Skocz do zawartości

Fikcyjna umowa Panoramy Firm z Google

zsedc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale poza wszystkim zwykłe chłopskie rozumowanie się też liczy, jeżeli PF oferuje 15 słów kluczowych w pierwszej 10-tce wyników w G, a firm które zaznaczą to samo słowo będzie 20 hmmm... to w pierwszych 10 wynikach będziemy mieli 20 linków do stron kooperujących z PF :)

Powiem jedno - jak się tylko Google dowie o tych praktykach, nie chciałbym być w skórze PF :P

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

trzeba sie zastanowic kto w taka scieme wierzy

a jezeli juz ktos cos proponuje to tylko i wylacznie na PIŚMIE zeby potem mozna bylo do wszystkiego dojsc

Używaj Cuilla i Hakii

pracowalem w PKT jako konsultant i szczerze moge powiedziec, ze te ich statystyki mozna o kant xxxx potluc (sorki za wyrazenie), 70% wejsc nabijaja pracownicy (konsultant przed odwiedzeniem klienta musi sie dokladnie przygotowac, sprawdza strone, slowa kluczowe w pkt i pf dla danego klienta, czesto przesiadajac sie na inny komputerek z innym IP <koputerkow jest mniej niz konsultantow i jeden drugiego podsiada>, po tym jak konsultant nabil pare wejsc czesto sie bierze za to jego zwierzchnik, zeby sprawdzic czy konsultant sie dobrze przygotowal, czyli kolejne pare wejsc), jak juz uda sie przekonac klienta na zakup "pseudo reklamy" to kolejne wejscia generuje sam klient (codziennie sprawdza czy rzeczywiscie ktos wchodzi - generujac tym samym wejscia - no i oczywiscie chwali sie wszystkim znajomym jaka sobie super reklame kupil - w tym wypadku jego znajomi nabijaja mu wejscia (chociaz wsrod znajomych nowego klienta juz nie znajdzie bo go przeciez znali zanim mial reklame). a za rok przychodzi konsultant i pokazuje statystyki o ile wzrosla ogladalnosc i tak sie kółeczko zamyka :D

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

no nie wiem o co tu kopie kruszyć - google "pisze"

Google nie utrzymuje kontaktów z jakimikolwiek SEO ani nie poleca żadnych firm. Oferujemy natomiast kilka wskazówek jak odróżnić SEO rzeczywiście udoskonalających witryny od takich, których działania mogą doprowadzić do całkowitego usunięcia witryny z wyników wyszukiwania.

Wystrzegaj się firm SEO, które przysyłają nieoczekiwanie wiadomości e-mail.

O dziwo, my też dostajemy taki spam:

"Szanowni Państwo google.pl!

Odwiedziliśmy Państwa witrynę i stwierdziliśmy, że nie jest wymieniana w większości najważniejszych wyszukiwarek ani katalogów..."

Zalecamy równie sceptyczne podejście do nieoczekiwanej poczty na temat wyszukiwarek jak do spamu o ,,pigułkach odchudzających w czasie snu" i zyskach z przelewu funduszy obalonych dyktatorów.

Nikt nie może zagwarantować pierwszej pozycji w rankingu Google.

Wystrzegaj się SEO, którzy twierdzą, że gwarantują pozycję w rankingach, mają ,,specjalne układy z Google" lub reklamują ,,priorytetowe zgłaszanie" witryn do Google. Nie ma żadnego priorytetowego trybu zgłaszania do Google. W rzeczywistości bezpośrednie zgłoszenie witryny do Google umożliwia jedynie nasza strona Dodaj adres URL lub program Google Sitemaps. Skorzystać z nich można samodzielnie i całkowicie bezpłatnie.

no i wszystko jasne - https://www.google.com/support/webmasters/b...amp;ctx=sibling

pokazać panu z pf ten link i koniec rozmowy

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

• 3 tygodnie później...

Witam

holder - udało Ci się podpisać taką umowę?

Mi niestety się nie udało, nachodziła mnie Pani co prawda wiele razy, ale wycofała się z tego, że do umowy wpisze sformułowanie "pierwsze dziesięć wyświetleń", oczywiście skargę złożyłem i poprosiłem Panią o kontakt kiedy już ustali tą samą wersję oferty z panią z informacji 0 801. i o dziwo udało mi się osiągnąć święty spokój ze strony PF ,nie odzywają się od tygodnia (to chyba to na czym nam najbardziej zależy ze wszystkich usług PF ;) )

Z ciekawostek tego typu to chętnie podzielę się próbami innej firmy starającej się o dopisanie mojej firmy do swojego katalogu.

Adres strony www,,wklp,,info,,pl , posiadają również informację telefoniczną o kusząco prezentującym się numerze 94-34 , podobno gdy dzwoni się na zwykłą informację 913 i pyta o jakąś firmę to Pani od razu przekieruje nas właśnie na numer 94-34 . Oferują za około 300zł na rok wpis do katalogu internetowego i to, że jeżeli ktoś zadzwoni na wyżej podany numer to oni udzielą osobie dzwoniącej informacji o mojej firmie. Największą ciekawostką w kampanii zdobywającej klientów jest informacja jaką udziela mi każdorazowo Pani z 94-34. Otóż jestem wręcz błagalnym tonem proszony o to, abym zechciał widnieć w ich bazie ponieważ oni odbierają codziennie kilkanaście telefonów z pytaniem o moja firmę, a Pani w infolinii nie może udzielić informacji, no bo nie mam wykupionego u nich żadnego pakietu. Po kilku dniach Pani postanowiła zaoferować mi super rabat (jak twierdzi - jej już tylko zależy na tym, aby 94-34 było kompetentną informacją w stosunku do osób szukających u nich informacji, a skoro dzwonią do niej i pytają o moja firmę, aż tak często to źle to wygląda gdy odprawia ludzi z przysłowiowym kwitkiem). Nowa cena - 250zł ;) . W końcu zdenerwowany całą sytuacją poprosiłem Panią o darmowy okres próbny 2 tygodnie. Pani zaoferowała reklamę w telefonie na pół roku za 200zł. Ponownie pytam o darmowy okres próbny i otrzymałem odpowiedź bynajmniej nie na miejscu:

"Niestety, ale nasza firma nie oferuje darmowego okresu próbnego. Zastanawia mnie tylko to, czy Pan swoim klientom oferuje darmowy okres próbny? Mam tutaj na myśli użyczenie kilku naszywek do wypróbowania za darmo i do zwrotu po czasie próby."

No cóż, jak to się mówi: "są ludzie i parapety"

Może temat daleki od pozycjonowania stron, ale jeśli ktoś wie coś na ten temat to dajcie znać. Czy 913 faktycznie przekierowuje na 94-34? Czy trudno zdobyć taki numer czterocyfrowy?

Może, by tak wspólnymi siłami wypozycjonować na słowa "panorama firm" i "polskie książki telefoniczne" jakąś niezależną stronę, na której pojawiło by się kilka prawdziwych informacji na temat tych dwóch super organizacji.

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Może, by tak wspólnymi siłami wypozycjonować na słowa "panorama firm" i "polskie książki telefoniczne" jakąś niezależną stronę, na której pojawiło by się kilka prawdziwych informacji na temat tych dwóch super organizacji.

Dobry pomysł. Jeśli strona powstanie, służę zapleczem.

była...

Dobry pomysł. Jeśli strona powstanie, służę zapleczem.

Tacy chętni jesteście na łamanie prawa reagować łamaniem prawa? W ten sposób ani odrobinkę nie będziecie lepsi od naciągaczy! Pomyślcie zanim coś zrobicie. To nie boli.

czy pisanie prawdy jest złamaniem prawa - nie sądze, wielu miało własne doświadczenia z PF jesli ktos je opisze nie bedzie to złamaniem prawa ani rozpowszechnianiem fałszywych informacji na temat danej firmy

sam mam zle doświadczenia zapłaciłem kupe kasy (gdy zaczynałem przygodę z moim sklepem), zostałem wprowadzony w błąd przez pracowników PF, przez 2 miesiące (po roku, gdy umowa wygasała) dzwonili prawie co tydzien abym podpisał ją znowu na kolejny rok i ich fałszywe staty doprowadzały mnie do wściekłości i słyszę ze beda mial 800 wejsc w miesiącu, a ja odnotowywałem 2 ;)

Odpowiednie opisanie działania PF i wystarczy, ważne aby to mądrze zrobić ;) wielu może wtedy skorzysta z usług tu obecnych ;) ;)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Nie ma szans, oni mają umowę z google więc napewno ominą to ręcznie :)

hah, dobre:)

Oni mają fikcyjną umowę, a my mamy prawdziwe zaplecze.

Nasze działanie jest jak najbardziej zgodne z prawem.

Jako, że ja żadnym profesjonalistą nie jestem i jak już wspominałem na początku - pozycjonuję sobie amatorsko moją stronę - to proszę o pomoc fachowca, który by określił czy jest realna szansa wypozycjonować jakąś stronę na wspomniane wcześniej słowa.

Moim zdaniem nic nie trzeba robić - takie firmy nie przetrwają próby czasu - dziś dostęp do informacji jest łatwy i szybki, każdy w końcu się dowie, że w AdWords może mieć 100x skuteczniejszą reklamę...

czy pisanie prawdy jest złamaniem prawa - nie sądze,

A ja nie sądzę, że rozmawiam z dzećmi tylko z rosądnymi ludzi, pisanie prawdy nie jest łamaniem prawa. Linkowanie na czyjąś nawe własną bez zgody właściciela jest łamaniem prawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności