Skocz do zawartości

W jakim banku zrealizować czek?

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 741
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no tak, ale w citibanku placisz 7zl/miesiac za konto najtansze (5zl konto +2zl karta najtansza)

to troche kijowo. na jednak zlozylem w BPH, bo sie okazalo ze ojciec ma tam konto walutowe. Po zrealizowaniu, wyplace i zaniose znajomemu z kantoru, ktory zawsze troche lepsza cene daje niz jest oficjalna ;)

heh a w bph to ile? tam sa jeszcze wieksze zdziercze ceny... za dostep do netu licza sobie kosmos ;)

imho citi w przedziale do 500$ jest najlepszy.

rozumiem, że w bph zanosisz i nie trzeba miec konta?wypłacają w gotówce? czy mozna zlecić przelanie na inne konto? jakieś papiery trzeba wypełnić?

polecam bre bank. Czeka sie dlugo-okolo40 dni, ale wazne jest ze nie trzeba miec tam konta

A firmę trzeba mieć? W jakimś wątku niedawno czytałem, że tak. (Albo coś mi się pomieszało znowu).

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

polecam bre bank. Czeka sie dlugo-okolo40 dni, ale wazne jest ze nie trzeba miec tam konta, oraz wyplacaja w dolarach.Jak wiadomo najlepsze ceny sa w kantorach

Tak samo w WBK. Nie musisz mieć konta. Opłata stała 25 zł. Czekasz około 35 dni. Wypłacają w dolarach. Jedynie jak są centy to przeliczają na złotówki.

pozdr.

A sądzę że tak szybki czas oraz brak dodatkowych opłat wynika z faktu,

iż polski Fortis jest częścią dużego belgijskiego Fortisa i przez niego

realizacja jest w praktyce realizowana, może i bezpośrednio z guglowym

Citibankiem

He he ja już nie mam siły o tych banków, na infolini dowiedziałem się że taki czek (podałem bank jaki mam na czeku) w ogóle nie może być zrealizowany.

...

beha: w racji tego, że czeki u nas są usługą niszową :) pracownicy banków są bardzo, ale to bardzo słabo poinformowani. Ja też ciągle się tu was pytam na forum o różne rzeczy bo np. w takim PKO BP w 2 róznych oddziałach potrafią powiedzieć 2 różne rzeczy.

To chyba polska specjalnośc bo z ZUSami lub Urzędami Skarbowymi jest podobnie.

chyba najlepiej realizować w citi :) tam nie powiedzą, że czek jest nie ten teges :)

ps. szy. wyrwałeś "czeka" z kartki? :)

aston czy realizujesz czeki jako firma czy osoba prywatna? Mnie w BPH powiedzieli 1%!

Dodatkwo czeki są rozliczane osobno więc jeśli masz np. 5 czeków o wartości do 1000 zł zapłacisz od każdego po 10 zł. W PEKAO (tum z bykiem) wartość czeków jest łączona.

Jeszcze jedna różnica w oddziale BPH w którym ja byłem - mówią, że realizują czeki do 4 tyg

Prowizja jak najbardziej płatna z dniem złożenia czeków do inkasa i rzeczywiście nie potrzeba tam mieć założonego konta :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

aston czy realizujesz czeki jako firma czy osoba prywatna? Mnie w BPH powiedzieli 1%!

Dodatkwo czeki są rozliczane osobno więc jeśli masz np. 5 czeków o wartości do 1000 zł zapłacisz od każdego po 10 zł. W PEKAO (tum z bykiem) wartość czeków jest łączona.

Jeszcze jedna różnica w oddziale BPH w którym ja byłem - mówią, że realizują czeki do 4 tyg

Prowizja jak najbardziej płatna z dniem złożenia czeków do inkasa i rzeczywiście nie potrzeba tam mieć założonego konta :)

hahahaha... banki.....

A mi policzyli w oddziale BPH 0,5% , za to poinformowali że niestety ale muszę mieć u nich konto :D

czy ktoś inny też odnosi wrażenie, że oni tylko udają że mają jakieś procedury?

A mi policzyli w oddziale BPH 0,5% , za to poinformowali że niestety ale muszę mieć u nich konto :D

czy ktoś inny też odnosi wrażenie, że oni tylko udają że mają jakieś procedury?

A ja się zastanawiam... Jak oni realizują te czeki, gdy ktoś nie ma konta. Chyba w gotówce w zielonych nie dadzą? Pewnie trzeba podać konto w innym banku po prostu. Zgadza się?

A ja się zastanawiam... Jak oni realizują te czeki, gdy ktoś nie ma konta. Chyba w gotówce w zielonych nie dadzą? Pewnie trzeba podać konto w innym banku po prostu. Zgadza się?

W WBK podają swoje konto i w momencie kiedy kasa nadejdzie wypłacają w kasie.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności