Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzis bez zadnych problemow oddalem czek do skupu na ulicy Uphagena w Gdansku (Wrzeszcz, niedaleko D.H. Jantar). W poniedzialek dzwonilem do BOK BPH i powiedziano mi, ze bank nie wymaga posiadania konta, zeby przyjeli czek do skupu. Radze niedouczone kasjerki odsylac do BOK'u lub prosic o rozmowe z przelozonym. Jesli raz sie wyklocicie, to bedziecie mieli spokoj na przyszlosc.

Tez mi się tak wydaje. Jednak przy kolejnej wymianie ponownie pytała mnie czy mam konto :brawa: Mimo, że nie mam to i tak przyjęła.

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nazwa Oddziału Oddział w Poznaniu

Kod 61-738

Lokalizacja pl. Wolności 18

Województwo wielkopolskie

Numer kierunkowy 0-61

Telefon 858-64-04,

Godziny otwarcia - dni robocze 8.00-18.00

wygladało to tak:

w kasie tylko inkaso prosze do obsługi, tam fax i po 15 minutach pieniążki do odebrania w kasie, wszystko bez zakładania konta szybko i sprawnie

Byłem dziś w BPH przy Pl. Zawiszy w Warszawie (Al. Jerozolimskie 125-127?), jedynej pani, która umie skupować czeki akurat nie było, więc dowiedziałem się, że albo inkaso albo przyjdę we środę. Darowałem sobie i pójdę chyba do innego oddziału...

[edit @ 24.02.2006, 14:48]

BPH w Warszawie, ul. Rakietników 38 (Ursus)

Przetarłem szlak. Trochę to trwało ale w końcu kasę mam. :) Zapłaciłem zwyczajowe 10 złotych prowizji.

Dojazd autobusami E-5, 517, 401, 187, 177.

Witam,

parę dni temu otrzymałem swój pierwszy czek z Google Adsense i już powoli zbliża mi się drugi. Z tego co czytam na forum to realizacja czeku nie jest taka łatwa.

W piątek (24/02/2006) byłem w Banku BPH (Warszawa, Pl.Zawiszy) i niestety aby zrealizować tam czek trzeba mieć konto.

Czy znacie jakiś bank w Warszawie, w którym można zrealizować czek bez posidania konta?

Jeżleli nie to chociaż proszę o podanie banku, w którym można założyć tanie konto i zrealizować czek.

Aktualnie posiadam konto w mBanku i Inteligo.

Dzięki za pomoc

pozdrawiam,

Darek

W piątek (24/02/2006) byłem w Banku BPH (Warszawa, Pl.Zawiszy) i niestety aby zrealizować tam czek trzeba mieć konto.

Czy znacie jakiś bank w Warszawie, w którym można zrealizować czek bez posidania konta?

Dziwna sprawa, mnie we środę nie mówili o konieczności posiadania tam konta, tylko o tym, że nie ma kto przyjąć czeku do skupu...

W każdym razie bank, o którym napisałem -- BPH przy Rakietników w Warszawie skupi Ci czek bez konieczności posiadania konta (zrobili mi tak w piątek).

Witam ponownie,

ale teraz już jako szczęśliwy posiadacz gotówki ze zrealizowanego czeku. Miałeś rację Lis'ie w BPH w Ursusie (Warszawa) na ul. Rakietników skupują czeki bez problemu.

Pani musiała tylko potwierdzić wiarygodność czeku i trwało to ok. 20-25 min. (co chwilę uspokajała mnie że potrwa to jeszcze parę minutek) następnie w kasie dokonano mi wypłaty pobierając prowizję 3,14 USD.

Tak powinno być w każdym Banku!!!

Z drugiej strony bardzo mnie to zastanawia dlaczego w tym samym banku ale w inne placówce mówią mi co innego (przypominam, iż w BPH na Pl. Zawiszy powiedziano mi że wymagane jest posiadanie konta).

Dzięki Lis'ie za pomoc i zaoszczędzeniu mi czasu na wojażach po warszawskich bankach.

Pozdrawiam wszystkich,

Darek

P.s. w razie pytań co do ww. tematu proszę o kontakt na PW

Miałeś rację Lis'ie w BPH w Ursusie (Warszawa) na ul. Rakietników skupują czeki bez problemu.

Pewnie dlatego, że w piątek sam im taki czek zaniosłem, więc wiedziały od razu co z nim zrobić. :D Mam nadzieję, że więcej osób będzie ich w tej sprawie odwiedzać i tym sposobem jak następnym razem tam pójdę to okaże się, że dalej można te czeki realizować. ;)

Cześć,

może macie jakiś pomysł, co zrobić z takim fantem? Mam czek, na dość duża sumę, czterocyfrową w dolarach, między 5k$, a 10k$. W BPH odmawiają jego skupu. Nikt nie chce go potwierdzić w centrali. Macie jakieś pomysły, gdzie go oddać, żeby dostać te pieniądze najszybciej jak się da?

jesli chodzi o BPH to wnioski sa proste:

obsluga w wielu przypadkach z ktorymi sie zetknalem dopiero czytala instrukcje dotyczaca skupu czekow bankierskich

to sie nazywa wiedza + praktyka :diabelek:

ogolnie czasochlonne, ale kasa zawsze jest w max 1h.

nadmieniam, ze nie mam konta w bph a prowizja od czekow

to 1,5%

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności