Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

BISE ODDZIAŁ w GDYNI

Punkt Bankowy w Gdańsku

ul. Marynarki Polskiej 130

80-557 Gdańsk

Byłem tam kilka dni temu, w ogóle nie przyjmują czeków w tym punkcie. Dodatkowo Pani stwierdziła, że w oddziale w Gdyni jest tylko inkaso a nie skup :) Nie sprawdzałem tego bo bliżej mi było do BPH gdzie nie było problemów ze skupem.

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

BISE ODDZIAŁ w GDYNI

Punkt Bankowy w Gdańsku

ul. Marynarki Polskiej 130

80-557 Gdańsk

Byłem tam kilka dni temu, w ogóle nie przyjmują czeków w tym punkcie. Dodatkowo Pani stwierdziła, że w oddziale w Gdyni jest tylko inkaso a nie skup :D Nie sprawdzałem tego bo bliżej mi było do BPH gdzie nie było problemów ze skupem.

Hm, ciekawe. Zadzwoniłem przed chwilą i zapytałem

- rzeczywiście, kobieta twierdzi że skupują tylko te

czeki wystawione przez banki-korespondentów.

Jednak, ponieważ Piotrek pisał, iż udało Mu się oddać

czek do skupu w Krakowie, zadzwoniłem właśnie

do Krakowa z prośbą o pomoc... :]. Czekam

na telefon z informacją...

---

I się doczekałem. Rzeczywiście, można zrealizować

czeki w BISE - trzeba tylko wspomnieć, że inne ich

oddziały je realizowały. Czyli coś jak BPH - pani się

chyba po prostu sprawdzić nie chciało... :/

Z jednym zastrzeżeniem - Gdańsk nie ma do czeków

instrumentów, więc pozostaje Gdynia.

Szy.

Niestety koniec skupu w BPH :hi: Prubowałem dzisiaj oddać czek do oddziału gdzie zawsze oddawałem czek do skupu . Pani powiedziała że tylko do inkaso bo skupu już nie prowadzą od około tygodnia .

dzwoniłam przed chwila do BPH w gdańsku i nic im o tym nie wiadomo wiec juz sama nie wiem o co chodzi

A ja wczoraj poszedłem do BPH na Rynku we Wrocławiu. Myślę sobie cywilizowany oddział, na pewno sporo osób tu przychodzi z czekami. Rozmawiam sobie z panią, mówię że mam czek do skupu, bez słowa go ode mnie wzięła. Sprawdziła dowód, itd., kazała podpisać się na czeku. Wszystko szło gładko, aż się zdziwiłem. Nabrałem jednak podejrzeń, gdy pani spytała mnie o numer telefonu. Spytałem czy czek na pewno zostanie przyjęty do SKUPU? A ona na to że nie, że takie czeki tylko do inkasa!!! Ja na to że jak to, przecież w ich banku bez problemu przyjmują czeki do skupu i żeby przefaksowała mój czek do centrali z prośbą o potwierzenie. Mimo moich nalegań nie dała się przekonać, cały czas uparcie twierdząc że w ich oddziale nie ma możliwości oddania takiego czeku do skupu. W końcu się zdenerwowałem, wziąłem czek i wyszedłem.

Nie, to nie koniec historii !!!. BPH ma jeszcze oddział na Ruskiej, to 2 minuty od Rynku, więc pomyślałem że spróbuję jeszcze tam. O dziwo pani od razu wiedziała co robić, przefaksowała czek gdzie trzeba, itd. Ale potem zauważyła że czek jest już podpisany. Kiedy zapytała mnie o ten podpis, wyjaśniłem jej wszystko, że przed chwilą byłem w ich oddziale na Rynku i tam kobieta nie dość że odmówiła przyjęcia czeku do skupu, to jeszcze poinformowała mnie o tym po złożeniu podpisu. I w tym momencie brawo dla pani z oddziału na Ruskiej - zadzwoniła do kierowniczki oddziału z Rynku, po 5 minutach już wiedziała kto mnie obsługiwał i odpowiednio sobie z tą panią porozmawiała. Niestety z powodu tego podpisu odesłali mnie z powrotem na Rynek, i znów trafiłem w ręce tamtej niekompetentnej pani. Cóż, w końcu mnie obsłużyła, ale spędziłem ponad 1h czekając aż dzwoniąc na jakieś różne numery dowie się jak należy przyjmować takie czeki :/.

W sumie straciłem prawie trzy godziny przez to że poszedłem do złego oddziału :/. Adsensowiczom stanowczo odradzam oddział BPH na Rynku we Wrocławiu - Ruska niedaleko i z tego co się dowiedziałem, już od dłuższego czasu bez problemu obsługują tam ludzi z czekami.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

pakonet, tak na przyszłość, moje doświadczenie i miła współpraca BPH to tylko ten na Ruskiej jak wchodze z koperta to pani "Kasia" już z uśmiechem do mnei i czasami zanim dostanie potwierdzenie z Wawy już mam gotówke w ręce, z tego powodu też otworzyłem sobie u nich konto, a co do nieskupowania czeków w BPH, to powiem tak, naciśnijcie a skupią do tej pory nie słyszałem o problemach w BPH we Wro, twój był pierwszy, czas załatwiania na Ruskiej jezlei nie ma kolejki 20 minut

czasami zanim dostanie potwierdzenie z Wawy już mam gotówke w ręce

czemu z Wawy?... centrala BPH jest w Krakowie :D

z tego powodu też otworzyłem sobie u nich konto

tylko teraz wprowadzili coś dziwnego - kod sms'em do potwierdzenia przelewu

generalnie mając konto w BPH ma się dwa kursy do wyboru: troszkę wyższy jeśli zostawia się pieniądze na swoim koncie i troszkę niższy jeśli wypłacamy gotówkę

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

sid,

Ja już na pewno nigdzie indziej niż na Ruską nie pójdę. Wiesz teoretycznie na Rynku teraz też już będą skupować, ale ja po prostu nie chcę już więcej widzieć tych kobiet na oczy.

Co do nieskupowania czeków w oddziale w Częstochowie - panie na Ruskiej powiedziały mi że bank jest bankiem i w każdym oddziale obowiązują takie same zasady. Dlaczego niby Twój oddział w Częstochowie miałby się różnić od innych? Przecież faks i telefon chyba mają. Problemy mogą wynikać jedynie z niekompetencji personelu, który zwyczajnie nie wie jak należy taki czek obsłużyć :/.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności