Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Bogu ze trafilam na ta stronke :-) [...]

Ooo widze jakaś bratnia dusza z Sosnowca :) Więc w BPH na Małachowskiego z początku jak nie chciano to rzuciłem ściemą że na ich infolinii banku mi powiedziano ze jak najbardziej skupują tylko trzeba ten czek przefaksować do centrali (chociaż też sie pytali do jakiej) i od razu zadziałało. A załatwiałem z młodą panienką na stanowiskach doradców klientów (po lewej stronie, drugie stanowisko od wejścia). Potem już przy kasie gadałem z drugą babeczką i powiedziałem jej że te czeki dopiero rozesłali do ludzi i że może być więcej klientów, na co ona powiedziała ze już nie powinno być problemów z ich realizacją i że zaprasza w przyszłości z kolejnymi czekami. Tak wiec jeśli w tym (lub jakimkolwiek innym) oddziale twierdzą że nie skupują należy twardo się upierać i nie gadać z jedną osobą (jeśli jedna twardo mówi ze nie, to idziemy do drugiej). Jak ja załatwiałem swój czek to w sprawe zaangażowanych było kilka osób (bo taki czek to prawie jak z księżyca i nikt nie wiedział co z tym zrobić) więc na pewno ktoś będzie kompetentny.

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ps. deva vu? glowe bym dal z epół roku temu napisałem takiego samego posta :(

91715[/snapback]

Kilka dni temu natknąłem się na niego

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Witam Kochani:)

Poznan - wizyta w Banku przy Placu wolnosci - pani informuje, ze tylko inkaso.

Tlumacze, ze dysponujecie wzorem podpisow ze trzeba przefaksowac do departamentu czekow itd nic...

Wizyta w placowce na starym rynku - to samo. Wchodze - doradca mowi spoko prosze do kasy w kasie babka mowi ze nie zrealizuje jedynie inkaso.

Znow doradca klienta schodzi jakis kierownik - tylko inkaso.

Ktos realizowal w Poznaniu czytalem, ale nie moge znalezc tego posta.

Gdzie realizowaliscie w Poznaniu i jak to wygladalo - kasa, doradca klienta?

Dzieki za info.

Adam

Witam,

pierwszy raz na tym forum, ale to dzięki wam dzisiaj mój pierwszy czek z Adsense zmienił się w szeleszczącą gotówkę :)

Cud ten miał miejsce w Oddziale BPH w Katowicach przy ul. Koszarowej.

Wszedłem tam przygotowany na batalię w stylu: "Chcę rozmawiać z Pani przełożonym" itp., a tymczasem Pani w okienku powiedziała: "To chwilę potrwa bo jestem sama"

Trwało to 10-15 minut, a najlepsze, że kosztowało mnie to 1,5% czyli ok 10 PLN :) :)

Nawet nie musiałem wspominać o faksie do centrali :)

Pozdrawiam

Olek

No i w Łodzi tez sie da :(

Po 2. wuzycie w głownym oddzialei wciskaniu na siłę konta SezamStudenti słuchania o odpowiedzialnosci kasjerki olalem sparwe i poszedłem do placówki z której na samym pocztaku kolo mnie olałi wysłął do wspomnianego głownego odzdzialu.

Piotrkowska - mały oddział. wymijam kolesia który mnie osstanio zbył i podchodzę to konsultantki (jednej z 3 osob z obsługi). słysze inkaso itd. Ładnie tłumacze ze jest wzór w Wawie, jest to czek bankierski i jeden faks rozwiaze sparwe A Pani Basia < :( > mowi : to prosze chwilke poczekac ja to przefaksuj i zadzwonie

Odleciałem :)

Nastawiłem sie na czekanie. Po 20 minutach i 8 próbach telefonowania do Warszawy, podałem swój numer dogadałem szczegóły i udałem sie do domu czekajc na telefon. Telefon odebrałem ok. godizne po wyjsciu z oddziału. Jutro juz tam na mnie czekaja !!! z gotówką Kurs niezly - 3.21 (dzisiaj)

Jesli konsultantka nie chche udawac najmadrzejszej na swiecie to naparwde mozna to zalatwic

I pamietajce - KEEP SMILING :D

Videofilmowanie w Poznaniu i nie tylko

MAM :D

W końcu udało mi się wypłacić gotówkę z czeku Adsense :-)

Mogę polecić bank BPH oddział w Toruniu na ulicy Małe Garbary. Co prawda pani Magdalena w okienku widziała taki czek po raz pierwszy i cała akcja wzbudziła zainteresowanie połowy oddziału i irytację kolejki klientów ale kasa jest w kieszeni.

Juz na starcie poleciałem że mam do skupu czek bankierski z podpisem potwierdzonym przez centralę BPH i poprosilem grzecznie o przefaksowanie go do Centrali w celu weryfikacji. Oczywiście z miłym uśmiechem na pysku. Pani przefaksowała, potwierdziła i chciała wypłacić kasę kiedy to posłuszeństwa odmówił brzydki komputer który nijak nie wiedział jak zaksięgować tę wypłatę. W ruch posżły skoroszyty z hasłami, kodami administracyjnymi aż w końcu okazało się, ze można łatwiej.

Cała akcja trwała 35 minut, a na końcu zostałem przeproszony i poinformowano mnie że następni klienci dzięki mnie będą mieli łatwiej :-)

https://horror.com.pl - Horror Online - zapraszamy

zje*** 2 oddzialy BPH w Olsztynie i zostawieniu im nr telefonu po 30min dostalem telefon ze jednak mozna ;] (a jak bylem to miedzy soba mnie wysmialy glupie krowy nie chcialy sie przekonac ;] ciagle klepaly ze sie nie da i ze trzeba miec u nich konto ;] )

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

No to i ja się wypowiem:

Białystok

Oddział BPH po raz 3 tam poszedłem.

Dzień Dobry.

Kłade czek.

i sylysze: Inkaso ;))))

Nie nie nie, fakisk i do centralki wysyłami proszę Pani.

hm... chwila zasanowienia, nie nie proszę Pana nie realizujemy.

Proszę Pani dzwonimy do centrali i faksujemy.

No dobrze spróbuję

( dziwne udało się ją przekonać)

Dzwoni do 1 babki, dostaje numer jakiś, dzwoni do drugiej babki, dostaje kolejny numer, ja już wymiękam, dostaje wkońcu numer i faksuje czek.

A teraz dzwoni do centrali i pyta czy doszedl czek, bo ona nie wie czy czek googelek, goolu realizować (uśmiechnieta od ucha do ucha, jakby pierwszy raz nazwe google w życiu słyszała).

No ale dobra, okazuje się, że faktycznie realizują tylko takie czeki w Polsce :D

No to myśle czas najwyższy, bo za 3 minuty mi się kończy Parkometr i bym musiał pojść kupić następny :blush:

Poźniej licza kursem 3.1987 i wychodzi 744 zł i ile tam groszy - 11.04 zł .

Podchodzimy do kasy i wszystko szybciutko realizują, ufff..... pierwszy raz taki czek zrealizowalli.

No ale najlepsze to, że poźniej mnie Panie przepraszały, że to trwało aż 30 minut i bla bla bla.

Oddział BPh Białystok.

Ul. Rynek Kościuszki.

Pani Frankowska, już jakby co wie wszystko więc jak ktoś realizuje to do niej można śmiało.

Pozdrawiam

Wałkujemy ten BPH, ja ostatnio w Warszawie na jasnej czekałem na realizację 1,5 godziny, już właściwie jestem chyba rozpoznawany, bo pierwsze co słyszę przy podejściu do okienka "i znowu będzie mnie Pan męczył tymi czekami".

Na pytanie dlaczego to znowu tyle trwało słyszę, że zmieniła im się procedura skupowania czeków a ja jestem pierwszym klientem po tejże zmianie. Ściemniac to potrafią.

Ale w sumie mam takie pytanie.

Za kilka tygodni nie będzie mnie już w kraju, i nie odbiorę ostatniego czeku.

Czy istnieje możliwośc wypisania jakiegoś upoważnienia, aby mógł to ktoś odebrac za mnie ?

Bo zastanawia mnie realizacja czeku w Wielkiej Brytani, czy nie będzie z tym problemów, bo czek na adres Polski, a w dodatku nie zgadza się adres z tym wpisanym w paszporcie.

Później założę nowe konto w adsense i ominie mnie już pewnie problem czeków, ale co z tym ostatnim...

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności