro pojdę do kieronika to co mam powiedzieć, że do centrali ma przefaksować czy jak ?

Już 3 wizyta w Banku i nic nie wskórałem, zaraz się chyba poddam, tyle zachodu o te 200 $.

Co radzicie, mam mu jakoś to wytłumaczyć czy przejść do rękoczynów :blink: ? :lol:

nie no dziś to mnie w BPH rozwaliła kassjerka.

Co radzicie, mam mu jakoś to wytłumaczyć czy przejść do rękoczynów :lol: ? :)

90902[/snapback]

Ja tam bym panience zameldował , że nie rusze sie z banku póki nie skupi czeku zgodnie z zaleceniami centrali :blink:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyliśmiało mogę mówić, że w Centrali jest wyraźnie powiedziane, że takie czeki nalezy skupować ?

90919[/snapback]

TAK i jak juz wcześniej napisałem w centrali jest potwierdzony wzór podpisu na czeku

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przestroga: chciałem byc uczciwy i w adsense zarejestrowalem sie jako firma ... juz nie wspomne o placzu ksiegowej ktora nie wie jak to zafakturowac i kiedy. moj bank gdzie mam konto firmowe (mbank) na dziendobry poinformowal ze nie realizuja czekow. citibank na widok czeku wystawionego na firme rozlozyl rece i dowiedzialem sie ze "chyba trzeba spotkac sie z konsultantem i zalozyc firmowe konto" (z konsultantem sie spotkam acz obawiam ze firmowe konto nieco kosztuje w tym banku).

z pelna rezygnacja stwierdzielm ze oprawie sobie czek i na tym zakoncze zabawe, lecz przez zupelny przypadek pojawilem sie w wbk odebrac karte do konta i z glupa stzrzelil polozylem czek ... 5 min i po wplacie 25zl czek przyjety do realizacji. bez problemu przeleja podobno na moje prywatne konto.

Trochę nie rozumie, jak na prywatne, skoro czek masz na firmę i dane na czeku masz firmowe ?

Czek dałeś do INKASO czy do skupu ?

Ja oddałem do skupu w BPH i też mam na firmę - jeszcze tego samego (oczywiście nie bez problemów) co oddałem czek miałem przelew na firmowe konto.

dokladnie "rozrachunek z regresem" ... ciekawe ... bo ja mam przelew na wskazane konto (prywatne w wbk - w sumie moglem wskazac konto w mbanku, acz obsluga bez pytania wpisala konto w wbk), pewnie sie okaze ze zle wypelniono formularz :/

Na początku witam serdecznie wszystkich, mój pierwszy post na forum mimo iż jestem stałym gościem.

Podzielę się też informacjami gdzie udało mnie się zrealizować czek - być może komuś z okolic przyda się ta informacja.

Z pewnością nie będzie zaskoczeniem bank BPH. Pojechałem do tego banku z pierwszym czekiem, i z obawami iż usłyszę inkaso... ;)

Przyjechałem do banku, Rybnik ul. 3 Maja 10, i szybciutko do pierwszego wolnego okienka...

Po pokazaniu czeku pani grzecznie powiedziała aby podszedł do koleżanki obok bo to jej działka, ok a więc podchodzę a ona mówi: czeki tak ale w sąsiednim budynku... :/

Budynek nr 2 ;)

Z jednego okienka zostałem odesłany do drugiego (walutowego, wcześniej nie było żadnej informacji), z drugiej kasy do obsługi indywidualnej klientów gdzie powiedziałem, że chciałbym oddać czek do skupu, okazało się, że nie ma żadnego problemu. Z obsługi droga powrotna do kasy nr 2 a tutaj... około 20 minut czekania - kasjerka musiała rozmawiać jeszcze z księgową itd. aby nie było problemów z zaksięgowaniem u nich czeku. Po tych 20 minutach jednak dostałem swoje $$$ i ani razu nie usłyszałem... a może tak do INKASO :) Jeśli ktoś jest z okolicy może bez problemów jechać do tego banku bo już wiedząco i jak ;)

PS. wszystkie te moje przejścia pomiędzy okienkami itd. odbywały się bez kolejki (słyszałem tylko ten pan pierwszy :) ) więc jestem zadowolony z obsługi.

Być może Ziemia jest piekłem innej planety...
Japonia | jQuery plugins | Restauracje japońskie

W koszalinjie byl kolega w BPH, nie udalo sie. Nie udalo sie namowic pani w okienku by przefaksowala czek do centrali. Chociaz bylo tlumaczone ze w innych placowkach tego banku mozna je realizowac,ale pani sie uparla ze w innych mozna ale nie tu....

Walcz! Ja załatwiłem czekuś w BPH'u w około 10 minut w najzwyklejszym "osiedlowym" oddzialiku czyli 1 konsultantka, 1 kasjerka. Obawiałem się ,że tam nic nie załatwię :).

Ku mojemu zdziwieniu , Pani nie była zdziwiona :).

Widać nasi tam byli ;).

Przefaksowała czek, po minucie zadzwoniła i zapytała się "góry" o skup. Po otrzymaniu dobrej wiadomości, zostałem odesłany do kasy po $ ;) .

Chyba polubię BPH ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności