Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

witam,

znalazłem tą stronę dziś rano, bo miałem parę czeków dolarowych do zrealizowania i szukałem banku.

Kiedyś jeździłem do oddziału BiSE w Warszawie na Nowogrodzkiej, potem ten bank został zmieniony na DnB NORD, ale dalej przyjmowali czeki i nie wymagali kąta. Tylko wg strony banku, tego oddziału już nie ma.

Dziś pojechałem od oddziału na Jana Pawła 80 (koło ronda Babka). Czeki przyjmują do inkasa, możecie dodać ten oddział do listy: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=10742

i prawdopodobnie wszystkie inne oddzały DnBnordu.

Opłata minimalna to 30 zł (podobno wzrosła pierwszego).

Kiedy oddawałem czeki na Nowogodzkiej, to uprzejma pani chciała żeby wypełnić tylko jeden formularz (wpisywała numery czeków na odwrocie formularza, jak się nie mieściły), i liczyła opłatę od sumy czeków. Dzisiaj musiałem wypełnić n formularzy i zapłaciłem n x 30zł, a obsługująca kobieta wyglądała na mało zorientowaną.

• 7 miesięcy temu...

Witam!

Czy ktoś wie gdzie w Łodzi zrealizować czek (osoba fizyczna) od ręki nie mając konta?

Bo te adresy banków z tematu https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=10742

Jes już dawno nieaktualna i żaden z oddziałów BPH w łodzi które tam są wymienione nie istnieje.

Dlatego prosiłbym o jakieś info gdzie mogę w Łodzi taki czek zrealizować (najlepiej żeby to był BPH)... oczywiście na korzystnych warunkach - z niska prowizją.

Witam wszystkich,

Mam pytanie. Czy można bez problemów zrealizować czek zagraniczny w Polsce jeśli:

1. jest to bardzo duża kwota (ok. 15 tyś Euro)

2. czek jest formą zapłaty za pracę (ale na "lewo" czyli bez podpisanej umowy czy kontraktu)

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Skupuje do inkaso bank BZ WBK - czas oczekiwania ok. 6 tygodni.

Najświeższa informacja - po przejściu na Euro czeków od ręki nie skupuje już BPH (padł ostatni bastion), biorą tylko czeki do inkaso. Wiąże się to z tym, że pojawił się jakiś bank pośredniczący i konieczna jest weryfikacja czeku w Irlandii, a z powodu tego banku pośredniczącego jest następne potrącenie z czeku.

• 6 miesięcy temu...

W których z wymienionych banków aktualnie najtaniej albo najszybciej otrzymam pieniądze z czeku AdSense: PKOSA, PKO PB, BGŻ, BZWBK, MIllennium?

Może, w którymś z wymienionych banków skupią ode mnie czek i od razu wypłacą kasę?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• 2 miesiące temu...

W PKO SA nie skupują niestety czeków przynajmniej ode mnie nie chcieli i na jego realizację poczekam sobie 2-3 mies.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• 8 miesięcy temu...
Czasy łatwego skupu tych czeków daaawno minęły. :(

Podbijam temat, mam czek z przed 2mc i jeszcze sie nie zabralem za to! Jaki bank najtaniej? Bank straszy kosztami bankow posrednich ale ich nie zna... moze jest jakis bank ktory bierze tylko jedna oplate? Watek ma kilka lat a czasy sie zmieniaja, poradzic chlopaki :)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności