Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Temat troche niaktualny.. ale mam problem z realizacja czeku.. bylem juz w pks sa, bph i wbk.. wszystkie chetnie.. ale musze meic zalozone konta i czowyiscie kolo 1-2 miechy czekania. Moglby ktos mi poradzic jakis bank w Poznaniu ktory skupuje czeki od reki bez potrzeby zakladania konta?

Z gory wielkie dzieki..

• 1 miesiąc temu...

Mam ten sam problem, od jakiegoś czasu BPH (ponoć) przyjmuje czeki tylko do incaso a PKO realizuje, gdy ma się u nich konto min. przez pół roku a jako, że BPH zrobiło mnie w ciula i pozostawiło w BPH a nie przenieśli mojego konta do PKO to jestem udupiony.

Macie jakieś pomysły? Chyba przejde na przelewy a tak się już przyzwyczaiłem do czeków.

Mam ten sam problem, od jakiegoś czasu BPH (ponoć) przyjmuje czeki tylko do incaso

Że zacytuję znajomego: ponoc w 2020 będą latające taksówki, tak powiada Zdzichu spod czwórki tak powiedział.

Zamiast ufać pogłoskom spytaj bezpośrednio w BPH, a jeśli trafisz na oddział, gdzie jeszcze nie dokonywali czeków poproś, zeby upewnili się w centrali.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

• 1 miesiąc temu...

Oho, jednak cos sie zmieinlo. W tym miesiacu zmienil sie wzor podpisow na czekach, a BPH jeszcze nie kontaktowal sie z Citibankiem w tej sprawie, wiec tym razem tylko incaso... Ktos sie orientuje czy jakis inny bank ma te sprawe zalatwiona i przyjmuje do skupu?

Cóż, najwyzszy czas zmienic na przelew.

(sorry za post pod postem, ale od poprzedniego minelo troche czasu)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

• 3 miesiące temu...
Ja nie rozumiem po co sie bawic w te czeki, nie dosc ze tyle czasu sie czeka, to jeszcze problemy, prowizje. Lepiej zalozyc darmowe ekonto w mbanku, i tam niech kasa idzie z AS :(

no to ja Ci odpowiem ;) Mialem adsense przypisane konto bankowe - zrezygnowalem z uslug tego banku i oczywiscie chcialem(w adsense podac nowe konto) . Ku mojemu zaskoczeniu okazalo się, że trafilem na jakiś błąd(Numer konta, ktory wprowadziles jest juz w naszym systemie czy jakos tak) Jak kazdy zaradny rodak mam kilka kont w bankach(szczegolnie teraz w epoce kryzysu w USA :)) Jednak okazalo się, ze nie moge innych kont tez wstawić(ten sam komunikat). Sprawa działa się w marcu. Napisałem kilka maili wyjasniających moj problem, wydawalo mi sie, ze do odpowiednich ludzi z google :) Jednak po kilku mailach w koncu otzymalem odpowiedz. Yeeees :) chyba polowa lipca już była :) Odpowiedz brzmiala. W chwili obecnej nie mamy mozliwosci dodania Pana konta bankowego." Pozostaje Panu tylko czek. Jesli bedzie istniala taka mozliwosc to poinformuje Pana o tym."

Ja glupi ciagle czekam az oni to naprawia(dobrze ze kurs poszedl do gory w tym czasie). Jednak moja cierpliwosc sie juz tez powoli konczy, bo co jakis czas sprawdzam i niedziała - a pisac do nich to tak jak wrzucic w /dev/null . Dlatego bede musial w koncu schowac honor do kieszeni i poprosic ich o tego czeka - bo inaczej mi nie wyplaca -a suma juz sie uzbierala na tyle duza, ze nie moge jej olac. Jednak po tym jak juz przeslą tego czeka i przejde proces inicjacji czekowej zrezygnuje z ich uslug(jak mozna tak zlewac klienta - przeciez poswiecamy czas piszac do nich maile a oni nie moga zatrudnic większej ilosci studentow do odpowiadania na taką pocztę) - Oszczedzaja na wszystkim. :(

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ja nie rozumiem po co sie bawic w te czeki, nie dosc ze tyle czasu sie czeka, to jeszcze problemy, prowizje. Lepiej zalozyc darmowe ekonto w mbanku, i tam niech kasa idzie z AS :rolleyes:

Co prawda to prawda. Przelew idzie kilka minut...

Twój post mnie trochę powalił :)

Ja wiem(tak jak i 99% tego forum), ze przelewy są OK, bo z tego korzystałem aż do momentu, gdy zdecydowalem porzucic mój stary bank z wysokimi prowizjami(zamkniecie konta w banku) na rzecz nowoczesniejszego:) i wtedy zaczely sie te schody, ze nie moglem dodać nowego konta bankowego w systemie adsense. Ot i takie byly moje rozterki...

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

w BRE (mbank i multi) czeka sie na realizacje czek od 4-6 tygodni i chyba ma najmniejsze prowizje

obecnie banki zawsze żądają posiadania konta

nie polecam Citi bo zdzierca :)

nie radze sie przenosic z BPH do PEKAO SA - lepiej od razu poszukac czego innego (PEKAO to jeden wielki ... kanał)

zacząć wreszcie korzystać z przelewów na konto - szkoda prowizji na czeki

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności