Skocz do zawartości

Tanie pozycjonowanie

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Może i jest świństwem (donos za wykorzystanie logotypów wyszukiwarek - przyp. Jeż) ale to wkońcu bezprawne wykorzystywanie loga tych firm, sam byś niechciał aby ktoś Twoje logo wykorzystywał bezkarnie i do tego w celach komercyjnych.

Mam natomiast nadzieję że zbieżność "Twoich" treści strefa-seo.info z innymi stronami jest zupełnie przypadkowa, przykładowo:

TPR - Toolbar PageRank - PageRank wyświetlany w postaci zielonego paska na pasku narzędziowym zainstalowanym w przegladarce stron WWW tzw Google Toolbar.
TPR - (ang. Toolbar PageRank) - PageRank wyświetlany w postaci zielonego paska na pasku narzędziowym zainstalowanym w przeglądarce stron WWW tzw Google Toolbar.

- to powyżej to oczywiście była przypadkowa zbieżność (po prostu obydwaj autorzy, nie kontaktując się ze sobą, pomyśleli o przypadkowo tych samych słowach), czy też:

Po raz kolejny posłużymy się przykładem naszego portalu turystycznego, by zobrazować sytuacje. Na stronie mamy umieszczone zdajecie jednego z przedstawianych hoteli.
Po raz kolejny posłużymy się przykładem naszego portalu turystycznego, by zobrazować sytuacje. Na stronie mamy umieszczone zdajecie jednego z przedstawianych hoteli.

To tylko dwa przykłady, wystarczy wpisać dowolny fragment tekstu do wyszukiwarki. A na dole widnieje w stopce copyright, nieładnie Panie kolego.

Myślę że zarzucanie komuś łamania praw autorskich podczas gdy robi się "kompilacyjki" z paru stron, zalatuje "lekko" hipokryzją (no, chyba że masz na to zgodę wszystkich autorów, ale nie przypominam sobie żebym wyrażał zgodę na stosowanie moich tekstów).

Jak już kiedyś zacytowałem, taki jeden mądry człowiek o imieniu podobnym do mojego nicka powiedział "jak ktoś z was jest bez grzechu, niech pierwszy (...)".

Wracając do samego tematu - jak najbardziej rozumiem i akceptuję to, że ktoś sprzedaje usługę tanio/drogo i że umieszcza takie a nie inne gwarancje (są one związane tylko lub aż z ryzykiem jakie poniesie). Sprawa pozycjonowania "z Allegro" za 9,99, była już wielokrotnie tutaj poruszana.

Pozdrawiam, J.

Jeszcze dodam, że przypomina to wzajemnie kapujących na siebie złodziejaszków. Pożałowania godne.

Odnosząc się do odpowiedzi (bo w międzyczasie powstała jak pisałem ten post), jakoś nie zauważyłem aby drugi tekst (o portalu turystycznym) był w Wikipedii, natomiast to zapytanie wskazuje na to, że nie "strefa-seo" była pierwsza w indeksie. Nie wydaje mi się, aby korzystanie z cudzych serwisów i podpisywanie ich własnym nazwiskiem było specjalnie zgodne z prawem, czy dobrym smakiem.

EOT.

Pozdrawiam, J.

Mi się ta gwarancja wyników nie podoba. W pozycjonowaniu nie można niczego zagwarantować jeśli się nie ma umowy z Google. Chciałbym, żeby klienci byli tego świadomi i żebym każdorazowo nie musiał tłumaczyć tej kwestii lub wymyślać jakiś kruczków w umowie.

Mi się ta gwarancja wyników nie podoba. W pozycjonowaniu nie można niczego zagwarantować jeśli się nie ma umowy z Google (...)

A mnie się akurat bardzo podoba. Nie potrafię wskazać wielu osób (nawet z polskiej elity), które się na coś takiego odważą.

Jest to w tym wypadku po prostu poniesione RYZYKO, że przez 12 miesięcy strona nie spadnie. Biorąc pod uwagę fakt, że za rok strona może wpaść w filtr, a za pół roku może się zmienić algorytm o 100% (np. na personalizowany poprzez traffic index - nie znamy dnia ani godziny), to ryzyko jest spore. Tym bardziej, że bardziej cwani klienci będą kombinować jak w ostatnim miesiącu samemu "strącić" stronę, a to jest stosunkowo proste.

Moim zdaniem, biorąc uwagę że 1220 zł brutto rocznie to 100 zł brutto miesięcznie z "gwarancją lub zwrotem pieniędzy" za 6 prostych fraz, to cena jest bardzo niska (ktoś napisał "dlaczego tak drogo?", spytam: "przeliczyłeś? i jak, drogo?").

Pozdrawiam, J.

no dobra usune to i co będziesz zadowolony?

Tu nie chodzi o to czy ktoś bedzie zadowolony czy nie ale krytykujesz ludzi a sam nie jestes dużo lepszy. Czasami mam wrażenie, że piszesz już takie tematy tylko po to, żeby nabić sobie posty i nic więcej.

A co do gwarancji to jak jez już chyba pisał ja nic przeciwko temu nie mam. Jeśli ktoś jest tak pewny siebie to nie robi co chce. Ja w każdym bądź razie nigdy się nie odważę zagwarantować wyników bo każdy dobrze wie jak z tym G jest

A co do gwarancji to jak jez już chyba pisał ja nic przeciwko temu nie mam. Jeśli ktoś jest tak pewny siebie to nie robi co chce. Ja w każdym bądź razie nigdy się nie odważę zagwarantować wyników bo każdy dobrze wie jak z tym G jest

No dokładnie co do google nigdy niemożna gwarantowac wyników bo możesz mieć wszystko super a strone będzie nisko :)

Po co te dyskusje a propo tego, że ktoś psuje rynek itp. Jeśli ma ceny na granicy opłacalności to sam się zarżnie...

Mamy wolny rynek... jeszcze ze 2-3 latka i tacy Panowie poycjonujący za 10 czy 100 zł szukać będą pracy przy sprzątaniu :) powierzchni biurowych dużych firm seo...

No dokładnie co do google nigdy niemożna gwarantowac wyników
Oczywiście, że nie można!

Ale kto ma się znać na pozycjonowanie? Klient czy firma SEO?

I z gwarancją to firma SEO musze po prostu dobre kalkulować - jeśli się w 95+% uda, to dobry biznes, jeśli mnie niż 70% to firma szybko zbankrutuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności