Skocz do zawartości

Wyindeksowanie przez google glownych adresow

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

witam,interesuje mnie jedna sprawa,pozycjonuje pewna fraze i od dwoch tyg wylecialy glowne adresy dwoch domen...podstrony sa natomiast glowny adres zostal wyindeksowany.Dlaczego tak sie dzieje?czy ktos moze udzielic mi odpowiedzi?

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Filtr.

Za zbyt mocny przyrost linków bądź zbyt szybkie ich zniknięcie.

hm to by sie czesciowo zgadzalo gdyz fraza ta jest spamowana zazwyczaj,ksiegi gosci itp,wiec prawd.ksiegi zostaly wyindeksowane...a przyrost linkow raczej gdyz strona byla na drugim miejscu

Stare te domeny czy nowe?

raczej stare....

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

U mnie czasami wyindeksowywało główną stronę raczej bez powodu, ale po kilku dniach wszystko wracało do normy. Jeżeli twierdzisz, ze to stare domeny (ponad 4 lata) to może też wróci. W każdym razie nie przerywaj linkowania.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

tak z ciekawości i nie do rzeczy, w jakiej firmie masz te strony hostowane?

Sądzisz, że wyindeksowanie strony głównej może być spowodowane np. przerwą w działaniu hostingu? Bo jak niedawno były częste pady na jor.pl to mi właśnie zniknęła strona główna jednego forum, wróciła kilka dni temu. Więc to może być przyczyną...

Dosyć klasyczny filtr, wylinkowane sa nie tyle główne, co linkowane strony (jeżeli przyjmiesz że linkowana jest tylko jakaś podstrona, to ona wyleci).

Nie zrobisz niczego poza zastanowieniem się dlaczego tak się dzieje ;), przeczekaniem i w "wolnym" czasie ewentualnym usunięciem zbędnych duplikatów w obrębie całej domeny (w tym duplikatów Twoich treści na subdomenach!).

Przeważnie po kilku (3-6) dniach odpuszcza.

Ale nie zawsze. ;)

Pozdrawiam, J.

Sądzisz, że wyindeksowanie strony głównej może być spowodowane np. przerwą w działaniu hostingu?

otóż to, akurat mam jeszcze ostatnią domenę bez cache strony głównej po przerwach w działaniu hostingu (przenoszenie na inne serwery, zapowiadana przerwa)... tydzień po dopiero skojarzyłem o co chodzi :]

przerwa była w tym czasie, który podaje autor wątku...

Jeśli za mocno linkujesz(czytaj spamujesz) to nic dziwnego
A jak odp. jeśli dajesz 3-4 linki na miesiąc? No bo gdzie tu dodawać? katalogi idą do kosza, blogi i księgi też, googlarka ma cieczkę albo przerosła swoich programistów, jeszcze troszkę będzie działać jak na wp. bez ładu i składu bo wygląda jakby ślepy wybierał losy z adresami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności