Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

BPH w Rzeszowie ul . Slowackiego. Czeki do skupu kasy nr: 10,11. Bez problemow.

Ja w czwartek zaniosłem im czek do skupu i bardzo sprawnie mnie obsłużyli.

BTW jak widzę, to w BPH dalej jest rekont, skoro obsługiwali Ciebie w kasie 10 ;-)

Częstochowa, AL. NMP BPH, dziś gdzieś 10 minut przekonywałem panią w kasie, żeby przefaksowała do centrali, i dostałem informacje, że odddział Częstochowski podlega odddziałowi w Sosnowcu, i takiej opcji nie ma, i jedynie mogą przyjąć go do Inkaso.

Naprawde sporo argumentów dawałem, ale babka była nieugięta. :/

Przelewy - przywołuje Was...

• 2 tygodnie później...

BPH dodalo do swojego systemu opcje "Skup Czeku". Jak mnie obslugiwala pani to robila to pierwszy raz i inna pani ja prowadzila i slyszalem: o widzisz tu jest nowa opcja skup czeku. potem klikasz zagraniczny......

tak wiec w kazdym bph powinni skupywac juz bez problemow :soczek: jedynym problemem jest bph na targowej ale tam im to wszystko zwisa... nic sie nie da zalatwic...

Nieco złe miejsce na takie pytania, ale chyba i tak najlepsze na tym forum ->

Chciałbym założyć RACHUNEK A'VISTA WALUTOWY w BPH, ale...

https://www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/...rachunek_avista link do regulaminu nie działa, a w opłatach nie znalazłem informacji o tym rachunku... Czy rzeczywiście nie ma żadnych opłat, a co z wypłatami i wpłatami, mogę tam bezpośrednio deponować czeki + w razie czego wypłacić/ przelać gdzieś w złotówkach po obowiązującym kursie (bez żadnej prowizji)?

Myślę, że jeśli ktoś posiada takie informacje przydadzą się one nie tylko mi, przy obecnych stawkach za dolara.

(w razie czego, jak udam się do oddziału z nowym czekiem sam napiszę co się dowiedziałem)

P.S. Doszedł do mnie czek za marzec (Wrocław).

Edit: Trochę pogrzebałem i w komunikatach odnalazłem:

https://www.bph.pl/res/docs/det/1230pdf.pdf

Czyli 5 zł miesięcznie, 0 za założenie. Nie wiem jeszcze tylko jak z wpłatami z innych banków w PLN na konto $ i na odwrót :)

Replays.PL Warcraft III - dla wszystkich fanów Warcrafta ;-]

Ze swojej strony mogę polecić oddział BPH przy ul. Nowy Świat 6/12 (jeżeli się nie myle to dawny budynek KC, a obecnie -- Centrum Bankowo - Finansowe [notabene jest niewymieniony na podstronie z placówkami BPH]). Początkowo musiałem tam spędzić trochę czasu, ale obecnie obsługiwały mnie już dwie kasjerki. I, jak do tej pory, skupują czeki praktycznie od ręki w USD. Bez pytań o konta firmowe etc. etc.

Oprócz tego odwiedziłem BISE na Jana Pawła II 89 i babka była skłonna skupić czek, ale jak twierdziła, może skupować jedynie do kwoty 250 euro. Za co podziękowałem. Ale może ktoś się skusi.

pzdr.

PS. Breja, wcześniej wspominał już o podanym przeze mnie oddziale BISE. Jak widać, zależy na kogo trafimy w banku.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności