Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Skupia czek jak bedziesz mial konto. Niektore jednostki nie posiadaja wystarczajacej ilosci papierkowych $. A tak jesli bys skupil "na konto" nie bylo by zadnych problemow.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wierzyc mi sie nie chce, iz odmowili.

Kiedys od kompetentnej osoby w BPH uslyszalem pytanie:

"czy czek jest powyzej 30.000 USD?".

Mogles zostac zrobiony w balona lub tez nie wyrazono zgody ale na wyplate w gotowce (tak jest czesto przy wiekszych kwotach).

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

idź do innego oddziału, zadzwoń do BOK, opieprz kierownika oddziału :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja byłem w czwartek w BPH, babka przefaksowała i przedwoniła do centrali, powiedzieli, że przy wyższych kwotach mam sobie założyć u nich konto bo oni mnie kredytują... Wypłacają mi kase gotówką a potem czekają miesiąc na kase z USA.

Przeszperalem caly temat ale nie znalazlem niestety jednoznaczenj odpowiedzi. Mam czek na firme i niestety nigdzie nie chca mi skupic tylko do inkaso :/ Zna moze ktos bank w Warszawie, ktory skupuje czeki wystawione na firme? Dane firmy sa podane w taki sposob: NAZWA FIRMY IMIE I NAZWISKO. Jezeli bede musial zalozyc konto to trudno ale musze miec te $$$ :/

Potwierdzam, BPH sie zbiesil nie chce skupowac czekow na wieksza kwote - i nie ma co

zdaje sie probowac w innych oddzialach bo to zalecenie z centrali w Krakowie (bylem w dwoch oddz., w

ktorych wczesniej nie bylo klopotu) kobiety byly chetne do realizacji ale po porzefaxowaniu do Krakowa

okazalo sie, ze kwoty zbyt duze (Polska rzeczywistosc)

A co do Citibanku wydaje mi sie, ze oni powinni byc zobowiazani do wyplaty od reki pieniedzy z czeku,

wszak jest to czek wystawiony przez ich bank, czyli ja mam swoje pieniadze w ich banku i nie powinni mi utrudniac ich wyplaty. Sprobuje sie czegos dowiedziec w nadzorze bankowym (tak z ciekawosci)

chrisxx - a czek na firme?

BrodaB - to ze zlymi osobami rozmawiales.

na osobę prywatną

No to Ameryki nie odkryles :D

Zwroc ponadto uwage, iz w temacie od jakiegos czasu toczy sie

dyskusja nad realizacja czekow wystawionych na firme.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

A co do Citibanku wydaje mi sie, ze oni powinni byc zobowiazani do wyplaty od reki pieniedzy z czeku,

wszak jest to czek wystawiony przez ich bank, czyli ja mam swoje pieniadze w ich banku i nie powinni mi utrudniac ich wyplaty. Sprobuje sie czegos dowiedziec w nadzorze bankowym (tak z ciekawosci)

Ale tego nie robia. Dzwonilem do nich w lutym i mi powiedziano, ze moge jedynie oddac do inkasa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności