Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widziałem go jeszcze bo niemoge sie doszukac...

Istna załamka. Zerknij chłopie do pierwszego postu tego wątku - od samego początku znajduje się tam link do cennika BPH. Dokument został uaktualniony na dzień 2 stycznia 2006 r. ale zmian w ofercie skupu i inkasa w nim nie ma.

70 PLN + koszty banków pośredniczących

w BPH z kosztami dodatkowymi się nigdy nie spotakałem aczkolwiek jest taka klauzula na dokumencie potwierdzajacym przyjęcie do inkasa.

Skoro to czek na osobę prywatną przy inkasie aby zapłacić 70 zł prowizji musiałbyś mieć czek na 2250 USD, a przy skupie 1520 USD (w przeliczeniu 1 USD = 3,1 ZŁ).

Jesli masz problem z prowizjami do wstępnych obliczeń używaj tego: https://pozycjonowanie.stron.pl/skup-i-inkaso-czekow.html

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w bydgoszczy polecam bph na ul. chodkiewicza 15

idziemy na III pietro podchodzimy do kasy dajemy czek i po 5min otrzymujemy pieniazki, zero problemow naprawde bylem zaskoczony

bank pobiera 1,5% prowizji (min 10zl) czyli bardzo malo (dla np. 1000zl jest to 15zl) jest to po prostu odliczane od wyplacanej kwoty tak wiec nie trzeba miec zlamanego grosza przy sobie, tylko czek i dowod osobisty

dla porownania poprzedni czek oddalem w WBK, zaplacilem 25zl i czekalem 5 tygodni (no i musialem drugi raz do banku isc po pieniazki)

Nic z tego nie rozumiem.

BPH - na początku pani w okienku mowi mi, że nic z tego nie skupują, mówie, że napewno jest niech przefaksuje. Przefaksowała ok jest do skupu. 2% iminimum 30zł! a w przeliczniku pokazywało mi za czek ~15zł! (przelicznik z początku wątka)

i jeszcze powiedziała.... ,że banki pośrednie pewnie jeszcze będę musiał ponieść ich koszta (operacji banków pośrednich)

Czy zawsze jak sprawa dotyczy mnie tu musi być jakis ZONK?

24 strona - z tabeli opłat. Czemu czek rentowy? Zostałem oszukany? Co to za bank gdzie personel nic nie potrafi? Trzeba by stać i się kłócić :/

.. normalnie nie wiem co jest :/

@kalesin, masz konto w BPH? Bo mnie odesłali do założenia a potem inkaso tylko. Jeżeli tak to podeślij dokładne informacja jak z nimi rozmawiać bo ja już straciłem wszelkie siły na banki w Poznaniu i jestem na tyle zrozpaczony że chyba założe 2 konto w PKO SA na Masztalarskiej (dotychczas realizowali bez konta) i tam zrealizuje.

ale po co tak kombinowac z tym skupem

przeciez chyba mało kto ma taką sytuacje ze musi miec od razu gotowke w ręce bo inaczej nie bedzie mial co zjeść

zalóżcie sobie konto w citibank, tam prowadzenie rachunku kosztuje 5zł miesięcznie

a wczesniej mozna zalożyc sobie konto w programie parterskim bankier.pl i ze swojego polecenia otworzyc sobie konto w Citibank - prowizja 100zł co starcza na 20miesięcy opłacania konta w citibanku

aCitibank prowizji od czeku jeszcze ani razu nie pobrał

Pani zawsze mowi ze moga sie pojawić koszty pośredników, ale do tej pory nigdy sie nie pojawiły

a kasa na koncie jest po ok 30dniach i przy składaniu czeku za kolejny meisiąc wypłacasz sobie kase z poprzedniego miesiąca i tak w kółko

PS. A jak ktos chce szybko założyc konto w citibanku bez bankier.pl to zapraszam do skorzystania z mojego polecenia : https://superoferta.systempartnerski.pl/

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

kalesin, masz konto w BPH?

Nie mam, byłem w tym banku pierwszy raz w życiu.

Pasja, czy byłeś w oddziale BPH na Starym Rynku?

Nikogo nie musiałem przekonywać (powiedziałem tylko że wszystkie oddziały BPH skupują te czeki)

, od razu zostałem odesłany do kasy i po

~10 min było po sprawie (czek mam wystawiony na osobę fizyczną).

A jak to jest, gdy ma się konto w AS na firmę, no i chcę przychody rozliczyć w działalności? Co do strony księgowej - wiem chyba wszystko, ale czy w kwestii wypłaty czeku muszę mieć w banku go realizującym konto firmowe?

Sorry, przeczesałem forum, ale nie znalazłem konstruktywnej odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności