Skocz do zawartości

[strona] szkoła angielskiego

zero3

Rekomendowane odpowiedzi

dla szkoly angielskiego robie nowa strone, wlasciwie za chwile ja skoncze i wrzuce pod wlasciwy adres. przed tym jednak zobaczcie i powiedzcie czy nie ma jakichs bledow, moze cos mi umknelo...

strona tutaj

//zmienilem adres na wlasciwy by uniknac duplikatu

dzieki deili

te linki sa glownie dla robotow, nie chcac ukrywac ich w jakikolwiek spamerski sposob wymyslilem taki 'ornament' z textu; kazdy z linkow po najechaniu mysza staje sie czarny, wiec widoczny dla usera.

z kolei chcialem, by byly w jednej linii, gdybym je teraz przyciemnil powstal by tam czytelny literowy bełkot :)

byc moze za jakis czas znikna zupelnie..

jakość i typografia układu graficznego moim zdaniem jest na tip top, lubię Twoje prace ;)

prosze o jeszcze

skoro nalegasz :D

- układ centralny (o ile nie koliduje ze skryptem do menu)

- pasek nad jabłuszkami "transparentny"

- odstęp od bottom równy odstępowi sztandaru od top

wrażenia:

- niestety ale zielone jabłka i kolorystyka mnie nie kojarzą się z językiem angielskim ;) dla SZKOŁY jezyka angielskiego widziałbym prędzej akcent "five o'clock", Big Bena, flagi angielskiej (i jej kolorystyki) czy chociaż takiego gościa z dużą czapką ;)

- analogia całej szaty do logo jest zbyt duża przynajmniej w tej tematyce, szczerze to schowałbym logo gdzieś w części adresowej zrobił duży graficzny top, elementy menu wstawił w panel z lewej czy prawej

- jabłuszka śliczne i smakowicie wyglądają ale trochę też kojarzą się z "mydełko FA"

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

jakość i typografia układu graficznego moim zdaniem jest na tip top, lubię Twoje prace

dzieki piotrek :D

ech...gdybym mial tylko wiecej czasu.... (pieluchy, te sprawy ;) )

- układ centralny (o ile nie koliduje ze skryptem do menu)

wlasnie od tego zaczynalem, niestety koliduje, zaglebie sie bardziej w js i moze sie uda

- pasek nad jabłuszkami "transparentny"

ciekawy pomysl, zobacze jak to zagra ;)

- odstęp od bottom równy odstępowi sztandaru od top

na pewno tak, poza tym zaczyna wkurzac mnie polozenie nru konta bankowego - do zmiany

- niestety ale zielone jabłka i kolorystyka mnie nie kojarzą się z językiem angielskim dla SZKOŁY jezyka angielskiego widziałbym prędzej akcent "five o'clock", Big Bena, flagi angielskiej (i jej kolorystyki) czy chociaż takiego gościa z dużą czapką

i tu wylazi filozofia Szkoly - wlasnie tych elementow chca unikac ;)

to zdaje sie widac na wiekszosci stron szkol angielskiego, skojarzenia sa oczywiste, ale zbyt powszechne...

jablko jest w tym wypadku elementem dominujacym: swierzosc, naturalnosc, nasycenie, gryzienie ;) "Angielski to pestka' (wlasnie - jeszcze musze wkomponowac to haslo), ale:

- analogia całej szaty do logo jest zbyt duża przynajmniej w tej tematyce

- jabłuszka śliczne i smakowicie wyglądają ale trochę też kojarzą się z "mydełko FA"

i tu tez masz racje, troche przesadzilem, czas na zlalezienie zlotego srodka, elementu, accentu ;) ktory rozbije te mydelkowosc, byc moze wlasnie cos jednoznacznie kojarzonego z angielskim, Anglia...

dzieki za bardzo cenne uwagi.

btw zalezy mi bardzo by strona sie walidowala (i to juz uzyskalem) i przede wszystkim byla jednolita we wszystkich przegladarkach - niestety to drugie nie zalezy od pierwszego - to co robi IE doprowadza mnie do obłędu :evil:

czy zna ktos sztuczke, by IE poprawnie (bez migania - znikania) wyswietlal obrazek w <li> zamiast standardowych kropek, diamentow etc

probowalem przez 'list-style', probowalem przez 'background' - tragedia...

czy zna ktos sztuczke, by IE poprawnie (bez migania - znikania) wyswietlal obrazek w <li> zamiast standardowych kropek, diamentow etc

probowalem przez 'list-style', probowalem przez 'background' - tragedia...

Ja, niestety, z wielu elementów nie korzystam z powodu zbyt wielkiego

zachodu nad doprowadzeniem do sensownego stanu w 'obowiązujących'

browserach. Sztuką dla sztuki często jest trzymanie się najbardziej

odpowiednich elementów...

Tutaj: zamiast kompletu <ul>, <li>, itp korzystam z odpowiednio

'zmarginesowanego' stylami <p>. I mam spokój.

Szy.

Tutaj: zamiast kompletu <ul>, <li>, itp korzystam z odpowiednio 'zmarginesowanego' stylami <p>. I mam spokój.

tak, to jest rozwiazanie.

ogladam wlasnie w IE niejako 'wzorcowa' strone www.firefox.pl i tam wszystko dziala tak, jak powinno... gdzies musi byc ten hint ;)

Sztuką dla sztuki często jest trzymanie się najbardziej

odpowiednich elementów...

dokladnie - ja to robie wylacznie dla satysfakcji :D

czy zna ktos sztuczke

choć to więcej kodu ale czasem pomagam sobie tak:

<table>

<tr><td>ZNACZUS</td><td>tresc i tak sie bedzie zawijac bo jest w komórce</td></tr>

<tr><td>ZNACZUS</td><td>kolejny podpunkt i tak sie bedzie zawijac bo jest w komórce</td></tr>

</table>

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności