Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Dziś Citibank/Wawa na Senatorskiej mnie delikatnie mowiac wk***l :)

poprzednio przyjeli do skupu 3, tym razem - "nie ma Pan stalych wplywow na konto i wyplaca Pan zaraz pieniadze, mozemy przyjac do inkasa".

Rozmowa z kierownikiem (podtekst "spier*****, za malo masz na koncie"), zadanie wydania na pismie odmowy ("nie wydajemy"), przelozony sie nie pojawil.

Kraków Rynek Główny o którym pisałem już jeżeli chodzi o skup na os fizyczne bez problemowo bo na początku jak zobaczyli mój czek kierowali natychmiast do wypłaty w kasie walutowej - natomiast z czekiem na firmę dzisiaj ponownie miałem problemy i musiałem wszystko tłumaczyć - ale faktem jest, że dość szybko to jednak poszło

-znaczy poziom wiedzy w BPH na ten temat rośnie ;-)

WBK wroclaw rog hallera i powstancow

po 3 miesiacach oczekiwania poszedlem tam

okazalo sie ze czek zrealizowali w miesiac ale nie raczyli mnie o tym poinformowac mimo ze podalem telefon

pani udawala ze nic sie nie stalo

jedyny plus to to ze skupili dolary po wyzszym kursie niz w kantorach

Tak się nad jedną rzeczą zastanawiam...

Podajecie adresy banków w których realizujecie czeki. A co jak Urząd Skarbowy dorwie się do tego wątku? Ostatnio słyszy się jak US potrafi być bezwzględny, np. dla człowieka, który oddawał niesprzedany chleb biednym, itd. Czytałem też jak to US stosuje różne techniki, żeby tylko wyłudzić odsetki.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

US nie musi czytać tego wątku - Banki i tak mają teraz obowiązek udostępniać dane na wniosek US lub nawet same banki z US współpracują - a jeżeli odprowadzasz od tego podatek, lub mając firmę księgujesz to nie ma problemu - no chyba, że ktoś sobie tylko wypłaca e$y i podatkami się nie przejmuje - to w przyszłości (do 5lat) może mieć problem - czytaj przykład np. z chlebem ;-)

BPH koszalin skupili czek. Nie dalem pani w kasie dojsc do glosu, od razu dalem do zrozumienia ze mnie nie pozbedzie sie, dopuki nie skupi czeku. No i skupila, chociaz jka byl moj kuzyn miesiac temu zarzekala sie ze takich czekow nie skupuje sie w ich oddziale ;)

W szczecinie tez skupiony czek zostal wczoraj w BPH ale adres podam poznej jak mi kuzynka wysle smsa z dokladnym adresem

Edit: Szczecin, bank BPH na Placu Żolnierza Polskiego czek skupiony bezproblemowo.

Banki i tak mają teraz obowiązek udostępniać dane na wniosek US lub nawet same banki z US współpracują

Owszem na uzasadniony wniosek, gdy chodzi o znaczne wartości...

Wskaż mi bank, który to zrobi w przypadku czeków z Google czy jakimkolwiek innym bez domagania się potwierdzenia z sądu czy prokuratury - to napiszemy o tym gdzie się da i bank-srank straci mnóstwo klientów, którzy niekoniecznie chcą z palantami miec do czynienia... Inna sprawa, że w polskich bankach chyba zapomnieli o czymś takim jak tajemnica bankowa...

WojD

https://wojd.eu.org

https://msnbetter-thangoogle.wojd.eu.org

[link=https://msnbetter-thangoogle.wojd.eu.org]msnbetter thangoogle ?[/link]

Na znaczne wartości to może nie - to nie ma znaczenia zbytnio- jeżeli chodzi o działalność to nie wiadomo jak jest z tymi bankami i US, natomiast osoby fizyczne niby co innego i można ryzykować nie płacąc (zgłaszać czeków do US) ale chyba bym nie polecał - zawsze może się znaleść "przyjaciel" który zgłosi to za Ciebie, a poczytaj ile % kontroli jest z tzw. donosów.....

Ja bym nie ryzykował, ale to już sprawa ind.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności