Skocz do zawartości

UWAGA na listy z próbą wyłudzenia!

cat11

Rekomendowane odpowiedzi

Umowa zawarta poza lokalem wiec mam watpliowsci co do slusznosci tego ... ale glupi jest ten, ktory podppisuje nie czytajac do konca to tez prawda.

Wszystko zgodne z prawem, możesz zawierać umowy poza lokalem przedsiębiorcy ale wtedy masz 10 dni na odstąpienie od niej. Cały myk polega na tym że o płatności dowiesz sie po 1-2 mies jak ci wyślą FV czy ponaglenie do zapłaty a wtedy już za późno...

Kto sie zna troche na dokumentach, ten wie, ze jak juz sie pobieznie luknie na te kartke, to widac, ze to przekret. Przede wszystkim jezyk, jakim napisano, styl nie jest taki jak to zazwyczaj bywa, ze slodzenie, ze narzucanie sie klientowi, a to na poczatku, ze dziekujemy, ze juz Pan Pani zamowili u nas usluge i ze teraz sie niejako przypominamy itd. Poza tym zdanie "prosze o zwrotne przeslanie faksem" to zadna szanujaca sie firma takiego rozkazujacego sformulowania nie wysle klientowi, bynajmniej ja z taka firma od razu nie mialbym nic do czynienia wiecej, a swistek do kosza. Kto wiec jest uwazny, ten wie, ze to machlojka i tyle.

A tu mozecie sobie luknac na liste wszystkich oszukanczych firm-krzakow z NIemiec https://www.gegenjustizunrecht.ru/6-Online/...al/1a-alle.html i podobny formularz z 2004 roku w NIemczech https://www.law-blog.de/116/besinnliche-wei...essdienst-gmbh/

A ja bym powiedział, że tam jest nie mój podpis. :)

Swoją drogą, przecież wpis jest płatny - a skoro kasa nie doszła to chyba nie powinno być wpisu? No, ale umowa to umowa, tylko czy tego czasem nie da się podciągnąć pod wyłudzenie? Czy takie kwoty nie powinny być napisane wielkimi literami? Niewątpliwie wykorzystuje się tutaj nieuwage czytelnika...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Jest co najmniej pare rzeczy do ktorych mozna sie tam przyczepic (znaczy podwazyc). Mysle ze to nie powinien byc zaden problem, zeby uznac umowe za niewazna.

Jedynym problemem jest to, ze po podpisaniu umowy obowiazuje prawo niemieckie... ale przeciez ono nie moze byc diametralnie rozne niz nasze.

Swoja droga, to wymyslili sposob na zarabianie. Ja kiedys myslalem o czyms podobnym - oczywiscie za PRAWDZIWA usluge i za REALNE kwoty. Ale doszedlem do wniosku ze to i tak nie fair; nie umialbym tak...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Czy jest już ktoś co się sądził o to?
Do tego nie doszło. Wystarczyło pismo z informacją że osoba podpisująca nie ma upoważnienia do reprezentowania firmy.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności