Skocz do zawartości

[dyskusja] testowanie hostingów

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar przetestować dużą część polskich hostingów (raczej tych z niższej półki) na potrzeby własne i innych użytkowników internetu. Więc potrzebuje jakiś trudnych pytań lub zadań dla właścicieli danych hostingów.

Co proponujecie, o co mam pytać jakie pytania zadawać aby mieli problemy z odpowiedzią (aby umieli odpowiedzieć na nie tylko profesjonaliści)

Co mam zamiar testować:

- elastyczność pakietów - czy jest możliwość dogadania się w kwestii indywidualnego pakietu

- co oferują serwery wirtualne, reseller, dedyki, poczta

- uptime - wiadomo

- support - szybkość - czy 24/7

- umiejętność rozwiązywania problemów - wiadomo

- działanie serwera - stabilność, szybkość

- php/mysql - jaka wersja, jakie ograniczenia itp.

Co jeszcze byście dodali. Wynik prezentuje na https://hostingpl.wordpress.com - jest już kilka testów :P

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zbyt chaotycznie napisane. Każda opinia powinna mieć taki sam układ i te same podpunkty. Dodać porównywarkę kilku opinii i może coś na ala "jaki linux", kilka pytań i skierowanie do danej opinii.

Można dodać wykresy prędkości ściągania wysyłania z jednego solidnego źródła.

404.tf

Poczytalem kilka twoich "testowych" opinii na twoim blogu i musze powiedziec, ze profesjonalizmem pod wzgledem ortografii i gramatyki to nie zalatujesz. Po drugie, jesli cos testujesz, to nie mozesz pisac jakbys byl w goracej wodzie kapany, na szybko, tylko musisz kilkakrotnie zrobic testy. To ze raz Tobie ktos na maila nie odpowiedzial, to ok, mozesz sobie ferowac wyrok, ze support jest do...xxxx, ale jesli ktos ma cie wziac powaznie i to co piszesz, to musisz zrobic kilka testow i to sie odnosi do innych rzeczy rowniez, ktore sprawdzasz. To tak, zeby bylo bardziej naukowo. Inaczej tylko narobisz zamieszania, aludzie nie beda twoich opinii brali na powaznie..takie moje rady. Po trzecie, musisz przyjac strategie testowania i wszystkie testy przeprowadzic w takich samych warunkach, w podobnym czasie wysylac zapytania na maila, np. codziennie o 7, 14, 20, 4.00 itd. Musi to miec rece i nogi...na razie to czlapie. mam nadzieje, ze ci sie uda, ale wez sobie, prosze, moje rady do serca.

Maly wyciag z Twego bloga:

"Serwerów wirtualnych mamy 13 rodzaji"

"czemu na allegro jest 4 GB ram a na stronie że 3GB ile jest tak naprawdę ?" poza tym przecinek, przecinek, kropka i zdanie gotowe!

"odpowiedz na mail po jakiś 20-30 min jest"

"a w ofercie jest aż 23 różne plany"

Wiecej nie chce mi sie pisac, podobnie jak czytac te twoje wypociny.

Mam wrazenie, ze sam jestes jakims gimnazjalista, ktory w jezyku polskim zbyt biegly nie jest, co?

Jak sie poduczysz polskiego, napiszesz poprawne zdania, to skrobnij do mnie na PW i chetnie ponownie lukne na twoja stronke.

Dokladnie, theNaturat. Autor wytyka bledy, a sam robi ich mase.

Sam test... hm... co on daje? Powinno sie testowac uptime, czas ladowania stron, ilosc padow, funkcje i reakcje supportu (nie tylko czas odpowiedzi, bo np. w "firmie" i365.pl czas jest krotki, a pomocy zadnej).

Twoj test to typowy blog. I jak na bloga jest oczywiscie ok. Ale jak na cos, co ma dac wykladnik jakosci... no nie obraz sie, ale ale niezbyt wiele jest to warte :huh:

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Panowie, przecież my tylko pozycjonujemy. Jestem pewien, że Stwór nie ma zamiaru prowadzić poważnego serwisu z porównaniem hostingu - znalazł za to fajny pomysł na zaplecze. Tematyczne, i już naturalnie rosnące - sam napisałem dwa komentarze.

Być może, strona mu się nadspodziewanie rozrośnie - czego Ci Stworze życzę - a tymczasem content is king ;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

błędy ortograficzne będą poprawione, w ostatnich wpisach raczej nie popełniałem ich.

Po trzecie, musisz przyjac strategie testowania i wszystkie testy przeprowadzic w takich samych warunkach

ok to na pewno wezmę do serca

Dzięki za wszystkie opinie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności