Skocz do zawartości

Problem z wyświetlaniem polskich znaków

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z uruchomieniem katalogu Qlwebowego na serwerze 60GP.ovh.

Wyeksportowałem bazę z serwera nazwa.pl i w bazie mam wszystkie polskie znaczki. Tą bazę zaimportowałem na serwer ovh i przeglądając bazę widziałem, że polskich znaków nie było. Przekodowałem więc bazę za pomocą Grzegrzółki na latin2 i załadowałem ponownie. Tym razem polskie znaki w bazie danych (przeglądanych phpMyAdminem) wyświetlają się prawidłowo.

Ale - na stronie, w katalogu zamiast polskich znaków (w nazwach kategorii i pod kategorii) mam tylko "?".

Od paru godzin szukam rozwiązania, wgrywałem bazę kilkukrotnie zmieniając system porównań znaków itp. Bez rezultatów - stael mam to samo - polskie znaki w bazie i pytanijniki na stronie.

Być może ktoś już przerabiał taką sytuację (qlweb na Ovh i import obcej bazy) i udało mu się uzyskac sukces - bardzo proszę o wskazówki.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ma kodowanie iso-8859-2 - posprawdzałem na kilka sposobów.

Gdy przestawię przeglądarkę na UTF to znikają wszelkie polskie znaczki, a gdy jest na ISO, to opisy wyglądają normalnie, tylko kategorie i podkategorie maja pytajniki zamiast polskich znaków.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności