Skocz do zawartości

Linki ze sklepów internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie. Jaka jest wartość linków ze stron sklepów internetowych i forum dyskusyjnych? Strony sklepów internetowych po sprawdzeniu mają PR 0 ( choć nie wiadomo jakie mają tak naprawdę PR skoro jest ono uaktualniane co kilka miesięcy) Z drugiej strony jeśli link jest umieszczony tak, że znajduje się na każdej podstronie sklepu to często daje to kilkadziesiąt lub kilkaset linków prowadzących do naszej strony. Więc pytanie, czy warto zabiegać o umieszczenie swojego linka w sklepach internetowych nawet jeśli każda podstrona ma PR 0 ? Innymi słowy czy liczy się ilość nie jakość (zwłaszcza dla Google bo dla Onetu raczej tak)?

Pozdrawiam

Tomek

Czyli nieważne że takie strony mają mały PR a w zasadzie równy 0 bo zrekompensuje to duża ilość linków z tych stron. Szkoda tylko że robot Onetu ma problemy z indeksowaniem wszystkich podstaron takiego sklepu internetowego w przeciwieństwie do Google. Bo różnice w Link Popularity między Google a onet są znaczne.

Kazdy link sie liczy, mniej lub bardziej, wiadomo, ze bardziej ze strony o wyzszym PR, a tym bardziej jak jest na wielu podstronach, a najwyzej nawet jak robot nie zhaczy tego linku, to zawsze tez jest plus, bo moze ktos kliknie i wejdzie,

a w koncu strona jest dla ludzi, a nie tylko dla robotow, a dla robotow... to docelowo tez dla ludzi powinna byc jesli nie jest spamem... jesli jest tylko dla robotow to troche podchodzi pod spam. :twisted:

Witam

Ja to nie dosc ze pierwszy raz tutaj i dlatego witam wszystkich to jeszcze sie wogole nie znam na pozycjonowaniu dlatego prosze mnie od razu nie zrownac z ziemia za to co napisze ale mi sie wydaje ze .......

to ze w takim sklepie internetowym link do jakiejs strony bedzie wystepowal 10000 razy to i tak nic nie da bo link ten jest trzymany w bazie a wyswietlany jest jako wynik zapytania. no chyba ze taki robot to i bazy odwiedza i szuka w nim adresow do innych stron :)

ale to jest tylko moze zdania - a przyszlem na to forum wlasnie po to zeby sie co nieco dowiedziec.

link jest na każdej stronie z produktem, masz 10000 produktó więc masz 10000 linków. Jak wg ciebie ktoś kto sprzedaje linki da mi jednorazowo sto tysięcy. Duże serwisy, sklepy, fora itd....

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

no i to jest chyba wlasnie to czego jeszcze nie rozumiem

to ze masz pod kazdym postem 3 linki, to znaczy ze te strony beda z kazdym twoim postem coraz wyzej staly ? bo ilosc linkow do tych stron sie bedzie zwiekszac i zwiekszac ........ ?

to ze jest 10000 produktow to faktycznie na kazdej stronie z produktem bedzie sie pokazywal ten link ale to jest - wedlug tego jak ja to sobie tlumacze - 1 strona z wklejanym adresem z bazy i produktem z bazy a nie 10000 stron, ktore taki robot przelatuje i widzi ze jest 10000 linkow do takiej a takiej strony.

ale widze ze jeszcze musze sporo poczytac bo ciagle mam wrazenie ze taki robot to sprawdza zawartosc plikow na serwerze a nie otwiera strone i patrzy jakie linki sie znalazly i gdzie prowadza

powtarzam - jestem bardzo poczatkujacy w tym temacie :)

to ze jest 10000 produktow to faktycznie na kazdej stronie z produktem bedzie sie pokazywal ten link ale to jest - wedlug tego jak ja to sobie tlumacze - 1 strona z wklejanym adresem z bazy i produktem z bazy a nie 10000 stron, ktore taki robot przelatuje i widzi ze jest 10000 linkow do takiej a takiej strony.

Tak, tyle ile stron jest roznych, tyle jest razy link liczomny i tyle podstron widzi Google. Co z tego, ze bedzie np. adres/produkt.php?id=102 a pozniej adres/produkt.php?id=103 - jelsi sa to rozne zawartosci, to coz z tego, ze wyswietla je 1 plik? Sa to rozne strony, bo maja rozna tresc, i w sumie rozny adres, wazne by proawdzily do nich jakiekolwiek linki, by robot mogl na nie trafic. Zobacz opcje np. link: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=link%3....chatbot.pl&lr= i ile razy widzisz strone nauczanie.pl ? :)

robot chodzi od strony do strony po linkach

co masz dokładnie na mysli? czy to że jest sobie robot i wchodzi na stronę główną, potem ten sam robot przechodzi lub rozdziela się i wchodzi na poszczególne podstrony?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

przechodzi lub rozdziela się

kto jak kto ale Ty nie musisz kpić z innych, wiesz o co mi chodzi - jak nie ma linków na stronie i menu nawigacyujnego to robot nic nie zaindeksuje więcej jak 1 stronkę

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

przechodzi lub rozdziela się

kto jak kto ale Ty nie musisz kpić z innych, wiesz o co mi chodzi - jak nie ma linków na stronie i menu nawigacyujnego to robot nic nie zaindeksuje więcej jak 1 stronkę

A byś się zdziwił bo jakbyś dał linki z zewnątrz do podstron to by je zindexował :)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

wiesz o co mi chodzi

ja mogę się tylko domyślać o co Ci chodziło, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że nie wiesz o tym, że robot nie przenosi żadnej wartości Referrer zatem jest pewne, że nie chodzi od strony do strony po linkach

na każdą podstronę parser wysyła osobnego robota nawet jeśli ten kolejny robot nazywa się tak samo i ma to samo IP

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności