Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

chyba najlepiej realizować w citi :rolleyes: tam nie powiedzą, że czek jest nie ten teges :rolleyes:

A mi wlasnie tak powiedzieli. Kazali mi zalozyc konto, a ze nie sadzilem iz w skadinad cywilizowanym kraju beda jakiekolwiek problemy z realizacja czeku - nie szukalem informacji (a zatem nie trafilem tutaj). Sleczalem w jednym z warszawskich oddzialow Citibanku bite pol godziny, w tym czasie Pani faksowala czek gdzies tam, pytala kogos o "costam", po czym poinformowala mnie, ze moga zrealizowac czek jesli zaloze u nich konto. Nikt nawet nie wspomnial, ze istnieje mozliwosc skupu czekow. Slowem absurd.

To samo zreszta bylo w innych bankach (BPH gdzie odeslali mnie do jakiejs centrali na drugi koniec W-wy, PKO S.A. i w Lukas Bank, ktory zreszta podobno w ogole nie realizuje czekow i przelewow zagranicznych).

Tak wiec mam czek na 102 $, ktorego nigdzie nie moge zrealizowac.

W ciągłej sprzedaży GAZOBETON oraz inne MATERIAŁY BUDOWLANE

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Vulkano - idź do BPH i powiedz miłej pani, że na infolinii dowiedziałeś się, że jednak ich bank realizuje czeki i żeby przefaksowała go do centrali. Pani trochę pomyśli, coś tam Ci powie, ale stój twardo przy swoim i wtedy pani uzyska pozytywną odpowiedź z centrali, pójdziesz do kasy i dostaniesz pieniążki :)

Przynajmniej u mnie to działało, ale to było dawno i tylko 2 razy realizowałem czeki, bo później weszły przelewy :)

Pozdrawiam,

Hubert

BPH nadal realizuje bez problemów, chyba, że nie wszystkie odziały dostały takie info o skupie poprzez INKASO,

i nie potrzeba mieć u nich konta.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 2 miesiące temu...

Witam

Czy ktoś ostatnio z powodzeniem zrealizował w Warszawie skup czeku od Google (akurat nie adSense, ale wygląda identycznie) na kwotę większą niż 5 tys? Dzisiaj odmówili mi w BPH (ul. Jasna 1) właśnie z tego powodu - pow. 5kzł przyjmują tylko do inkasa. Swoją drogą można to odnotować w rozpisce...

z góry dzięki za info,

Bartek

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Czy orientował się już ktoś jak to będzie teraz wyglądało po fuzji banku Pekao SA z BPH ? Większość klientów BPH zostało przeniesionych do PEKAO, PEKAO z kolei nie realizuje "od ręki" czeków, jak to miało miejsce w BPH...

Ogólnie na obecną chwilę, kliencie przeniesieni do PEKAO mają mieć obsługiwane czeki na obecnych zasadach, nie mniej jednak już niebawem, PEKAO ma wprowadzić w 100% swoje produkty, a zatem obsługa express czeków odpada, niezależnie czy jest to osoba pryw, czy firma.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

A czy ktos w ostatnim czasie probowal realizowac czek w banku BPH? Ja dzisiaj bylam i pani stwierdzila ze nie skupuja. Zawsze czek realizowalam w banku BPH w Sosnowcu na Małachowskiego teraz jest tam Peakao wiec odeslali mnie do BPH na 3-go Maja ale tam pani uparcie twierdzi ze nie realizuja i mam isc do banku w ktorym mam konto. Przyszlam nawet jakas druga Pani i ciagle ta sama spiewka ze nie skupuja. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności