Skocz do zawartości

Zacząłem pozycjonować nową stronę

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zacząłem od niedawna pozycjonować swój nowy serwis i chcę zapytać bardziej doświadczonych użytkowników o ocenę swojego postępowania i o rady. Informacje o stronie i moich poczynaniach opisałem w punktach, żeby było przejrzyście i łatwiej było się do nich odnieść. Domena ma 3 miesiące, ale zaindeksowana została tydzień temu.

Keyword research:

1. Obejrzałem metatagi konkurencji, kupiłem voucher Adwords i sprawdziłem wszystkie frazy + kilka innych. Z nich wybrałem 8, na które będę pozycjonował. Konkurencja jest mała w porywach do średniej. Od razu pozycjonuję na główne frazy. Strona jest szablonem z templatemonster nr 12609. Tematyka medyczna.

Optymalizacja kodu itp:

2. Serwis będzie miał na początek ok. 30 podstron i liczba ta nie będzie się zbytnio zwiększać.

3. Wybrałem osiem podstron i zoptymalizowałem je: każda pod jedną frazę

a) title strony taki jak fraza

;) metatagi zoptymalizowane są pod konkretną frazę

c) frazy kluczowe w h1(raz), h2 (raz lub dwa), opisach obrazków (raz lub dwa) i w tekście (powtórzone 2 lub trzy razy)

d) Inne frazy z mniejszą ilościa wejść (ok. 20 fraz) poumieszczałem w całym serwisie w h2, opisie zdjęć i treści. Całośc wygląda naturalnie.

Linki

4. adder - dodaję stronę główną do 10 katalogów dziennie.

5. dodaję do 1 precla dziennie, każdy precel - dwa linki do podstron z odpowiednim anchorem, unikalny kontent, kataloguję wpisy w preclach adderem (80 dziennie) - anchor taki jakie anchory linków w preclu.

6. chcę zacząć dodawać do "wartościowych" (również płatnych) katalogów (onet, wp i podobne). Jeśli ktoś sie podzieli listą lub poda jakiś link to bedę wdzięczny.

7. Z sytemów wymiany linków i kupna linków nie korzystam (przynajmniej na razie)

8. za kilka tygodni zacznę katalogować adderem również wybrane podstrony

To tylko najwazniejsze sprawy, więcej nie pisałem bo za długi post by wyszedł. Dajcie znać, proszę co o tym myślicie. Z góry dzięki

Pozdrawiam

Początkujący a już ponad 200 postów? ;)

Odnośnie keywords research - jesteś pewien że w tematyce medycznej masz małą konkurencję?

Odnośnie optymalizacji kodu. Nie przesadzaj z wyliczaniem w rodzaju "na każdej podstronie jeden keyword w H1, dwa w H3, po siedem w paragrafie i jeden w boldzie w stopce". Więcej naturalnego tekstu, niekiedy więcej słów kluczowych, niekiedy mniej. Opłaci się.

Odnośnie linkowania, jeżeli jest to Twoj nowy serwis, sugeruję poświęcić mu trochę więcej czasu niż na zrobienie configa do Addera -> (kataloguj ręcznie (;)) najlepiej z katalogów tematycznych, niemało takich o medycynie). Precle w takiej postaci jak są, nie są dopałem różniącym się specjalnie od katalogów.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności