Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

kolumb.... przy 100$ nie ma duzej roznicy jak kurs jest nizszy o pare groszy ale przy wiekszych kwotach jednak lepiej sie wybrac do banku z czekiem. proste ? pzdr

a sa tez inne powody czemu czek, ale o tm na forum :D

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

• 2 tygodnie później...

W BPH zwiekszyli prowizje teraz wynosi ona 20 zeta...

Ach w sosnowieckim odziale pani poinformowala mnie ze najlepiej przychodzic do godz 16 bo faksuja czeki a po 16 to juz nie bo i nikt nie potwierdziz centrali (ciekawe bo ostatnio takich problemow nie mialam) dzisiaj mi sie udalo bo ktos przede mna realizowal czek jak dla mnie na szokujaca sume ;) panie w banku mie pocieszyl ze ten pan tez zaczynal od takich malych kwot ;) chyba musze sie porzadnie przylozyc do adsense ;-)

• 2 tygodnie później...

ja wszystkim odradzam oddawanie czeku do CitiBanku

ostatnio z czeku potrącili 100$ prowizji :| (koszty banków pośredniczących)

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

• 2 miesiące temu...

A czy mógłby mi ktoś poradzić w jakim banku we Wrocławiu , najkorzystniej i bezproblemowo można zrealizować czek? Byłem z czekiem w oddziale PKO BP koło mnie, facet powiedział ze w życiu nie widział takich czeków i coś tam gadał ze nie są wstanie zrealizować, itp.

• 2 tygodnie później...

Pani w gdynskim BPH na swietojanskiej opowiedziala mi ze duzo osob przychodzi z adsensem :) Powiedzialem ze to zasluga pewnego forum :)

Pani w gdyńskim BPH przy 10-lutego robi wielkie oczy widząc czek i wzywa dyrektora, który robi równie wilekie oczy i zdecydiwanie odradza jego realizację.

Pani w gdyńskim BPH na rogu Starowiejskiej i 3-go Maja (50m dalej) owszem przyjmuje czek do wykupu. Ale za drugim razem już tylko na inkaso. Za trzecim razem mimo obiecanego terminu 3-4 tygodni (inkaso) czek nie zrealizowany przez 8 tygodni! Sama pani zawsze totalnie zamieszana...

Jak widać co bank to inna historia. Jak dla mnie jeden wniosek się nasuwa: za dużo banków, a przynajmniej oddziałów.

Na szczęście przeszedłem na przelewy i z AS już nie biegam, ale i tak pozostają czeki z dwóch inncyh rzeczy i tu już dramat, bo AS jeszcze przynajmniej jest jako tako znany...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 3 miesiące temu...

przejrzalem watek, ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi:

ktory bank w warszawie zrealizuje skup czeku wystawionego

na firme (dzialalnosc gosp).

co istotne, firma nie ma w tym banku konta bankowego

--

nikt nie wie, gdzie ww wawie zrealizuje czek na firme bez konta?

dzis bylem w BPH, ale poniewaz nie mam tam konta firmowego, to kazali "isc sobie pobiegac" albo zalozyc u nich konto...

pozdrawiam,

Cyb

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj zrealizowałem czek w Wałbrzyskim BPH.... można dopisac do listy ;)

Bank BPH, Oddział w Wałbrzychu

ul. Sienkiewicza 9

58-300 Wałbrzych

tel: 0-74 84-26-451

Czeki ralizuje tez BGŻ Wałbrzyski ;)

BGŻ, Oddział Operacyjny w Wałbrzychu

11 Listopada 5,

58-302 Wałbrzych

tel. (0-74) 849-47-00, fax. (0-74) 847-83-14

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Co do BRE Banku. W pierwszym poscie jest info, ze obsluguja tylko firmy. Z tego co wiem to chyba nie tylko, chociaz taki profil swiadczenia uslug obrali.

Jako, ze mBank to placowka detaliczna BRE Banku, z jednym z czekow (akurat z kasyna internetowego ale to bez roznicy) udalem sie do nich. Pan nie bardzo wiedzial co robic, odeslal mnie do innego banku, a jak wrocilem to oddzial BRE był juz zamkniety...

Na nastepny dzien przyjal czek ~180 PLN, prowizji pobrali bodajże 30 PLN, czekałem 3 miesiące.

Słowem (a w zasadzie dwoma !!! ), nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności