Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak teraz realizujecie czeki na firmę - ma ktoś z tym problem w tym miesiącu- bo ja TAK - niestety dzisiaj nie udało mi się zrealizować czeku w banku (BPH), w którym realizowałem do tej pory (w innym też).

Dowiedziałem si, że tego typu czeki realizowane do skupu są tylko na osoby fizyczne - firmy tylko inkaso, nawet, jak bym założył konto w BPH to też tylko inkaso - dlatego mam pytanie, czy ktoś w tym miesiącu realizowal czek firmowy do skupu? - najlepiej w krk.

Realizuję czek na firmę w BPH i nie było żadnych problemów ze skupem. Co prawda do Krakowa z Nakła daleko, ale nie powinno to robić różnicy.

Dolphin masz tam konto w BPH ? bo ja nie, ale z tego co widzę to chyba jutro zakładam, bo dzisiaj się dowiedziałem, że jak założę firmowe u nich to skup będzie bez problemu - mimo, iż wcześniej skupowali bez tego konta, może po prostu szukają kasy - osobiście to od lat nie lubię BPH i jak tylko G zmieni formy płatności to nawiewam z tego banku - takie są fakty :D

Tak, mam u nich konto, ale dopiero od miesiąca. Najwyraźniej to ich nowy sposób na dodatkowy zarobek z naszych czeków. Mimo wszystko nie narzekam, w końcu to jedyny bank w okolicy, który był gotów skupować czeki.

Ja byłem dzisiaj w Bytomiu w BPH. Pytali się czy mam konto u nich, odpowiedziałem że nie. Żaden problem, wypłacili mi kase. Niestety musiałem wcześniej czekać godzinke bo wysłali faxem czek i powiedzieli bym przyszedł za godzine. Potem cała operacja trwała 5-10 minut.

Mam do was małe pytanie czy realizowaliście juz czek (oddawaliście do skupu), który nie był wystawiony na wasze nazwisko?

W banku PekaO dowiedziałem sie ze jesli na odwrocie czeku bedzie podpis osoby, na ktorą wystawiony jest czek to każdy moze ten czek zrealizować? Czy macie jakies doświadczenia z tym związane?

W banku PekaO dowiedziałem sie ze jesli na odwrocie czeku bedzie podpis osoby, na ktorą wystawiony jest czek to każdy moze ten czek zrealizować?

Teoretycznie jest to możliwe (indos czeku). Ale nie sprawdzałem tego w praktyce.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Indos

Witam, byłem w banku PeKaO S.A. i przedstawiłem pani jak wygląda sprawa z tym czekiem [faks, potwierdzenie, wypłata]

A ona na to: to jest indywidualna sprawa pracownika: czy do skupu czy do inkasa;

Potem jeszcze dzwoniłem do tego samego oddziału, odebrała inna pani i przesłałem jej faks i zadzwoniłem drugi raz, po czym ta sama pani (co nie zgodziła się na faks do centrali) odebrała i mnie opieprzyła że zawracam im du*ę, jak już dostałem odpowiedź odmowną.

Oto moje pytanie: czy skup czeku jest możliwy wg. własnego widzimisię pracownika banku PeKaO s.a.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności